Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Ας μιλήσουμε για τον Εσιέν…!!

Στην Ελλάδα της υπερβολής, οι… γιατροί του διαδικτύου έβγαλαν το πόρισμα για τον Μάικλ Εσιέν. Ποια είναι, όμως, η πραγματικότητα; Ο Διονύσης Δεσύλλας καταγράφει το ρεπορτάζ και την επόμενη μέρα.

Ας μιλήσουμε για τον Εσιέν…

Κύριοι, ψυχραιμία…

Τα πράγματα είναι απλά και δεν χρειάζονται ούτε άναρθρες κραυγές, ούτε απελπισίες, ούτε προφητείες. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι μιλάμε για τη μεταγραφή του καλοκαιριού και οπωσδήποτε μια τέτοια εξέλιξη προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στον κόσμο, ο οποίος στη σύγχρονη εποχή του διαδικτύου και τον καθημερινό «βομβαρδισμό» τρελαίνεται ακόμη περισσότερο. Από την άλλη, ούτε ήρθε το τέλος της καριέρας του Εσιέν, ούτε ο ποδοσφαιριστής τελείωσε, ούτε θα παρακολουθεί τον Παναθηναϊκό από την κερκίδα…

Οιδημα στον προσαγωγό

Το πρόβλημα του Μάικλ Εσιέν δεν είναι το «φοβερό και τρομερό». Δεν είναι και για να το περνάς αδιάφορο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν «κόβει» έναν παίκτη. Ποτέ και για κανέναν λόγο. Ο Γκανέζος έχει ένα οίδημα στον προσαγωγό, το οποίο «κουβαλάει» από τη Μίλαν. Αυτό το γνώριζαν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού και φάνηκε και στις εξετάσεις που έκανε ο ποδοσφαιριστής. Πουθενά στον κόσμο, όμως, δεν χαλάει μια μεταγραφή για ένα τέτοιο θεματάκι. Σοβαροί να είμαστε…

Η υποτροπή

Όπως σας γράψαμε και παραπάνω, το πρόβλημα του ο Εσιέν το «κουβαλάει» από τη Μίλαν και συγκεκριμένα από τον Μάρτιο. Μάλιστα, αργότερα επισκέφθηκε και ένα κέντρο αποκατάστασης στη Γαλλία για να το διορθώσει.

Σε μια από τις προπονήσεις με τον Παναθηναϊκό, πριν από μια εβδομάδα, ο 32χρονος φόρτσαρε, όντας, τρόπον τινά, ενθουσιασμένος και φυσικά «διψασμένος» για ποδόσφαιρο. Τότε, ένιωσε ξανά ενοχλήσεις. Εκείνη ήταν και η στιγμή που οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, αλλά και ο παίκτης αποφάσισαν να γίνει η επέμβαση.

Ετοιμος σε ένα μήνα

Τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ότι δηλαδή ο Εσιέν θα υποβληθεί σε επέμβαση για να λύσει μια καλή το πρόβλημα, τη μάθατε πρώτοι από τη χθεσινή αποκάλυψη του sport-fm.gr. Ως γνωστόν, ο παίκτης είναι από σήμερα στο Μόναχο και μια μέρα μετά την επέμβαση θα επιστρέψει στην Αθήνα. Αμέσως θα αρχίσει θεραπεία. Συγκεκριμένα, θα κάνει για 15 μέρες ποδήλατο και τρέξιμο. Σε περίπου ένα μήνα θα μπει σε κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων και μετά από μια εβδομάδα, με 10 μέρες, θα είναι απολύτως έτοιμος για να φορέσει την πράσινη φανέλα και να μπει στο γήπεδο. Αυτό είναι το πλάνο…

Για να καταλήξουμε. Οι υπερβολές και οι… φεισμπουκικές σαχλαμαρίτσες, είναι για να περνάμε την ώρα μας, αλλά καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Κατανοητή η ανησυχία του κόσμου, αλλά αυτό είναι κάτι διαφορετικό από τη λογική της «τρομολαγνίας». Ο Παναθηναϊκός δεν απέκτησε τον Εσιέν για ένα μήνα, αλλά για δυο χρόνια. Γνωρίζοντας, μάλιστα, αυτό το πρόβλημα με τους προσαγωγούς, επέλεξε, αρχικά, τον δρόμο της θεραπείας. Από τη στιγμή που οι ενοχλήσεις δεν έφευγαν, οι δυο πλευρές κατέληξαν στη λύση της επέμβασης για να… ξεμπερδεύουν.

Είναι ορθή η απόφαση των ανθρώπων της ομάδας να οδηγηθεί τώρα στο χειρουργείο ο παίκτης και όχι αργότερα. Διότι, τη χρονική στιγμή που μιλάμε, και πριν αρχίσει η σεζόν, υπάρχει ο χρόνος ο παίκτης να προπονηθεί δίχως βιασύνες και να μπει ομαλά, ώστε να μην υπάρχει μετά ο κίνδυνος της υποτροπής. Αν αυτό γινόταν μεσούσης της περιόδου, τότε το ρίσκο θα ήταν μεγάλο.

Ο Παναθηναϊκός προστατεύει την επένδυσή του και περιμένει σε ένα μήνα τον μεγάλο του «σταρ»… *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: