Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Αναλήψεις: Δευτέρα-Παρασκευή από 60 έως 300 ευρώ - Σάββατο με Σάββατο τα 420!

Διευκρινίσεις για την ΠΝΠ που αφορά στο άνοιγμα των τραπεζών και τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) παρείχε η Λούκα Κατσέλη.

Αναλήψεις: Δευτέρα-Παρασκευή από 60 έως 300 ευρώ - Σάββατο με Σάββατο τα 420

Από το Σάββατο 25 Ιουλίου μέχρι το Σάββατο 1 Αυγούστου και από κάθε εβδομάδα τούδε και στο εξής, οι καταθέτες θα μπορούν να σηκώνουν και πάλι ποσό 60 ευρώ ημερησίως ή 420 ευρώ σωρευτικά.

Η κυρία Κατσέλη εξήγησε ότι τα παραπάνω θα ισχύσουν και για τους συνταξιούχους, ενώ υπογράμμισε ότι για την πρόσβαση στις θυρίδες δεν υπάρχει απολύτως καμία απαγόρευση.

Μιλώντας νωρίτερα στον Σκάι, η πρόεδρος της ΕΕΤ είχε τονίσει ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως φερέγγυες, όπως εγγυάται η ΕΚΤ και η Ένωση Τραπεζών, αλλά θα ήταν ακόμη πιο ισχυρές, «αν δεν είχαν εκταμιευθεί 40 δισ. ευρώ μέσα στην τελευταία περίοδο».

«Αύριο που θα ανοίξουν οι τράπεζες και θα επανέλθει η κανονικότητα, ας βοηθήσουμε όλοι την οικονομία μας», είπε χαρακτηριστικά.

«Αν βγάλουμε τα χρήματά μας από τα σεντούκια και τα σπίτια μας -όπου σε κάθε περίπτωση δεν είναι ασφαλή- και τα καταθέσουμε στις τράπεζες, θα ενισχύσουμε τη ρευστότητα», συνέχισε η κυρία Κατσέλη.

Η πρόεδρος της ΕΕΤ τόνισε ότι «δεν θα χρειαστεί κανένα κούρεμα καταθέσεων στο μέλλον, εάν όλοι ενεργήσουμε υπεύθυνα».

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: