Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

«Θέατρο των ονείρων» το ΣΕΦ, αν…!!


Ο Νίκος Ζέρβας γράφει για τον Ολυμπιακό που κάνει εντυπωσιακές μεταγραφές και δημιουργεί προσδοκίες για μία ομάδα που θα παίζει ακόμα καλύτερο και πιο όμορφο μπάσκετ τη νέα σεζόν.

«Θέατρο των ονείρων» το ΣΕΦ, αν…

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Κάνουν πράξη τα λόγια τους περί συνέχειας της καλύτερης επταετίας στην ιστορία του συλλόγου, με κινήσεις που θυμίζουν άλλες εποχές, όταν το χρήμα έρεε άφθονο για όλους. Παρόλο που οι αποχωρήσεις δύο βασικών στελεχών του «κορμού», Σλούκα και Ντάνστον, σκόρπισαν αρχικά αβεβαιότητα, με συντονισμένες κινήσεις, εύστοχες επιλογές και μεγάλη διάθεση, τα «κενά» καλύφθηκαν και με το παραπάνω. Χάκετ και Γιάνγκ, είναι ονόματα από το υψηλότερο ράφι και αποτελούν παρακαταθήκη επιτυχίας. Φυσικά και αυτή δεν είναι εξασφαλισμένη αφού απαιτείται και προσαρμογή τους στο ήδη καλοδουλεμένο σύνολο, αλλά είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός πλέον επενδύει στα πιο… σίγουρα.

Ο σταρ, Ντάνιελ Χάκετ και ο μελλοντικός Nbaer, Πάτρικ Γιάνγκ, μαζί με το πολυεργαλείο Ντι Τζέι Στρόμπερι, τον χρήσιμο και έμπειρο Γιάννη Αθηναίου και τον ιδιαίτερα εξελίξιμο, Βασίλη Τολιόπουλο, είναι πέντε εξαιρετικές κινήσεις. Η καθεμία με τη δική της χρησιμότητα και «λάμψη». Σε συνδυασμό με το εξαιρετικό υλικό, το οποίο υπάρχει, αλλά και τις μία-δύο ακόμα καλές προσθήκες που θα γίνουν, οι «ερυθρόλευκοι» φτιάχνουν ένα από τα πιο πλήρη ρόστερ στην Ευρωλίγκα. Αν δουλέψουν σωστά (δεδομένο με τον Σφαιρόπουλο) και έχουν υγεία, οι πιθανότητες η ομάδα να ανέβει αγωνιστικά επίπεδο είναι πάρα πολλές. Το ρόστερ αφήνει υποσχέσεις για μπάσκετ ακόμα πιο όμορφο και εντυπωσιακό, που θα προσελκύει και τον πιο δύσπιστο παρατηρητή.

Οι ποιοτικές λύσεις σε όλες τις θέσεις (ιδιαίτερα αν αποκτηθεί ακόμα ένας ψηλός) είναι πολλές, οι περισσότεροι παίκτες μπορούν να παίξουν σε παραπάνω από μία θέσεις –βασική “ανάγκη” στο σύγχρονο μπάσκετ-, ενώ αν προσέξει κανείς, όσοι έχουν αποκτηθεί, «διψάνε» για επιτυχίες. Θέλουν να ζήσουν και αυτοί όσα σταθερά ζουν οι νέοι τους συμπαίκτες τα τελευταία χρόνια και αυτό είναι ένα ακόμα εχέγγυο. Αν όλα πάνε καλά, το ΣΕΦ (ο κόσμος οφείλει να το γεμίζει πιο σταθερά) έχει όλες τις προϋποθέσεις να ζήσει ακόμα πιο μαγικές στιγμές. Να γίνει «θέατρο των ονείρων» για τον κόσμο, αλλά και τους συντελεστές της ομάδας, που δουλεύουν και ξοδεύουν για αυτό τον σκοπό.

Αν θα είναι δύσκολο; Φυσικά, ιδιαίτερα όταν η περυσινή ομάδα με λιγότερο ποιοτικό ρόστερ έφτασε μία νίκη από την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Οι μεταγραφές δε σου εξασφαλίζουν την επιτυχία, ενώ πολλές φορές το «ΠΡΕΠΕΙ» που δημιουργούν αποδεικνύεται ο μεγαλύτερος αντίπαλος. Το αν ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να τον ξεπεράσει και αυτόν, θα φανεί στο… χειροκρότημα. Οι «βάσεις» πάντως μπήκαν…

Υ.Γ. Οι πρωταθλητές Ελλάδας επιθυμούν διακαώς τον Στράτο Περπέρογλου, αλλά δεν κινήθηκαν –για ευνόητους λόγους- μέχρι να ξεκαθαρίσει η αποδέσμευσή του από την Εφές. Από τη στιγμή που αυτή είναι πλέον θέμα λεπτομερειών, μέσα στο σαββατοκύριακο θα του καταθέσουν πρόταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διεθνής φόργουορντ έχει στα χέρια του προσφορά με πολύ καλά χρήματα από ομάδα του εξωτερικού. Όλα είναι «ανοικτά», αλλά η υπόθεση της επιστροφής του, μόνο εύκολη δεν είναι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: