Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

H ώρα των πράξεων!!

Η διακαής επιθυμία του λαού του ΠΑΟΚ να "κλείσει" άμεσα στο διοικητικό και το συντομότερο δυνατό η παραμονή του Σούλη Μαρκόπουλου, έτυχαν πλήρους ανταπόκρισης από τον ΑΣ και την ΚΑΕ.

H ώρα των πράξεων
Γράφει ο Κώστας Χαλβατσιώτης.
Τι απομένει τώρα; Η διοίκηση της ΚΑΕ να κάνει τα επόμενα βήματα. Ο λαός του «Δικεφάλου» επέστρεψε μεγαλόπρεπα στο «παλατάκι». Σε όλη την διάρκεια των μικρών τελικών. Κι απέδειξε ότι όπως έλεγε και ο Σούλης Μαρκόπουλος «ο ΠΑΟΚ είναι ο κόσμος του και για την δική του ευτυχία χαιρόμαστε περισσότεροι όλοι μας στην ομάδα». Ο κόσμος ήταν αυτός που έδειξε την πιο «θερμή αγκαλιά» στην ομάδα, έδωσε το πιο σημαντικό «σπρώξιμο» κι είχε το κυρίαρχο δικαίωμα να… ζητάει και για το «αύριο» όμορφες στιγμές κι επιτυχίες. Και επειδή το κριτήριο του φιλάθλου είναι το πιο σημαντικό, ο κόσμος ζήτησε από τον «ερασιτέχνη» να αποτραπούν οι περσινές και οι προπέρσινες διοικητικές παλινωδίες και ξεκαθάρισε την θέση όσον αφορά τα πρόσωπα που θέλει στην ομάδα.
Σε καλό δρόμο
Για τον Μπάνε Πρέλιεβιτς στην προεδρία ο λόγος, αλλά και για την παραμονή των Νίκου Σταυρόπουλου στη θέση του τεχνικού διευθυντή, όπως φυσικά και για την επέκταση της συνεργασίας με τον προπονητή Σούλη Μαρκόπουλο. Κι αν για τους δύο πρώτους, έγιναν όλα όπως ο κόσμος επιθυμεί, για τον τρίτο φαίνεται ότι η ΚΑΕ ακολούθησε αμέσως το σωστό δρόμο και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα μπορεί να κάνει και την ανακοίνωση για το νέο συμβόλαιο με τον προπονητή.
Αυτή η απόφαση είναι φυσικά η σημαντικότερη της νέας διοίκησης που τώρα πιάνει τυπικά και επίσημα δουλειά – ουσιαστικά βέβαια το έχει κάνει εδώ και δύο εβδομάδες – και πρόκειται για την αρχή μίας αλυσίδας αποφάσεων, κινήσεων και πράξεων που αρμόζουν στην νέα σελίδα που άνοιξε η επιτυχία της περασμένης σαιζόν και η αλλαγή του διοικητικού καθεστώτος.
Παίκτες που αξίζουν στον ΠΑΟΚ
Εφόσον υπογράψει ο Σούλης Μαρκόπουλος το νέο συμβόλαιο – άντε, έστω και μόλις δώσει τα χέρια με τον Μπάνε Πρέλιεβιτς για να μην είμαστε και τυπολάτρες – θα είναι «ελεύθερος» να διατυπώσει κι επίσημα τις εισηγήσεις του. Στον πρόεδρο, στην διοίκηση και στον τεχνικό διευθυντή πρωτίστως αλλά και γενικά στην «πιάτσα» για να μπει ο ΠΑΟΚ σοβαρά στο μεταγραφικό «παζάρι». Εννοείται ότι μέχρι τώρα Σούλης και «Μάτζικ» έχουν κάνει τρομερή προεργασία, έχουν μιλήσει με Έλληνες, κοινοτικούς και ξένους, γνωρίζουν τι έχουν στο «σακούλι» τους από το έμψυχο δυναμικό της περασμένης σαιζόν, τι χρειάζονται για εργαλεία και περιμένουν μόνο να μάθουν έναν καίριο παράγοντα για τις επιλογές τους: το ύψος του μπάτζετ του αγωνιστικού τμήματος.
Προπονητής και τεχνικός διευθυντής ωστόσο έχουν αποδείξει επί μία διετία ότι θα κάνουν πάλι προσεκτικές επιλογές και θα προσπαθήσουν σε απόλυτη συνεργασία με την διοίκηση και χωρίς παρεκτροπές ή υπερβάσεις – για την ακρίβεια μέσα και στο πνεύμα των μειώσεων που θα απαιτήσουν οι νέες οικονομικές συνθήκες λόγω υπαγωγής της ΚΑΕ και στο άρθρο 99 – να φέρουν παίκτες που αξίζουν να παίζουν στον ΠΑΟΚ. Παίκτες για τους οποίους δεν θα πει κανείς ότι προέρχονται από το «πανέρι», παίκτες που θα τιμήσουν το όνομα της ομάδας και στα πρόσωπα των οποίων η ομάδα θα «τιμάται». Όπως έγινε και φέτος με τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Μάρσαλ, με τον Ντόζιερ που ήταν στα σχέδια των Μαϊάμι Χιτ (αν δεν είναι ακόμη) αλλά και του Λάζαρου Παπαδόπουλου φυσικά που είναι παγκοσμίως εγνωσμένης αξίας.
Τα σχέδια
Εντάξει, το οικονομικό παρόν της ΚΑΕ έστω και υπό την πρόκληση της συμμετοχής στα προκριματικά της Ευρωλίγκα, δεν επιτρέπει να έχει πολλούς τέτοιους παίκτες στην σύνθεσή της η ομάδα, αλλά ένας «κορμός» πάλι θα διαμορφωθεί και το σίγουρο είναι ότι πριν το τέλος του πρωταθλήματος Σταυρόπουλος και Μαρκόπουλος θα ήθελαν να συζητήσουν με όλους τους «πρωτοκλασάτους». Απλά περίμεναν κι αυτοί τις διοικητικές εξελίξεις. Τώρα μία νέα κουβέντα με τον Ντόζιερ που αποδείχθηκε «λίρα εκατό» για παράδειγμα μπορεί να είναι μία σπουδαία αρχή – προς Θεού δεν κάνουμε υποδείξεις – ενώ απαραίτητο είναι να μην χαθεί ούτε λεπτό για να βρεθεί ο καλύτερος πλέϊ μέϊκερ που υπάρχει διαθέσιμος για τα όσα προσφέρει ο ΠΑΟΚ. Ούτε Γκρέϊ, ούτε Μιλισάβλιεβιτς, ούτε και Στίγγερς (άσχετα από το αν κάποιες σκέψεις θα τον περιελάμβαναν στο ρόστερ σαν «μπακ απ» οργανωτή ελέω και του κοινοτικού του διαβατηρίου), αλλά κάτι από... Μουλαομέροβιτς, από Παλάσιο, κάτι γενικά από ότι ξέρουν καλύτερα κι εκτιμούν και υπολογίζουν μόνο ο Σούλης και ο «Μάτζικ». Και μετά οι υπόλοιποι. Με την επιθυμία όλων στον ΠΑΟΚ να δοθεί πάλι βάρος στο ελληνικό στοιχείο! Και να είστε σίγουροι – και το ξέρουν ήδη προπονητής και τεχνικός διευθυντής – ότι πλέον η ομάδα είναι… τρελά ελκυστική. Όσοι γύριζαν την πλάτη μέχρι πέρσι, τώρα παρακαλάνε. Εδώ και ένα μήνα… "τρίβονται" να έρθουν «παλατάκι». Και το πάνω χέρι, το έχει ο «Δικέφαλος» πλέον γι΄ αυτούς και στο οικονομικό. Ε, δεν θα πάνε κι όλοι στη Ρωσία, την Ουκρανία και την Ισπανία…
Γενικά λοιπόν αυτές τις κινήσεις που θα κάνουν τον κόσμο να αναζωπυρώσει ακόμη περισσότερο την «κάψα» για το μπάσκετ, περιμένουν πως και πως από την ομάδα.
Η πολιτική των διαρκείας
Η σχέση ομάδας – φιλάθλου είναι αναμφισβήτητα σχέση δούναι και λαβείν. Όχι απαραίτητα οικονομική. Αλλά είναι και οικονομική, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ο κόσμος θέλει καλή – μαχητική – ανταγωνιστική ομάδα, με παίκτες που θα αξίζουν να παίζουν στον ΠΑΟΚ και καλύτερα Έλληνες που θα ξέρουν τι σημαίνει να φοράνε την φανέλα του. Η ΚΑΕ θέλει τον κόσμο να συνεισφέρει, αφού το είπαμε και το έχουν αποδείξει οι ίδιοι οι φίλαθλοι ότι ΠΑΟΚ είναι ο κόσμος του. Όσο πιο σωστές και σοβαρές – αλλά και άμεσες – ενέργειες κάνει η διοίκηση, όσο πιο γρήγορα ανακοινωθεί η συμφωνία με τον Μαρκόπουλο κι ενδεχομένως η απόκτηση ενός παίκτη αντάξιου του «Δικεφάλου», άλλο τόσο γρήγορα θα σπεύσει ο κόσμος και για ένα διαρκείας «στήριξης».
Επί του θέματος όμως μία ακόμη καίρια απόφαση της ΚΑΕ θα είναι και η τιμή των διαρκείας. Γιατί αν και δεν δημοσιοποιήθηκε καμία τιμή, το σίγουρο είναι ότι οι απλοί, οι οργανωμένοι, τα παλικάρια που δίνουν από το υστέρημα ή κι από εκεί που δεν... έχουν, δεν μπορούν ούτε τα 100 ευρώ να δώσουν ούτε και τα 80 ίσως. Κι αφού και τέσσερα παιχνίδια θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, πρέπει η διοίκηση να σκεφθεί πολύ σοβαρά πριν αποφασίσει τις τιμές των διαρκείας. Για να πάρει όλο τον κόσμο μαζί της και για να αξιοποιήσει στο έπακρο την νέα αρχή με Μπάνε, «Μάτζικ» και Σούλη.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: