Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ο "δολοφόνος" Μ3!

Την θυμόσαστε την περιβόητη Μ3 που είχαν πιαστεί ντοπέ οι 11 αρσιβαρίστες, αλλά και τόσοι αθλητές στίβου από τον Απρίλιο του 2008 μέχρι και τους ολυμπιακούς αγώνες στο Πεκίνο;

Μέχρι και στην κολύμβηση είχε γίνει ζήτημα. Το στοίχημα είναι τεράστιο πρόβλημα για τον αθλητισμό, αλλά το ντόπινγκ είναι ακόμα μεγαλύτερη κατάρα. Και η M3 είναι η χειρότερη από τις κατάρες, μία ουσία που είχε κάνει πάταγο στον ελληνικό αθλητισμό.

Ποιος ξεχνάει την Κινέζα Σου Λι κι όλο αυτό που είχε γίνει τότε με τα e-mail; Την ουσία την λένε μεθυλτριενολόνη και θεωρείται το πιο σκληρό κι επικίνδυνο αναβολικό. Η δράση του είναι 1.000 φορές πιο δυνατή απ' αυτή άλλων στεροειδών. Γι' αυτό και χορηγείται σε πολύ μικρές δόσεις έτσι ώστε να ελαφρυνθούν, όσο γίνεται, οι βαριές παρενέργειες στους αθλητές, αλλά και για να δυσκολεύεται, επίσης όσο γίνεται,η ανίχνευση στα ντόπινγκ κοντρόλ.

Για παράδειγμα, σε μια αθλήτρια στίβου είχε συμβεί το εξής. Σε μια μόνο μέρα είχε κληθεί (εκτός Ελλάδας) να δώσει δείγμα ούρων τέσσερις φορές.Σε διάστημα μόλις λίγων ωρών, αφού οι αρχές την είχαν σταμπαρισμένη. Τις δυο πρώτες φορές που έδωσε ούρα βρέθηκε αρνητική, όμως τις επόμενες δυο ήταν θετική και γι'αυτό τιμωρήθηκε. Κι όλα αυτά σε τέσσερις ελέγχους που γίνανε μέσα σε πέντε, έξι ώρες. Η διαφορά, δηλαδή, από το να πιαστεί κάποιος ντοπέ ή όχι κρέμεται σε μια κλωστή κι εξαρτάται ακόμα κι από λεπτό σε λεπτό.
Τα κρούσματα με Μ3 περιορίστηκαν αρκετά τα τελευταία δυο χρόνια, όμως αυτό δεν αποκλείει σε τίποτα η χρήση της να συνεχίζεται, ειδικά μετά την κατάρρευση του ελληνικού αντιντόπινγκ. Κι έτσι να διατίθεται στην αγορά σε διάφορες μορφές κι από διάφορους ...παράγοντες, που απασχολούν ήδη, πάρα πολύ, την κοινή γνώμη. Μόνο σε ...σπρέι δεν έχει βγει ακόμα! Σε όλα τα άλλα είδη κυκλοφορεί το δηλητηριώδες κι άκρως επικίνδυνο για την υγεία αναβολικό, που είναι απαγορευμένο από παντού.Η μαύρη αγορά, όμως, οργίασε στην χώρα μας.

Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: