Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Ντέρμπι σε ΟΑΚΑ και "Καραϊσκάκη"

Στην σκιά του ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στο κλείσιμο της 11ης αγωνιστικής, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ το Σάββατο (19:30) με τον υποψήφιο νέο τεχνικό Ζεσουάλδο Φερέιρα να είναι στα επίσημα. Την ίδια ώρα, στα Πηγάδια η Ξάνθη φιλοξενεί τον Πανσερραϊκό ενώ λίγο νωρίτερα (17:15) ο Ολυμπιακός Βόλου υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης στο Πανθεσσαλικό.Στο περιθώριο του ντέρμπι, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ την Κυριακή, η ενδέκατη αγωνιστική "ανοίγει" με τρία σπουδαία παιχνίδια με τα βλέμματα να επικεντρώνονται στον έτερο διεκδικητή της κορυφής της βαθμολογίας Παναθηναϊκό που υποδέχεται τον Ηρακλή το Σάββατο (19:30) παρουσία "ίσως" του νέου τεχνικού της ομάδας Ζεσουάλδο Φερέιρα.
Η αγωνιστική ωστόσο θα έχει ξεκινήσει λίγο νωρίτερα με δύο επαρχιακές ομάδες που εκπλήσσουν να διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Ολυμπιακός Βόλου και Αστέρας Τρίπολης αγωνίζονται στις 17:15 στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Την ίδια ώρα με το ματς του ΟΑΚΑ (ΠΑΟ-Ηρακλής) στην Ξάνθη η ακριτική ομάδα χωρίς προπονητή... υποδέχεται τον Πανσερραϊκό.


Την Κυριακή, στο Περιστέρι (15:00) γίνεται η αρχή των αγώνων με τον Ατρόμητο μετά το "διπλό" στην Νέα Σμύρνη να θέλει συνέχεια στις επιτυχίες κόντρα στον "ξεκούραστο" Εργοτέλη.


Στις 17:15, ο Αρης θέλει επιστροφή στις νίκες μετά την "ροπαλιά" του συμπολίτη Ηρακλή απέναντι στους "Φαίακες" ενώ η Λάρισα αποχαιρετάει το Αλκαζάρ σε μια πραγματικά ιστορική στιγμή με αντίπαλο τον ουραγό Πανιώνιο.


Τέλος, την ώρα (19:30) που Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Καραϊσκάκη, η Καβάλα του Μάκη Ψωμιάδη υποδέχεται την ΑΕΚ σε μια αμφίρροπη αναμέτρηση.


Η 11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ



Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010


Ολυμπιακός Βόλου-Αστέρας Τρίπολης 17:15, Novasports2
Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)
Γήπεδο: Πανθεσσαλικό στάδιο


Για πέμπτο σερί παιχνίδι η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου παρέμεινε αήττητη ενώ λίγο έλειψε να πάρει μια ακόμα νίκη εκτός έδρας αφού είχε το προβάδισμα στο πρώτο μέρος στις Σέρρες καθώς ισοφαρίστηκε λίγο πριν το τέλος. "Αποκτούμε μεγάλη αυτοπεποίθηση, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου πραγματοποιεί μία σειρά εμφανίσεων και απόδοσης που ικανοποιεί τα μέγιστα, ως αποτέλεσμα ενός συνόλου, ολόκληρης της ομάδας και όχι μεμονωμένων παικτών" υποστήριξε ο τεχνικός των "ερυθρόλευκων" Σάκης Τσιώλης που έκανε έκκληση σε όλους τους φίλους της ομάδας να δώσουν βροντερό παρών στις εξέδρες.


Οι αποδοκιμασίες μερίδας οπαδών του Αστέρα στην ήττα από την Καβάλα μέσα στην Τρίπολη, προβλημάτισε το ποδοσφαιρικό τμήμα αφού άπαντες θεωρούν ότι αυτή η πράξη ήταν λανθασμένη. Απαντες θεωρούν πρώτης τάξεως ευκαιρία το ματς στον Βόλο, για να ανακάμψουν και να επιστρέψουν στις επιτυχίες μετά από δύο συνεχέμενες ήττες. "Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να γυρίσουμε στις επιτυχίες και να ξανανιώσουμε, εμείς, οι παίκτες, η διοίκηση και οι φίλαθλοι της ομάδας, τη χαρά που νιώθαμε μέχρι πριν λίγες αγωνιστικές" τόνισε ο Βαγγέλης Βλάχος που θα έχει στην διάθεσή του και πάλι τους Αργυρόπουλο, Φυτανίδη και Μπακασέτα.


Ξάνθη-Πανσερραϊκός 19:30, NΕΤ
Διαιτητής: Πέτρος Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Γήπεδο: Σκόντα Ξάνθη ΑΚ Πηγαδίων


Την ώρα που άπαντες περιμένουν με ανυπομονησία το όνομα του νέου τεχνικού στην Ξάνθη, ο υπηρεσιακός τεχνικός Νίκος Παπαδόπουλος και οι ποδοσφαιριστές της ακριτικής ομάδας έχουν δύσκολο έργο καθώς θα πρέπει να υπερβάλουν εαυτό για να φτάσουν στην νίκη που είναι αναγκαία για το μέλλον της ομάδας. Η Ξάνθη είναι στην προτελευταία θέση με οκτώ βαθμούς και μια νίκη σε δέκα παιχνίδια γεγονός που προβληματίζει έντονα για το μέλλον της ομάδας. "Χάνουμε βαθμούς μόνοι μας" υποστήριξε ο Νιγηριανός διεθνής Ολουμπάγιο Αντεφέμι στην ιστοσελίδα της ομάδας δείχνοντας το στίγμα της εικόνας στο γήπεδο. Τα αγωνιστικά προβλήματα πολλά (Στιούαρτ, Πόι, Γκλέισον και Γκσπούρνινγκ) για τον Νίκο Παπαδόπουλο που ψάχνει λύσεις...


Τελικά το μισό πριμ... θα παραλάβουν οι παίκτες του Πανσερραϊκού αφού μετά το "διπλό" στην τρίπολη δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν την πίεση του δευτέρου μέρους στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου στις Σέρρες και έμειναν στο 2-2, έχοντας ένα πολύ άσχημο πρώτο ημίχρονο. Τα "κόκκινα λιοντάρια" του Κοκότοβιτς, θέλουν να συνεχίσουν ένα μικρό αήττητο σερί (μια νίκη και δύο ισοπαλίες) για να "σκαρφαλώσουν" ακόμα πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Παράλληλα θέλουν την νίκη για να έχουν προβάδισμα κόντρα σε μια ομάδα που όπως φαίνεται θα παλέψει και εκείνη φέτος για την παραμονή της. Ο Σέρβος τεχνικός μπορεί να έχει στα πλάνα του τον Μπόζινταρ Τάντιτς ωστόσο δεν μπορεί να υπολογίζει τον Τάσο Παπάζογλου.


Παναθηναϊκός-Ηρακλής 19:30, Novasports1
Διαιτητής: Μιχαήλ Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Γήπεδο: ΟΑΚΑ


Ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις στο "τριφύλλι" μετά την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ με την Λάρισα την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Νίκος Νιόπλιας αποχαιρέτησε τους "πράσινους" δηλώνοντας πως θα έπρεπε να το είχε κάνει νωρίτερα και από το ματς -που άλλαξε γνώμη- στο Παγκρήτιο ενώ ο Ζεσουάρδο Φερέιρα επικρατέστερος αντικαταστάτης του θα είναι στα επίσημα με τον Νικόλα Πατέρα να παρακολουθήσει εκτός απροόπτου την νέα του ομάδα. Στον πάγκο του συλλόγου ο παλιός γνώριμος Γιάτσεκ Γκμοχ θα έχει την εποπτεία της ομάδας με σκοπό την επιστροφή στις επιτυχίες πριν παραδώσει τα ηνία... στον επόμενο τεχνικό. Εξάλλου μια νίκη κόντρα στον Ηρακλή εκτός των άλλων... θα βοηθήσει στην ψυχολογία της ομάδας πριν την μεγάλη αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ.


Μια ακόμα δύσκολη αναμέτρηση για τον Ηρακλή και άπαντες στην ομάδα της Θεσσαλονίκης θέλουν να εκμεταλλευθούν τα όσα διαδραματίζονται στον αντίπαλο για να πάρουν βαθμολογικά ότι μπορούν. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δίνει ένα ακόμα ραντεβού με την ομάδα της οποίας αγωνίστηκε ωστόσο γνώστης της πραγματικότητας δήλωσε τι περιμένει μετά την επιτυχία επί του Αρη: "Ξέρουμε ποιος είναι ο αντίπαλός μας. Θα πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι όσο καλύτερα γίνεται για να φέρουμε και άλλη πίεση. Ετοιμαζόμαστε όσο καλύτερα γίνεται όχι όμως με τον αέρα του προηγούμενου αγώνα, αλλά κρατώντας την ψυχολογία και αυτοπεποίθηση που μας έδωσε η νίκη στο ντέρμπι με τον Άρη


Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010


Ατρόμητος-Εργοτέλης 15:00, Novasports2
Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)
Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου


Η επιτυχία στην Νέα Σμύρνη έδωσε άλλοθι στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ να "ντοπάρει" τους παίκτες της ομάδας ενόψει του ματς με τον Εργοτέλη. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Σπανός θα δώσει έξτρα πριμ στους ποδοσφαιριστές σε περίπτωση νίκης επί των Κρητικών δίνοντας με τον τρόπο αυτό έξτρα κίνητρο για να πετύχουν τη δεύτερη σερί νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα. "Η νίκη μας στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου την περασμένη αγωνιστική ήταν απλά για εμάς μία μικρή ανάσα και τίποτα παραπάνω. Για να χει αξία η νίκη επί του Πανιωνίου, θα πρέπει να νικήσουμε και τον Εργοτέλη" υποστήριξε ο Γιώργος Δώνης που μαζί με τους παίκτες του περιμένει αρκετούς οπαδούς στις εξέδρες του δημοτικού γηπέδου στο Περιστέρι.


Μια νίκη και μια ισοπαλία έχει τα δύο τελευταία χρόνια στο Περιστέρι ο Εργοτέλης. Ο εκπρόσωπος της Κρήτης στην Σούπερ Λίγκα μετά το ένα ημίχρονο... κόντρα στον Ολυμπιακό καλείται να αγωνιστεί σε μια δύσκολη έδρα και μ' έναν αντίπαλο που θέλει τους βαθμούς ενώ προέρχεται και από σπουδαία βαθμολογικής άποψης νίκη στην Νέα Σμύρνη. "Για να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, εμφανίζοντας τα θετικά στοιχεία που έχουμε ως ομάδα και να υπερβάλουμε εαυτούς" υποστήριξε ο Νίκος Καραγεωργίου για το ματς. Ο Καβαλιώτης τεχνικός θα έχει στα πλάνα του τον Σέρχιο Λεάλ ενώ σε ότι αφορά τους Τζούνιορ και Αλεξόπουλο που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, μόνο ο αρχηγός της ομάδας ίσως προλάβει να δώσει το παρών.


Αρης-Κέρκυρα 17:15, Novasports3
Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης


Η ήττα από τον Ηρακλή σε συνδιασμό με την αποχώρηση του Νιόπλια από τον πάγκο του Παναθηναϊκού, αρχικά έφεραν πολλά σενάρια για τον Αργεντίνο τεχνικό και ένα "αιωρούμενο φλερτ". Αμεσα, η διοίκηση του συλλόγου και λίγες μέρες μετά ο ίδιος ο τεχνικός των "κιτρινόμαυρων" έβαλαν τέλος στις φήμες. "Εχω εμπιστοσύνη στην δουλειά που κάνουμε και στον τρόπο που την κάνουμε. Είμαστε ήρεμοι γιατί η ομάδα έχει κερδίσει σημαντικά και ιδιαίτερα ματς. Όμως όλα είναι στο πρόγραμμα. Εχουμε τις δυνατότητες να ξαναβρεθούμε στον δρόμο που θα πάμε πάλι ψηλά. Όταν χρησιμοποιώ την λέξη ηρεμία, εννοώ ότι εμείς δεν έχουμε χάσει ούτε την φιλοδοξία μας, ούτε το ηθικό μας" υποστήριξε ο τεχνικός του Αρη που στο ματς με την Κέρκυρα δεν υπολογίζει στους Χαβίτο, Ρονάλντο Γκιάρο και Τσεσνάουσκις.


Στο γήπεδο που λίγα χρόνια παλιότερα ήταν στον πάγκο των γηπεδούχων, επιστρέφει ως αντίπαλος ο Μπάμπης Τεννές. Ο τεχνικός της Κέρκυρας αναγνωρίζει το δύσκολο έργο για την ομάδα του που είναι στην δέκατη θέση αλλά αγνοεί την νίκη από τις 24 Οκτώβρη και το εκτός έδρας ματς με τον Πανσερραϊκό. Οι "Φαίακες" μετά την πρεμιέρα τους στην "φυσική" τους έδρα καλούνται να πετύχουν ότι και πέρσι που έφυγαν με έναν βαθμό από το "Κλεάνθης Βικελίδης". Αγωνιστικά, ο τεχνικός των Νησιωτών έχει συμπεριλάβει στα πλάνα του τον Βραζιλιάνο μπακ Γκουστάβο που την ύστατη ώρα ξεπέρασε τον τραυματισμό του.


Λάρισα-Πανιώνιος 17:15, Novasports2
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Αθηνών)
Γήπεδο: Αλκαζάρ


Ημέρες μνήμης... ημέρες ιστορίας... ημέρες δόξας ζούνε και ετοιμάζονται να ζήσουν και πάλι οι οπαδοί της ΑΕΛ. Μετά την πολύτιμη ισοπαλία με την Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, οι "βυσσινί" θυμήθηκαν και τίμησαν την μέρα μνήμης από την απώλεια μετά από ένα χρόνο του Αντόνιο Ντε Νίγκρις. Την Κυριακή, διοίκηση, τεχνική ηγεσία, ποδοσφαιριστές και χιλιάδες οπαδοί του συλλόγου λένε αντίο στο Αλκαζάρ στο αποχαιρετιστήριο ματς πριν μετακομίσουν στο "ΑEL FC Arena". "Πρέπει να ταυτιστούμε με τα συναισθήματα του κόσμου και με την ιστορία της ΑΕΛ και να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, να χαρίσουμε μια νίκη για να μπορέσει το Αλκαζάρ με το ένδοξο παρελθόν να κλείσει τη σελίδα του πανηγυρικά" τόνισε Γιάννης Παπακώστας που έχει μείνει ικανοποιημένος από την παρουσία της ομάδας και τις τέσσερις αναμετρήσεις χωρίς ήττα.


Τριγμούς και δονήσεις προκάλεσε η νέα ήττα του Πανιωνίου σε όλα τα επίπεδα από τον Ατρόμητο. Ο Τσακίρης ήταν έτοιμος να αποχωρήσει και να κάνει δώρο... την ομάδα που "γλυκοκοίταζε" ο Ψωμιάδης ενώ αποχώρησε για τον λόγο αυτό και ο Γιώργος Παράσχος πριν καν προλάβει να κοουτσάρει την ομάδα σε επίσημο ματς. Σε διοικητικό επίπεδο... όμως ο κόσμος αντέδρασε και αρχικά έκανε τον Κωνσταντίνο Τσακίρη να παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας μέχρι το καλοκαίρι. Αγωνιστικά, ο Απόστολος Μάντζιος και πάλι θα αναλάβει το έργο του προπονητή και σ' ένα καθοριστικό από κάθε άποψης ματς, με τους Νεοσμυρνιώτες να είναι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας ψάχνοντας μια επιτυχία και την συγκομιδή βαθμών.


Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 19:30, NET
Διαιτητής: Βασίλης Παμπορίδης (Κιλκίς)
Γήπεδο: Καραϊσκάκη


Η διακοπή του αγώνα στο Παγκρήτιο έχει αφήσει μια πικρία στην ομάδα του Ολυμπιακού όχι γιατί θα αναγκαστεί να πάει στο Ηράκλειο για 45 λεπτά ματς, ανάμεσα σε δύο ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αλλά γιατί η ομάδα ταλαιπωρήθηκε χωρίς να υπάρχει λόγος αφού το ματς δεν έπρεπε να ξεκινήσει καν. Ενόψει του αγώνα με τον "Δικέφαλο του Βορρά", ο Ερνέστο Βαλβέρδε βλέπει να χάνει ένα-ένα τα πολύτιμα "εργαλεία" του από την αμυντική του γραμμή. Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο από την άμυνα και Ιμπαγάσα από την μεσαία γραμμή "πονοκεφαλιάζουν" τον Ισπανό τεχνικό που γνωρίζει όπως και οι υπόλοιποι παίκτες του ότι θα έχουν την θερμή συμπαράσταση των οπαδών τους που θα κατακλύσουν και πάλι το "Καραϊσκάκη".


Την υπέρβαση αλλά και την εικόνα ομάδας που έχει βαλθεί να διεκδικήσει τον τίτλο θέλει να κάνει ο ΠΑΟΚ. Μετά την νίκη επί της ΑΕΚ, σειρά έχει ο Ολυμπιακός και άπαντες στον "Δικέφαλο του Βορρά" γνωρίζοντας πως έχουν καλή παράδοση στο "Καραϊσκάκη" θέλουν να φύγουν με γεμάτες τις αποσκευές τους. "Ο ΠΑΟΚ μου δίνει τα πάντα" τόνισε σε δηλώσεις του ο Αντελίνο Βιερίνια που τρόμαξε την τεχνική ηγεσία αφού ένιωσε ενοχλήσεις την Παρασκευή και δεν προπονήθηκε αλλά δεν τίθεται θέμα συμμετοχής του. Ευχάριστος "πονοκέφαλος" για τον Χάβο το "φορμάρισμα" του Φωτάκη αλλά και οι επιλογές του μετά την επιστροφή Ιβιτς στην επίθεση καθώς τέσσερις παίκτες θα παλέψουν για τρεις θέσεις.


Καβάλα-ΑΕΚ 19:30, Novasports2
Διαιτητής: Μιχαήλ Τσινιάρης (Αθηνών)
Γήπεδο: Ανθη Καραγιάννη


Αλλος ένας προπονητής αποτελεί παρελθόν με τον Ντράγκαν Οκούκα... να μπαίνει στην λίστα. Παρά την επιτυχία στην Τρίπολη με το "διπλό" ο Σέρβος τεχνικός δεν κατάφερε να σώσει τον εαυτό του αφού η απόφαση από την οικογένεια Ψωμιάδη ήταν ειλημμένη για αντικατάστασή του. Νέος τιμονιέρης στους "Αργοναύτες", ο Χένρικ Κάσπερτσακ που ζήτησε από την πρώτη στιγμή από τους ποδοσφαιριστές του πειθαρχία εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Αγωνιστικά και ενόψει του δύσκολου αγώνα με την ΑΕΚ, ο πρώην "διοικητικός ηγέτης της" Μάκης Ψωμιάδης υποσχέθηκε πριμ ύψους 100.000 ευρώ για την νίκη σε μια κίνηση να "ντοπάρει" τους παίκτες του. Παράλληλα ζήτησε από τους  Καρντόσο, Νταρσεβίλ και Βουτσίτσεβιτς να βοηθήσουν με την εμπειρία τους την αλλαγή εικόνας εντός αποδυτηρίων.


Οι ανανεώσεις των Σκόκο και Τζεμπούρ μπορεί να είναι θέμα χρόνου αλλά και ψηλά στην λίστα των διοικούντων ωστόσο ο τεχνικός της "Ενωσης" Μανόλο Χιμένεθ σκέφτεται και προετοιμάζεται για την νέα δύσκολη εκτός έδρας αποστολή της ομάδας του στην Καβάλα. Ο Ισπανός τεχνικός που έχει πληροφορηθεί πως η ομάδα του πέρσι ηττήθηκε στο "Ανθή Καραγιάννη" δεν έχει περιθώρια νέας απώλειας και ζήτησε μόνο το "τρίποντο". Αγωνιστικά, μετά την τιμωρία των Δέλλα και Μανωλά ο Χιμένεθ έχασε και τον Γιάχιτς που προορίζονταν για παρτενέρ του Νασούτι. Αν ο Βόσνιος αμυντικός δεν τα καταφέρει μέχρι την ύστατη ώρα την θέση στο κέντρο της άμυνας θα πάρει ο Γκέντζογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: