Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Τότι: «Ποτέ δεν μετάνιωσα που έμεινα»

«Πιστός» στη Ρόμα έμεινε για όλη του τη ζωή ο Φραντσέσκο Τότι και επανέλαβε για ακόμη μία φορά την επιθυμία του να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στους «τζιαλορόσι».Ο 34χρονος άσος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Repubblica» και ξεκαθάρισε πως δεν μετάνιωσε που δεν έφυγε ποτέ από τη Ρόμα για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα, παρά το γεγονός ότι δέχθηκε πολλές προτάσεις από κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες.

«Ποτέ δεν μετάνιωσα που έμεινα στην πόλη μου και στην ομάδα που υποστήριζα από παιδί. Δεν ήταν εύκολο, αλλά είχα το πλεονέκτημα ότι γνώριζα σαν την παλάμη μου ακόμα και το… γρασίδι του γηπέδου», είπε κατενθουσιασμένος ο Τότι και πρόσθεσε:

«Ήμουν πάντα το επίκεντρο του ενδιαφέροντος και αυτό ήταν μερικές φορές λίγο κουραστικό, αλλά πήρα την απόφαση να παραμείνω με την καρδιά και το μυαλό μου. Θα αποσυρθώ με τη φανέλα της Ρόμα την ημέρα που δεν θα είμαι ο Τότι που έχετε συνηθίσει, αλλά ελπίζω ότι έχω χρόνια ακόμα».
Ο Τότι έχει καταφέρει με τη Ρόμα αμέτρητες διακρίσεις. Μετράει 572 συμμετοχές με τη φανέλα του ιταλικού συλλόγου και 245 γκολ. Έχει κατακτήσει δύο Κύπελλα, το πρωτάθλημα του 2001, ενώ έχει προσφέρει σημαντικά και στην εθνική Ιταλίας, με σημαντικότερη την κατάκτηση του Μουντιάλ 2006.

Δεν υπάρχουν σχόλια: