Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

"Το διακόπτουμε λόγω στημένων"...!!

Την ώρα που στο ποδόσφαιρο της Νότιας Κορέας έχει ξεσπάσει σκάνδαλο με «στημένους» αγώνες, η κυβέρνηση της χώρας, έχοντας προφανώς χάσει την υπομονή της με τις σχετικές αποκαλύψεις, απείλησε με διακοπή του επαγγελματικού πρωταθλήματος (K-League).
"Το διακόπτουμε λόγω στημένων"...
Oπως αναφέρουν σήμερα τα τοπικά ΜΜΕ, οι σύλλογοι, των οποίων παίκτες κρίνονται ένοχοι για εμπλοκή σε «στήσιμο» αγώνων, δέχθηκαν προειδοποίηση ότι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο αποβολής τους από το πρωτάθλημα.
«Εάν οι παίκτες της K-League πιαστούν στην προσπάθεια να "στήσουν" αγώνες από αυτόν τον Ιούλιο, οι ομάδες τους θα αποβάλονται από το πρωτάθλημα», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας (Yonhap) ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού, Παρκ Σουν-Κιού, και συνέχισε: «Επίσης, θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο διακοπής του πρωταθλήματος στο χειρότερο σενάριο».
Η χθεσινή (29/6) ομολογία του Νοτιοκορεάτη διεθνούς, Τσόι Σουνγκ-Κουκ, ότι έχει εμπλακεί σε «στήσιμο» αγώνων ήταν το τελευταίο «χτύπημα» στην χειρότερη κρίση που έχει αντιμετωπίσει η K-League από ιδρύσεώς της, το 1983. Ο Παρκ δήλωσε ότι η K-League αντιμετωπίζει την αυστερότερη δυνατή τιμωρία, ύστερα από έκτακτη συνάντηση που είχε με τα στελέχη και των 16 ομάδων της μεγάλης κατηγορίας.
«Το πρόβλημα δεν είναι απλά με τους παίκτες. Εχει εξαπλωθεί στο υπόλοιπο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και στο ποδόσφαιρο ως σύνολο», συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός, για να καταλήξει: «Οι ομάδες πρέπει επίσης να ενεργούν υπεύθυνα».
Στους παίκτες είχε δοθεί διορία μέχρι το τέλος Ιουνίου να αποκαλύψουν λεπτομέρειες για «στημένους» αγώνες, με αντάλλαγμα πιο επιεικείς τιμωρίες, αλλά ο Παρκ τόνισε ότι αυτή έχει παραταθεί έως τις 7 Ιουλίου. Ένας πρώην διεθνής τερματοφύλακας, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, έγινε ο πρώτος που παραδόθηκε στις αρχές, πριν από την ομολογία-σοκ του Τσόι. Οι έρευνες για τους «στημένους» αγώνες στην K-League έχουν ήδη οδηγήσει στον διά βίου αποκλεισμό δέκα παικτών, με τους οκτώ από αυτούς να προέρχονται από την Σαετζόν Σίτιζεν, καθώς διαπιστώθηκε ότι πήραν χρήματα από μπουκμέικερς.
Πριν από μερικές εβδομάδες ένας παίκτης βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου και τα τοπικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι βρέθηκε σημείωμα του αυτόχειρα, το οποίο τον συνέδεε με το κύκλωμα των «στημένων» αγώνων.
Πηγή: exedra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: