Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Αναστασίου: «Να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη»


Τα σημεία που χρειάζεται να επιδείξουν προσοχή οι παίκτες του Παναθηναϊκού στον επαναληπτικό με την Μπριζ στο Βέλγιο ανάλυσε ο Γιάννης Αναστασίου στη χθεσινή βιντεοθεραπεία στο Κορωπί.

Αναστασίου: «Να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη»
Πάνω από μία ώρα διήρκησε η χθεσινή βιντεοθεραπεία στο Κορωπί, όπου ο Γιάννης Αναστασίου παρουσίασε στους παίκτες το βίντεο από τον πρώτο αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μπριζ στην Αθήνα.

Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως δεν θέλει να δει ξανά τα ίδια λάθη (κυρίως εκείνα που έγιναν στο πρώτο 20λεπτο), ενώ ανέλυσε την τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα στον επαναληπτικό στο Βέλγιο την προσεχή Τετάρτη.

«Δεν μπήκαμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι κι αυτό φάνηκε από το γκολ που δεχθήκαμε και την ευκαιρία που έκανε αμέσως μετά η Μπριζ. Δεν διαβάσαμε σωστά το ματς και πηγαίναμε πολύ παθητικά και χωρίς αποφασιστικότητα στις μονομαχίες μας. Ειδικά όταν ο αντίπαλος έβγαινε στη κόντρα και του δίναμε επιλογές. Επίσης, δεν είχαμε σωστές καλύψεις με αποτέλεσμα στα χαφ σε κάθε μπάλα ο αντίπαλος να παίζει δύο με έναν. Τα ματς αυτά θέλουν αφοσίωση, συγκέντρωση και τακτική πειθαρχία. Είδατε πως όταν παίξαμε πιο συγκεντρωμένα, περιορίσαμε πάρα πολύ τους κινδύνους και το παιχνίδι των αντιπάλων μας», είπε ο 42χρονος προπονητής – σύμφωνα με το Goal - για την εικόνα που είχε το «τριφύλλι» στα πρώτα 20 λεπτά του πρώτου αγώνα με την Μπριζ στην Αθήνα και στη συνέχεια στάθηκε το γκολ που δέχθηκαν οι «πράσινοι» και την ευκαιρία του Βάκανεν που λίγο έλειψε να κάνει το 0-2:

«Δεν πρέπει να επαναλάβουμε αυτά τα λάθη, διότι αυτήν τη φορά θα βρεθούμε σε ακόμη πιο δύσκολη θέση. Η Μπριζ παίρνει μεγάλη δύναμη απ΄ την έδρα της και πάντα μπαίνει δυνατά στο πρώτο ημίωρο. Θα προσπαθήσει να μας πιέσει από την αρχή κι εκεί εμείς θα πρέπει να διαχειριστούμε καλά το παιχνίδι, να έχουμε ψυχραιμία και να κυκλοφορήσουμε καλά τη μπάλα. Όσο περνάει η ώρα το άγχος θα μεταφέρεται στα πόδια τους, εάν εμείς κάνουμε αυτά που πρέπει στο γήπεδο. Αν όμως κάνουμε το ίδιο κακό ξεκίνημα και έχουμε ξανά νεκρό διάστημα, θα το πληρώσουμε ακριβά».

Στο τέλος ο κ. Αναστασίου μίλησε για το πλάνο που θα ακολουθήσει το «τριφύλλι» στο Βέλγιο: «Στόχος μας είναι να σκοράρουμε πρώτοι. Κι αυτό θα το κάνουμε αν έχουμε καθαρό μυαλό και παίξουμε έξυπνα στον χώρο που θα βρεθούμε. Μπορούμε να βάλουμε γκολ κι έτσι θα έχουμε κάνει το πιο σημαντικό βήμα. Πρέπει επίσης να έχετε πάντα στο μυαλό σας πως όπως κι αν εξελιχθεί ο αγώνας, ακόμη κι αν βρεθούμε πίσω στο σκορ, δεν χρειάζεται να χάσουμε την ψυχραιμία μας. Το παράδειγμα του πρώτου αγώνα τα λέει όλα. Αν δείξουμε την ίδια αφοσίωση και σοβαρότητα που δείξαμε στο δεύτερο ημίχρονο, θα έχουμε πολύ περισσότερες πιθανότητες για να προκριθούμε».

Οι σκέψεις για την ενδεκάδα

Όλα δείχνουν ότι ο Γιάννης Αναστασίου θα παρατάξει με 4-3-2-1 τον Παναθηναϊκό απέναντι στη Μπριζ στο Βέλγιο, χρησιμοποιώντας τον Τριανταφυλλόπουλο αντί του τιμωρημένο Σάντσεθ στο κέντρο της άμυνας.

Για αυτό τον λόγο ο Έλληνας τεχνικός προσπαθεί καθημερινά να «φτιάξει» τον νεαρό στόπερ, δίνοντάς του συνεχώς οδηγίες και να τον προετοιμάσει όσο πιο καλά γίνεται.

Από εκεί και πέρα, εκτός θα μείνει ο Ατζαγκούν και στη θέση του θα παίξει ο Λαγός που ήταν από τους καλύτερους στο β’ ημίχρονο του αγώνα στην Αθήνα, μαζί με τον Κουτρουμπή και τον Ζέκα στην τριάδα των χαφ. Μπροστά τους θα παίξουν ο Νίνης και ο Καρέλης, με τον Μπεργκ να είναι ο μοναδικός προωθημένος.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: