Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

«Δεν έχουμε υπογράψει… σύμβαση για να παίρνουμε μετάλλια»

Δεν θεωρεί αποτυχία την μη κατάκτηση μεταλλίου από την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ ο Γιώργος Καλαφατάκης όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94.6, ενώ δεν έδειξε να συμφωνεί με πιθανή απομάκρυνση του Φώτη Κατσικάρη.

«Δεν έχουμε υπογράψει… σύμβαση για να παίρνουμε μετάλλια»
Το σχόλιο του για την πορεία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ 2015 έκανε ο Γιώργος Καλαφατάκης, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στους Άρη Ασβεστά, Βασίλη Παπαθεοδώρου. «Αν το δούμε καθαρά από πλευράς αποτελέσματος είναι αποτυχία, αλλά δεν το βλέπω έτσι», ανέφερε ο Έλληνας τεχνικός και έδειξε αντίθετος σε μια ενδεχόμενη απομάκρυνση του Φώτη Κατσικάρη από την τεχνική ηγεσία.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

-τα όσα είδαμε στο Ευρωμπάσκετ: «Ωραίο μπάσκετ είδαμε, δεν μπορώ να πω. Αλλά είναι πολλές οι 24 ομάδες. Θα ήταν πιο σωστό να παίζουνε 16 ομάδες. Θα έχουν τους λόγους τους, θα γίνεται για εμπορικούς λόγους. Ας ανοίξουν όμως άλλες αγορές. Είναι πολλά τα παιχνίδια για τους παίκτες, που προέρχονται και από γεμάτη σεζόν, που έχουν επιβαρυνθεί αρκετά κατά τη διάρκεια της σεζόν».

-την πορεία της Εθνικής και την μη κατάκτηση ενός μεταλλίου: «Αν παίρναμε το μετάλλιο θα λέγαμε ότι μια χώρα με προβλήματα είχε μια τέτοια επιτυχία. Τον έναν στόχο που ήταν το Προολυμπιακό τον πετύχαμε. Το χω πει ξανά, ότι έχουμε γεμάτο ρόστερ. Αυτό δεν σου δίνει μόνο του το μετάλλιο. Θα έπρεπε να βρούμε τη χρυσή τομή, πρέπει να συνδυάσεις το σετ παιχνίδι με το γρήγορο. Πιστεύαμε ότι θα κάνουμε περίπατο. Δεν σημαίνει ότι αποτύχαμε, διότι το χάσαμε και στο ένα σουτ. Αν θέλουμε να το δούμε μόνο βάσει αποτελέσματος, ναι αποτύχαμε. Δεν έχουμε υπογράψει… σύμβαση για να παίρνουμε μετάλλια».

-το που οφείλεται το γεγονός ότι δεν επιτεύχθηκε ο στόχος: «Ας προβληματιστούμε σωστά. Το ελληνικό μπάσκετ δεν είναι μόνο Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός. Πρέπει να μπούμε σωστά στο πρόβλημα. Στο ελληνικό μπάσκετ παίζουνε τέσσερις-πέντε πολύ καλοί παίκτες και αρκετοί καλοί ξένοι. Θέλω να πω ότι το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο. Έχουμε μέσα μας και την υπερβολή, όπως και εσείς οι δημοσιογράφοι. Από τη μια τους αποθεώνουμε και την επόμενη ημέρα λέμε τα αντίθετα. Είμαστε οι Έλληνες του ύψους ή του βάθους».

- το γεγονός ότι αυτή η διοργάνωση ήταν τελευταία του Σπανούλη με την Εθνική και μπορεί να γίνει το ίδιο με τους Ζήση, Μπουρούση: «Εμένα με στενοχωρεί για τον Μπουρούση, τον Ζήση και τον Σπανούλη. Έπεσε μεγάλο βάρος στον Σπανούλη. Εντάξει είναι μεγάλο όνομα, παίρνει πολλά λεφτά, αλλά δεν είναι κομπιούτερ που θα πατήσεις το κουμπί και θα γίνουν όλα όπως τα θες. Τόσα χρόνια τώρα λέμε Σπανούλης ή Διαμαντίδης. Εγώ λέω ότι όλοι οι καλοί χωράνε. Δεν ξέρω αν γίνεται αυτό στις άλλες χώρες, αν γίνεται για παράδειγμα στη Γαλλία. Όλοι οι καλοί χωράνε. Θέλουμε να είμαστε στην ίντριγκα. Μας αρέσει να το κάνουμε, αλλά για όνομα του Θεού. Θα ήθελα να πάει κόντρα και να πει ο Σπανούλης ότι θα πάω τελικά».

-τον Φώτη Κατσικάρη: «Σε κάθε διοργάνωση που δεν πάμε καλά αλλάζουμε. Μόνο πέρυσι τον κρατήσαμε. Δεν νομίζω ότι είναι λύση. Αυτοί όμως που αποφασίζουμε έχουν και το κόστος των επιλογών. Εγώ πάντως δεν είδα προπονητές της προκοπής στο Ευρωμπάσκετ. Είδα πρακτικές που ήταν παιδικές. Δεν είδα για παράδειγμα μια βοήθεια στον Ραντούλιτσα, ακόμα και στον Γκασόλ».

-τους προπονητές του Ευρωμπάσκετ: Ο Σκαριόλο είναι σε μεγάλες ομάδες, αλλά δεν θεωρείται ότι είναι από τους μεγάλους προπονητές στο τεχνικό κομμάτι και είναι καλός και στις δημόσιες σχέσεις. Η δική μας η διαχείριση ήταν πιο δύσκολη στο κομμάτι αυτό. Μιλάμε για παίκτες όπως για παράδειγμα ο Παπανικολάου, ο Περπέρογλου, ο Σλούκας, ο Μάντζαρης που έχουν συνηθίσει να είναι στην πεντάδα στις ομάδες τους. Όπως στο Euro που δεν πήρε Ζήκο, Στολτίδη ο Ρεχάγκελ, αλλά το κατακτήσαμε και δεν είπε τότε κανείς τίποτε. Εκ του ασφαλούς όλα είναι απλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: