Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Ενισχύσεις από Ιταλία για Παναθηναϊκό!!


Ενισχύσεις από Ιταλία για Παναθηναϊκό

Ίσως και σε τρεις μεταγραφές προχωρά ο Παναθηναϊκός. Βουίζει ο τόπος για τον δεξιό μπακ Μέστο, για τον μέσο Νοτσερίνο, αλλά και για τον φορ Λόνγκο, όπως επιβεβαιώνει ο ατζέντης του.

Έτοιμος να ικανοποιήσει τις μεταγραφικές επιθυμίες του Αντρέα Στραματσόνι είναι ο Γιάννης Αλαφούζος στον Παναθηναϊκό. Παρότι ο προϋπολογισμός είναι ήδη «μέσα», από τον πρόωρο ευρωπαϊκό αποκλεισμό και τις ποινές στην ομάδα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ δείχνει διατεθειμένος να προχωρήσει σε δύο με τρεις μεταγραφές, πέραν φυσικά εκείνης του Ολιβιέ Μπουμάλ που έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Ήδη βουίζει ο τόπος πως ο Παναθηναϊκός είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Τζιαντομένικο Μέστο. Ο 33χρονος δεξιός μπακ είναι ελεύθερος από τα τέλη της περασμένης σεζόν, όταν και έληξε το συμβόλαιό του με τη Νάπολι, ενώ έκτοτε έκανε προπονήσεις με τη Τζένοα. Ο πολύπειρος Ιταλός άσος, που έχει φορέσει και τρεις φορές τη φανέλα της εθνικής Ανδρών της χώρας του, έχει παίξει σε Ρετζίνα, Κρεμονέζε, Φερνάνα, Ουντινέζε, Τζένοα και Νάπολι. Με την τελευταία από το 2012 και μετά είχε 52 εμφανίσεις και 1 γκολ αποτελώντας τον αναπληρωματικό δεξιό της οπισθοφύλακα. Εφόσον αποκτηθεί δεξιός μπακ, ο Νίκος Μαρινάκης πιθανότατα θα δοθεί δανεικός. Ο Αντρέα Στραματσόνι κρίνει πως ακόμη είναι ανέτοιμος και ο νεαρός άσος αναμένεται να πάει σε μια ομάδα που θα πάρει παιχνίδια, αφού πρώτα ανανεωθεί το συμβόλαιό του που λήγει στο τέλος της σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός όμως φαίνεται πως κινείται ΚΑΙ για μέσο (μιας και ο Σωτήρης Νίνης δεν φαίνεται να υπολογίζεται και ο μάνατζέρ του ψάχνει ήδη ομάδα), με τον Αντόνιο Νοτσερίνο να είναι ο εκλεκτός. Πληροφορίες ανέφεραν πως υπάρχουν επαφές με τη Μίλαν για να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος του υψηλού συμβολαίου του από τους Ιταλούς και να μείνει ελεύθερος για να έρθει στην Ελλάδα. Ο 30χρονος άσος, που παίζει σαν κεντρικό χαφ, εισπράττει περί τα 1,9 εκατ. ευρώ ετησίως, αλλά αν εισπράξει όλο το ποσό για φέτος είναι θετικός να αποχωρήσει για να φορέσει τα πράσινα. Ο Ιταλός άσος, που φόρεσε 15 φορές τη φανέλα της «σκουάντρα ατζούρα», έχει αναδειχθεί από τη Γιουβέντους και εν συνεχεία έπαιξε μεταξύ άλλων σε Παλέρμο και Μίλαν. Από τους «ροσονέρι» δόθηκε τα προηγούμενα χρόνια δανεικός σε Γουέστ Χαμ, Τορίνο και Πάρμα. Το γεγονός ότι μετρά 247 εμφανίσεις και 21 γκολ στη Serie A μαρτυρά την εμπειρία και την ποιότητά του. Φέτος πάντως έχει παίξει μόνο σε δύο ματς πρωταθλήματος και ένα Κυπέλλου με μόλις 135 λεπτά συμμετοχής συνολικά.

Ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει ΚΑΙ επιθετικό αν πωληθεί ο Νίκος Καρέλης. Ο Σαμουέλε Λόνγκο, που ανήκει στην Ίντερ αλλά έχει δοθεί δανεικός στη Φροζινόνε, είναι μια λύση που εξετάζεται σοβαρά. Άλλωστε ο Αντρέα Στραματσόνι είχε συνεργαστεί μαζί του στους «νερατζούρι» και τον ξέρει καλά. Ο μάνατζερ του 23χρονου φορ επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον. «Είναι αλήθεια πως υπάρχει μια τέτοια ιδέα. Είναι μια υπαρκτή προοπτική που εξετάζουμε. Ο Αντρέα Στραματσόνι τον γνωρίζει καλά και είναι λογικό να έχει δείξει ενδιαφέρον. Αλλά το μόνο δεδομένο είναι πως θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να ξέρουμε με σιγουριά. Ο Σαμουέλε έχει δύο ματς μέσα στην επόμενη εβδομάδα με τη Φροζινόνε, μόλις περάσουν θα μπορούμε να πούμε με μεγαλύτερη σιγουριά τι θα συμβεί. Είναι διαφορετικό να υπάρχει η προοπτική συνεργασίας από το να πούμε πως είμαστε κοντά σε συμφωνία», τόνισε στην «Πράσινη» ο Ρέντσο Κοντράτο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: