Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Ετσι, ήταν πιο γλυκό…!!


Οχι έναν, αλλά τέσσερις τελικούς κέρδισε αυτή η Εθνική εφήβων για να φτάσει στο χρυσό μετάλλιο, που ξεπέρασε κάθε εμπόδιο και άφησε το καλύτερο για το τέλος… Με μια ανατροπή βγαλμένη από τις… κλασικές σελίδες  του βιβλίου της Εθνικής μπάσκετ, νίκησε την Τουρκία και έκανε τους Ελληνες να πανηγυρίσουν με την ψυχή τους, ξεχνώντας ότι έβλεπαν μικρά παιδιά.
Γράφει ο Σπύρος Καβαλιέρατος
Ετσι, ήταν πιο γλυκό…
Ο τρόπος που ήρθε το χρυσό ήταν ο πιο γλυκός. Για 35 λεπτά η Εθνική έδειχνε πεσμένη στο καναβάτσο, οι Τούρκοι είχαν τον έλεγχο… Ομως κανείς δεν παραδόθηκε αμαχητί. Ο Χαραλαμπόπουλος και ο Παπαγιάννης ήταν οι ηγέτες της προσπάθειας, αλλά η νίκη ήρθε όταν μπήκαν στη μάχη και οι υπόλοιποι. Ο Μιλεντίγιεβιτς τα… έσπασε, αλλά τα δύο σουτ που πέτυχε άλλαξαν τη ροή… Ο Σκουλίδα έβαλε ακόμα ένα μεγάλο σουτ όταν η ομάδα το είχε ανάγκη, ο Παπαθεοδώρου έκανε αριστοτεχνικό κοουτσάρισμα στο δεύτερο ημίχρονο. Το προπονητικό τιμ διάβασε ό,τι πήγαινε στραβά στο πρώτο μέρος και πίστεψε στους σουτέρ κι ας μην τους δικαίωσαν αμέσως… Αν ο Μιλεντίγιεβιτς είχε βγει μετά τα συνεχόμενα άστοχα σουτ και δεν έπαιζε στο τελευταίο δεκάλεπτο, ίσως τώρα η Εθνική να μην κέρδιζε το χρυσό. Εγιναν πολλά για να έρθει η ανατροπή, βοήθησε και ο κόσμος, δεν ήταν μόνο οι μπασκετικές πινελιές του προπονητικού τιμ και των παικτών… Λες και όλοι οι Ελληνες (το γήπεδο γέμισε, έξω από το κλειστό υπήρχαν πάνω από 500 άτομα) έδωσαν την ώθηση που χρειαζόταν για να έρθει η μεγάλη ανατροπή.
Στο Βόλο όλα έγιναν σωστά και η Ελλάδα πήρε το χρυσό… Ολοι το ευχαριστιούνται, όλοι το χαίρονται… Συνέβαλαν πολλοί για να έρθει η επιτυχία, έστω κι αν λίγοι πίστευαν… Το πιο σημαντικό είναι ότι κανείς δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια, ακόμα κι όταν ήρθε η στραβή. Αν έχανε από την Τουρκία στη δεύτερη φάση, θα είχε αποκλειστεί… Επαιξε νοκ άουτ ματς με Γαλλία και Λιθουανία και επιβίωσε. Και στον τελικό το πήρε με ανατροπή. Ετσι πρέπει να είναι η Ελλάδα, όχι μόνο στο μπάσκετ, παντού. Και όταν έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα είναι πιο γλυκό.
Πηγή: Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: