Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ο Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει

O Νίκος Αλέφαντος ερμηνεύει την ανακοίνωση των Αγγελόπουλων.
"Δεν θέλουν σίγουρα να φύγουν"!
Αναλυτικά το άρθρο του:
• Να κάνω μια παρένθεση και να απευθυνθώ στον κόσμο για ένα φλέγον θέμα. Ναι, είναι φλέγον θέμα παιδιά αυτό του μπάσκετ, η πείρα μου λέει ότι αυτή η ανακοίνωση που έβγαλαν οι Αγγελόπουλοι, παλεύεται!
• Δεν είπαν στην ανακοίνωση ότι θα δώσουν εδώ ή εκεί τις μετοχές, ούτε είπαν ότι τις δίνουν στον Ερασιτέχνη, ούτε έκαναν προσκλητήριο να έρθουν αγοραστές. Μάλιστα απαρίθμησαν όλα όσα τους ενοχλούν στο κατεστημένο του μπάσκετ. Σαν να ήθελαν να «δουλέψουν» για την επόμενη σεζόν…
• Αυτή η ανακοίνωση μου δείχνει εμένα ότι δεν θέλουν σίγουρα να φύγουν. Πρέπει ο κόσμος του Ολυμπιακού να το παλέψει, πρέπει να πάτε στο συλλαλητήριο στο ΣΕΦ, οι Αγγελόπουλοι είναι καλά παιδιά, τον αγαπάνε τον Ολυμπιακό, θα λυγίσουν. Πρέπει να ξεσηκωθεί ο κόσμος του Ολυμπιακού και να μην αφήσει το μπάσκετ να πεθάνει, γιατί κακά τα ψέματα στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ πια χωρίς λεφτά είσαι νεκρός.
• Τώρα έχουμε μεγάλους εφοπλιστές στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ, πρέπει να τους προσέχουμε, είναι Ολυμπιακοί, από την τρέλα τους μπήκαν κι έβαλαν λεφτά, αυτά πρέπει να τα εκτιμάμε.
• Μα και οι Αγγελόπουλοι θα κάνουν χαζομάρα, ο Ολυμπιακός είναι «κράτος», ο Ολυμπιακός είναι δόξα, αυτοί είναι νέα παιδιά, ενώ οι Γιαννακόπουλοι είναι στο τέλος τους. Φάγανε τον «γάιδαρο» και τα παρατάνε τώρα στην «ουρά»; Πρέπει να τους κρατήσουμε στον Ολυμπιακό, πρέπει να μαζευτεί κόσμος σε αυτό το συλλαλητήριο που γίνεται στο ΣΕΦ. Ο κόσμος του Ολυμπιακού ξέρει ποιο είναι το δίκαιο και το σωστό.
• Θα απαντήσω σε έναν αναγνώστη που με ρώτησε ορισμένα πράγματα, αν και δεν απαντάω πια στις ερωτήσεις. Όμως στην προηγούμενη στήλη με παρακάλεσε και είπε ότι γράφει για πρώτη φορά. Για τον αναγνώστη λοιπόν με ο όνομα Andreas: Ο Μπέιλι είναι μέγας παικταράς, κι εγώ στην Μάντσεστερ τον θέλω πολύ. Τον θεωρώ ως την καλύτερη μεταγραφή στον κόσμο αυτό το καλοκαίρι που θα μπορούσε να γίνει σε οποιαδήποτε ομάδα.
• Με έχει ενθουσιάσει αυτός ο παικταράς. Μπορεί να χαλάσει κόσμο ειδικά στις 3 πιο γρήγορες ομάδες, την Μπαρτσελόνα, την Ρεάλ και την Μάντσεστερ. Ο Μουρίνιο θα κάνει πολύ γρήγορη τη Ρεάλ τη νέα σεζόν, θα ήταν τρομερή μεταγραφή ο Μπέιλι, να παίζει πίσω ο Μαρτσέλο και μπροστά αυτός, και να μετατοπιστεί ο Ρονάλντο στην κορυφή της επίθεσης. Αλλά και ο Αμπράμοβιτς τι κάθεται; Αυτός ο παίκτης θα μπορούσε να δώσει στην Τσέλσι την ταχύτητα που της έλειψε φέτος. Έχει σουτ, είναι πάρα πολύ γρήγορος, έχει αντοχές, έχει ντρίμπλα, δεν είναι κοντός, έχει ωραία σωματική κατασκευή. Είναι ο παίκτης που γουστάρω να παίρνει όλη την πλευρά, είτε παίζει μπακ, είτε παίζει χαφ.
• Επίσης, για τη Γιουβέντους και τη Λίβερπουλ που ρωτάς, θα αργήσουν να πάρουν τα πάνω τους. Έμειναν πολύ πίσω. Για τη Λίβερπουλ δεν με πείθει κι ο Νταλγκλίς ο οποίος ήταν παικτάρα μεγάλη, αλλά ως προπονητής δεν έφτασε ποτέ σε υψηλά επίπεδα.
• Σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό που επίσης ρωτάς, αυτούς τους παίκτες που παίρνει, δεν τους ξέρω. Μόνο ο Κοβάσεβιτς τους ξέρει. Ελπίζω να είναι γρήγοροι. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται γρήγορους παίκτες στον άξονα. Όχι άλλους Όσκαρ, όχι άλλους Ουρτάδο. Ο Ολυμπιακός θέλει σκύλο αμυντικό χαφ και όταν βγαίνει στην επίθεση να έχει παίκτες που θα μπορούν να διεισδύσουν από πίσω, να σουτάρουν, ή να κάνουν την καλή πάσα. Σε γρήγορους ρυθμούς όμως και σε μεγάλη ένταση, διότι στο Τσάμπιονς Λιγκ πρέπει να αμυνθείς και να επιτεθείς γρήγορα, αλλιώς θα χάσεις τη μπάλα… Ειδικά έτσι ανοιχτά που παίζει ο Βαλβέρδε…
Πηγή:katimagiko gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: