Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Ο Καπίνο είναι κίνηση που έχει παρόν, αλλά και μέλλον!!

Ο Χρήστος σχολιάζει τη μεταγραφή Καπίνο στον Ολυμπιακό, τονίζοντας ότι πρόκειται για κίνηση που η αξία της θα υπολογιστεί ύστερα από χρόνια.

Ο Καπίνο είναι κίνηση που έχει παρόν, αλλά και μέλλον
Όταν δηλαδή αυτό το παιδί παίξει βασικός και έρθει κάποια πρόταση που θα είναι πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Διότι δεν είναι απλά ένας ταλαντούχος γκολκίπερ ο Καπίνο αλλά στην ηλικία του, κατά την ταπεινή μου άποψη, ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη, από πλευράς προσόντων!

Ένα παιδί που έπεσε στα βαθιά πριν από τέσσερα χρόνια και όχι μόνο δεν πνίγηκε, αλλά φόρεσε με άνεση 30χρονου τη φανέλα του Παναθηναϊκού, νομίζω πως στον Ολυμπιακό αν δεν παίξει ήδη από φέτος βασικός, του χρόνου θα είναι η πρώτη επιλογή. Και με τυχόν παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ θα πέσουν πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Κατόπιν κάποιοι στο εξωτερικό, αφού δουν τα προσόντα του και κυρίως την ηλικία του, να είστε βέβαιοι πως θα κινητοποιηθούν!

Ο Καπίνο έγινε σε ένα φιλικό με τη Ρουμανία, αν δεν με απατά η μνήμη μου, ο νεότερος ποδοσφαιριστής που φόρεσε το εθνόσημο σε παιχνίδι και μόνο ο (φίλος του) Χάρης Μαυρίας ήταν νεότερος όταν αγωνίστηκε σε επίσημο ματς εναντίον της Λιθουανίας στα προκριματικά για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Με περίσσιο θάρρος που ακουμπά στα όρια του θράσους ποδοσφαιρικά, άρπαξε την ευκαιρία του στον ΠΑΟ και πολύ σύντομα είχε γίνει η πρώτη επιλογή του Φερέιρα. Με ικανότητα στις εξόδους, με καλά ρεφλέξ και με κορμί που ακόμη έχει περιθώρια να δουλευτεί κι άλλο, δεν μπορώ να διαπιστώσω κάτι που του λείπει για να κάνει μία αξιομνημόνευτη καριέρα!

Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια, με την ιδιαίτερη ικανότητα του Βαγγέλη Μαρινάκη στις αγοραπωλησίες, δείχνει η μόνη ομάδα που αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να εκτοξεύσει την αξία του νεαρού τερματοφύλακα. Οπως η Πόρτο κατορθώνει να κάνει έναν παίκτη να αυξήσει την τιμή της μετοχής του, έτσι και οι «ερυθρόλευκοι» σε μικρογραφία καταφέρνουν να κάνουν καλούς παίκτες να πουλιούνται ακριβά, για τα ελληνικά δεδομένα πάντα!

Και καθαρά αγωνιστικά, αν τελικά παραχωρηθεί ο Ρομπέρτο, που επίσης αύξησε κατακόρυφα την αξία του ως παίκτης στον Πειραιά, τότε ο Καπίνο θα είναι μία έτοιμη λύση για τον Σίλβα. Γιατί πάντα είναι πολύ δύσκολο να ψάχνεις ξαφνικά, μέσα στον Αύγουστο, για τερματοφύλακα. Ο πρώην πορτιέρο του Παναθηναϊκού πήγε στη Μάιντς, αλλά οι συνθήκες δεν ευνόησαν αυτή την επιλογή και τώρα θα έχει μία σπάνια ευκαιρία να κάνει μία καινούργια αρχή! Ομολογώ πως απορώ γιατί η ΑΕΚ που έψαχνε για τερματοφύλακα και έχει χτυπήσει τόσες πόρτες δεν είδε στο πρόσωπό του μία ιδανική επιλογή!

Σε τελική ανάλυση, είναι ευχάριστο το γεγονός πως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που διαθέτει το ελληνικό ποδόσφαιρο, επέλεξε να γυρίσει στην Ελλάδα. Και μάλιστα το ότι θα ανήκει στον Ολυμπιακό θα είναι σημαντικό, αφού θα του δώσει την ευκαιρία, αν αγωνιστεί βασικός, να γίνει σύντομα αυτό που η καριέρα του στους πρώτους μήνες στον Παναθηναϊκό προμήνυε. Δηλαδή ένας τερματοφύλακας που θα κάνει μεγάλη σταδιοδρομία παλεύοντας για τη θέση του βασικού στην Εθνική ομάδα μαζί με τον Καρνέζη. Και κάποια στιγμή, όταν στα 25 του χρόνια σταθεροποιηθεί, για μία δεκαετία θα έχει τη φανέλα του βασικού στο... σπίτι του! *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: