Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

«Ο ΠΑΟΚ πάει για πρωτάθλημα!»

Συνέντευξη, στην οποία τονίζει πως στόχος του φετινού ΠΑΟΚ είναι το πρωτάθλημα, παραχώρησε ο Βίκτορ Βιτόλο, ο οποίος μίλησε για τη συνεργασία του με τον Πάμπλο Γκαρσία, τον Άρη αλλά και τους «μεγάλους» της Αθήνας. Ο Βίκτορ Βιτόλο στον περίπου ένα χρόνο που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ έχει αποδείξει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να καταθέσει ανοιχτά τις απόψεις του, γι' αυτό και δεν πρέπει να προκαλούν αίσθηση οι τοποθετήσεις του στη συνέντευξη που παραχώρησε στο αθλητικό ένθετο «Real Sports» της κυριακάτικης εφημερίδας «Real News».

Ο Ισπανός άσος δεν διστάζει να πει δημόσια ότι μαζί με τον Γκαρσία συνθέτουν το καλύτερο δίδυμο αμυντικών χαφ στην Ελλάδα και να παραδεχθεί ότι θα έπαιζε σε άλλη ελληνική ομάδα, διασφαλίζοντας όμως και το συμφέρον του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά, η εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του Βίκτορ Βιτόλο:

-Θα αγωνιζόσουν σε άλλη ελληνική ομάδα;

«Είμαι επαγγελματίας και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα. Σε περίπτωση που τεθεί αυτό το ζήτημα, πάντως, δεν θα κοιτάξω μόνο το συμφέρον μου, αλλά και του ΠΑΟΚ».

-Πόσο δύσκολο ήταν να φύγεις από τον Άρη για να παίξεις στον ΠΑΟΚ;

«Δεν σου κρύβω πως ήταν δύσκολη απόφαση, αλλά δεν το σκέφτηκα αρκετά. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ μου έδειξαν εμπιστοσύνη και αυτός ήταν ο βασικός λόγος για να μετακομίσω στην Τούμπα».

-Ποιες είναι οι διαφορές του φετιη ο ΠΑΟΚ να τον περσινό;

«Η ομάδα δούλεψε με ένα συγκεκριμένο πλάνο τα προηγούμενα τρία χρόνια και όλα ξεκινήσουν από την αμυντική λειτουργία. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά, διότι η έλευση του Σαλπιγγίδη δυνάμωσε ακόμα περισσότερο την επιθετική μας γραμμή και μαζί με τους Βιεϊρίνια, Μουσλίμοβιτς μπορούν να κάνουν σπουδαία πράγματα. Υπάρχει επιθετική φιλοσοφία και αυτό φαίνεται στα μέχρι τώρα παιχνίδια».
-Είναι σε θέση ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα;

«Είναι δεδομένο ότι θα παλέψουμε για την πρώτη θέση και αυτό σημαίνει πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Οι ομάδες της Αθήνας έχουν περισσότερους τίτλους και λεφτά, αλλά εμείς τα τελευταία χρόνια έχουμε δείξει ότι μπορούμε να σπάσουμε την κυριαρχία τους. Έχουμε κερδίσει τον σεβασμό τους και πιστεύω πως θα πάμε ακόμα καλύτερα».

-Μέχρι τα μισά της περσινής σεζόν ο ΠΑΟΚ αδυνατούσε να κερδίσει τους μεγάλους της Αθήνας. Θεωρείς ότι υπήρχε κόμπλεξ;

«Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε επιτυχίες σε αυτά τα παιχνίδια και η πίεση που είχε δημιουργηθεί δεν μας βοηθούσε. Πέρυσι καταφέραμε, πάντως, να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό δύο φορές και αυτό δεν ήταν τυχαίο, διότι είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου».

-Η συνεργασία σου με τον Πάμπλο Γκαρσία;

«Είναι τιμή μου που είμαι συμπαίκτης με τον Πάμπλο. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με θητεία σε προηγμένα πρωταθλήματα που έχει βοηθήσει σημαντικά τον ΠΑΟΚ. Έχουμε τρομακτική επικοινωνία στον αγωνιστικό χώρο και αυτό είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Θεωρώ πως είμαστε το καλύτερο δίδυμο αμυντικών χαφ στην Ελλάδα».

-Θα επηρεάσει τον ΠΑΟΚ η αποχώρηση του Ζήση Βρύζα;

«Ο Ζήσης ήταν και θα είναι σημαντικός για τον ΠΑΟΚ. Προσέφερε πολλά, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε την απόφασή του και δεν νομίζω ότι θα επηρεαστούμε. Ο ΠΑΟΚ είναι πάνω απʼ όλα, άλλωστε, τα πρόσωπα έρχονται και παρέχονται».

-Υπάρχουν ποδοσφαιριστές στον ΠΑΟΚ που μπορούν να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό;

«Το υλικό του ΠΑΟΚ είναι αξιόλογο και ασφαλώς υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν στον εξωτερικό όπως ο Βιερίνια, ο Σαλπιγγίδης, αλλά και ο Ιβιτς. Είναι παίκτες με ποιότητα που μπορούν να σταθούν σε πρωτάθλημα υψηλών απαιτήσεων».

-Τα συναισθήματά σου μετά την πρόκριση σε βάρος της Φενέρμπαχτσε;

«Αποδείξαμε ότι ήμασταν καλύτεροι από τη Φενέρμπαχτσε και δώσαμε ένα μάθημα σε όσους νομίζουν ότι μόνο με τα χρήματα φτιάχνεις καλή ομάδα. Η χαρά για μας τους ποδοσφαιριστές ήταν διπλή, διότι προκριθήκαμε σε βάρος τουρκικής ομάδας, διότι γνωρίζαμε τις ιδιαιτερότητες αυτών των αγώνων».

-Σε τι επίπεδο θεωρείς πως βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Σίγουρα σε υψηλό. Αυτό φαίνεται από τους γνωστούς ποδοσφαιριστές που έρχονται τα τελευταία χρόνια και από την παρουσία των ομάδων εκτός συνόρων. Δεν είναι λίγο πράγμα να βρίσκονται μια ομάδα στο τσάμπιονς λιγκ και τρεις στο Γιουρόπα Λιγκ».

-Μετά τις μεταγραφές του καλοκαιριού ποιον θεωρείς καλύτερο; Τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό;

«Το μόνο σίγουρο είναι πως ενισχύθηκαν και οι δύο σε μεγάλο βαθμό. Δεν μπορώ να πω ποιος είναι καλύτερος, άλλωστε, κοιτάω το τι κάνει ο ΠΑΟΚ και όχι οι άλλοι».

-Το σχόλιο σου για τη διαιτησία;

«Για να βελτιωθεί το πρωτάθλημα θα πρέπει να υπάρξουν καλύτερες διαιτησίες, διαφορετικά θα μείνει στάσιμο και είναι κρίμα γιατί υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να παιχτεί καλύτερο ποδόσφαιρο. Αυτό το λέω ως γενικό σχόλιο και δεν έχει να κάνει μόνο με το πώς αντιμετωπίζεται ο ΠΑΟΚ από τους διαιτητές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: