Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Έπεσε μαχόμενος στην Πόλη!!


Έπεσε μαχόμενος στην Πόλη!

Έχασε, αλλά δεν… χάθηκε! Παρά την ατυχία με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, τα -αρκετά- σφυρίγματα που πήρε η Φενερμπαχτσέ, ο Παναθηναϊκός γνώρισε μία διαχειρίσιμη ήττα με 82-75 στην Κωνσταντινούπολη.

Με όλους και με… όλα πάλεψε ο Παναθηναϊκός!

Οι «πράσινοι» είδαν τον Δημήτρη Διαμαντίδη να τραυματίζεται, στο δεύτερο δεκάλεπτο, είδαν τους διαιτητές να σφυρίζουν λίγο… παραπάνω Φενερμπαχτσέ, ωστόσο ηττήθηκαν με το ανατρέψιμο 82-75 στην Κωνσταντινούπολη, στην πρεμιέρα τους στο TOP 16 της Ευρωλίγκας.

Για το «τριφύλλι» πρώτοι σκόρερ ήταν οι Ραντούλιτσα και Γκιστ με 14 πόντους ο καθένας, ενώ στους 10 σταμάτησε ο Πάβλοβιτς. Από την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κορυφαίοι ήταν οι Ουντό και Ντατόμε με 16 και 15 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς


Το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα έκανε στην αναμέτρηση ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» παρασύρθηκαν από το γρήγορο ρυθμό της Φενέρ, με αποτέλεσμα να κάνουν το ένα λάθος πίσω από το άλλο και να επιτρέψουν ένα σερί 14-0 στα πρώτα τέσσερα λεπτά! Στη συνέχεια, ο Τζόρτζεβιτς έριξε τον Ραντούλιτσα στη θέση του Κούζμιτς, με τον Σέρβο σέντερ να «σπάει» την τουρκική άμυνα και να μειώνει (19-11), αλλά να μην… κόβει τα πίσω. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς χτυπούσε με κάθε τρόπο τη ρακέτα και έτσι διατήρησε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (28-18).

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να παίξει άμυνα. Οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς δεν άφηναν τη Φενέρ να τρέχει και να παίρνει τα ριμπάουντ, ενώ με τα τρίποντα των Διαμαντίδη και Φώτση έριξαν τη διαφορά ξανά σε μονοψήφιο αριθμό (31-24). Όμως, η προσπάθεια του «τριφυλλιού» είχε και συνέχεια, καθώς το πολύ καλό «μπλοκάρισμα» των γηπεδούχων στην επίθεση, τους επέτρεψε να πλησιάσουν κι άλλο στα μισά (35-30). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, με τον Καλάθη να μειώνει στους τρεις (43-40) και τη διαφορά να παραμένει στα ίδια επίπεδα μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου (46-43).

Κακό ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ τα προβλήματα ήρθαν με το γρήγορο τρίτο φάουλ του Ραντούλιτσα, με τη Φενέρ να ξεφεύγει στο +9 (53-44) σε εκείνο το σημείο. Όμως, στη συνέχεια, λειτούργησε εκ νέου η «πράσινη» άμυνα όπου κρατώντας τους γηπεδούχους χαμηλά η διαφορά δεν μεγάλωνε (54-49), ενώ με το τρίποντο του Φώτση το ματς πήρε… φωτιά (54-52), περίπου τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς έδειχναν… πελαγωμένοι, με τον Παππά να έρχεται ορεξάτος από τον πάγκο και να κάνει το 56-56, ενώ τον Πάβλοβιτς να δίνει για πρώτη φορά το προβάδισμα (56-58). Ωστόσο, ό,τι έχτιζε το «τριφύλλι» το… γκρέμισε στο τέλος, αφήνοντας τη Φενέρ να κλείσει την περίοδο προηγούμενη 62-58.

Ο Παναθηναϊκός ήξερε πως δεν είχε τελειώσει τίποτα και έτσι μέσω της καλής του άμυνας, έμενε για τα καλά στο παιχνίδι (66-64). Ωστόσο, οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς έχασαν τη συγκέντρωσή τους και έτσι η Φενέρ κατάφερε να πάει στο +7 (73-66), στα μισά. Το θετικό για τους «πράσινους» ήταν πως είχαν το μπόνους των βολών από νωρίς και λόγω της ευστοχίας τους η κατάσταση δεν ξέφυγε περισσότερο (75-70). Με το κάρφωμα του Γκιστ, οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν κι άλλο (75-72), όμως η αστοχία και η έλλειψη ψυχραιμίας λόγω κάποιων σφυριγμάτων ευνόησαν τους Τούρκους για το +10 (82-72), ένα λεπτό πριν το τέλος. Το «τριφύλλι» δεν τα παράτησε, παίζοντας για τη διαφορά και γνωρίζοντας τελικά την ήττα με 82-75.

Τα δεκάλεπτα: 28-18, 46-43, 62-58, 82-75

Φενερμπαχτσέ (Ομπράντοβιτς): Χίκμαν 2, Ούντο 16 (7ριμπ.), Άντιτς 12 (3), Μπογκντάνοβιτς 12 (2), Σλούκας 4, Βέσελι 12, Κάλινιτς, Ντίξον 9 (1), Ντατόμε 15 (2).

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 10, Γιάνκοβιτς 8 (1), Φώτσης 6 (2), Ραντούλιτσα 14 (6ριμπ.), Παππάς 6, Φελντέιν, Διαμαντίδης 5 (5 ασ.), Γκιστ 14 (3), Καλάθης 9 (1), Κούζμιτς 3.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: