Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Δύσκολα τα πράγματα για τέσσερις στο Ζέεφελντ!!

Τι συμβαίνει με τους Καραμάνο, Τζανδάρη, Κολοβό. Ο Γιαννιώτας δεν χωράει ούτε στο διπλό! "Φουριόζοι" έχουν μπει οι Ελαμπντελαουί, Μιλιβόγεβιτς, Ντοσεβί

Δύσκολα τα πράγματα για τέσσερις στο Ζέεφελντ

Ήδη όμως έχουν αρχίσει και φαίνονται ορισμένα πράγματα για τις προθέσεις του Πορτογάλου τεχνικού. Προσοχή: Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν είναι τίποτα οριστικό, ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο. Ωστόσο, εδώ και δύο-τρεις μέρες ο κόουτς σαν να "αποκαλύπτει" ορισμένες από τις σκέψεις του.

Σήμερα για παράδειγμα οι Καραμάνος, Τζανδάρης, Κολοβός και Γιαννιώτας δεν χώραγαν στο διπλό. Τουλάχιστον αυτό που έχει δείξει στην πρώτη του εβδομάδα στον Ολυμπιακό ο Σίλβα είναι ότι τίποτα δεν κάνει τυχαία.

Επίσης, το γεγονός ότι επιμελώς τον Τζανδάρη και τον Καραμάνο τους έβαζε στα άκρα της άμυνας για να "μπαλώσουν" ορισμένες τρύπες, δείχνει κάτι. Όπως και ότι δεν τους έβαλε στο φιλικό με την Ντούκλα. Τον δε Κολοβό τον είχε χρησιμοποιήσει αριστερό μπακ σε ορισμένες προπονήσεις. Με τον Γιαννιώτα είναι πιο περίπλοκη η κατάσταση. Προκάλεσε αίσθηση πάντως ότι χθες όλα τα διπλάκια "έντεκα εναντίον έντεκα" (έγιναν και 13Χ13, όπου εκεί έπαιξαν όλοι) τα παρακολούθησε απ' έξω κάνοντας γύρους και ασκήσεις ισορροπίας.

Για μερικά λεπτά στα διπλάκια χρησιμοποίησε τον Τζανδάρη σε θέση στόπερ για να ξεκουράσει τον Σιόβα και τον Κολοβό αντί του Τσόρι. Τον Γιαννιώτα όμως καθόλου!

Η αλήθεια είναι ότι έχουν μαζευτεί και πολλοί στη θέση του νεαρού εξτρέμ. Από την δεξιά πλευρά παίζουν οι Πάρντο και Ντοσεβί. Ένας Ντοσεβί μάλιστα που έχει μπει καλά στην προετοιμασία, άσχετα αν ο κόσμος του Ολυμπιακού γνωρίζει τι μπορεί και τι δεν μπορεί να προσφέρει ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής.

Ο Γιαννιώτας από την πλευρά του, ενώ μπήκε φουριόζος σαν να έμεινε από... βενζίνη στην πορεία. Πράγμα όμως που είναι απολύτως φυσιολογικό, αφού ακόμα ο Ολυμπιακός είναι στο ξεκίνημα της προετοιμασίας και είναι και λίγο άχαρο στην παρούσα φάση να βγαίνουν συμπεράσματα. Συμπεράσματα που είναι πολύ βιαστικά. Πόσα και πόσα παραδείγματα δεν έχουμε από το παρελθόν όπου στο Ζέεφελντ κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν μπορούσαν όχι να τρέξουν αλλά ούτε να περπατήσουν και τελικά έβγαλαν μάτια μέσα στη σεζόν; Ποιος θα ξεχάσει τον Μοντέστο; Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από τον Κορσικανό δεν υπάρχει. Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τον Γιαννιώτα είναι κυρίως λόγω της παρουσίας των Πάρντο και Ντοσεβί.

Στο μεταξύ, πέρα από τον Ντοσεβί έχουν μπει δυναμικά και οι Ελαμπντελαουί, Μιλιβόγεβιτς. Ο Ομάρ θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τον περσινό Ομάρ του Ζέεφελντ. Απλώς τότε ήταν μία ευχάριστη έκπληξη και για αυτό οι εφημερίδες ασχολήθηκαν με ένα σωρό αφιερώματα μαζί του. Ο δε Μιλιβόγεβιτς έχει "φτερά" στα πόδια του από τη στιγμή που ο Σίλβα του είπε ότι τον έχει στο μυαλό του ως ένα από τα βασικά "γρανάζια" της ερυθρόλευκης μηχανής".

* Το αυριανό φιλικό με την Ρίζεσπορ δεν θα κάνει πιο σοφό τον Σίλβα. Ο Πορτογάλος θα γίνει σοφότερος στο τουρνουά της Τουρκίας και κυρίως στα φιλικά της Ολλανδίας με Τβέντε και Φέγενορντ.

* Για ακόμη μία φορά ο Σίλβα ματαίωσε την απογευματινή προπόνηση και προτίμησε να κλείσει τους παίκτες στο ξενοδοχείο για θεωρία και γυμναστήριο. Δεν μπορεί πάντως κανείς να αμφισβητήσει ότι ο Πορτογάλος έχει βγάλει τους παίκτες του τις λιγότερες φορές στο γήπεδο για προπόνηση σε σχέση με τους προκατόχους του...

* Πολύ άνετος ο Καπίνο στην πρώτη του προπόνηση με τον Ολυμπιακό. Σαν να βρίσκεται χρόνια στους "ερυθρόλευκους". Ο ίδιος λέει συνεχώς ότι είναι μεγάλη του τιμή που θα συνεργαστεί με τον Αλέκο Ράντο. Τον έχει σε τεράστια εκτίμηση τον γυμναστή τερματοφυλάκων των Πειραιωτών. Βέβαια και ο Ράντος θεωρεί ότι ο Καπίνο είναι ο επόμενος τερματοφύλακας της Εθνικής...
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: