Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Μαρούσι-Άρης: 72-70

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που τελικά κρίθηκε στις λεπτομέρειες το Μαρούσι επικράτησε με 72-70 του Άρη και ισοφάρισε σε 2-2 τη σειρά των μικρών τελικών. Η τρίτη θέση θα κριθεί την Τετάρτη (3/6) στο πέμπτο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο Αλεξάνδρειο. Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και το Μαρούσι έδειξε από το ξεκίνημα ότι θέλει να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό προκειμένου να ισοφαρίσει τη σειρά των μικρών τελικών.

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου πίεσαν στην άμυνα και κατάφεραν να βρουν διαδρόμους στην επίθεση με συνέπεια να τρέξουν ένα σερί 11-0. Την ίδια στιγμή οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να βρουν τον δρόμο προς το καλάθι κάτι που το κατάφεραν έπειτα από 3:30'' όταν ο Μπρέισι Ράιτ ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων.

Από κει και έπειτα οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα με επιθετικές αιχμές τον Κώστα Καϊμακόγλου και τον Κώστα Χαραλαμπίδη, έχοντας εξουδετερώσει πρώτα τον Κέιντρεν Κλαρκ που δεν μπορούσε να απειλήσει.

To ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 35-28 υπέρ του Αμαρουσίου, ωστόσο στην επανάληψη τα πράγματα δεν είχαν την ίδια εξέλιξη.

Οι παίκτες του Αντρέα Ματσόν βελτίωσαν την απόδοσή τους και κυρίως την άμυνα τους. Κυριάρχησαν στον τομέα των ριμπάουντ ενώ ο Άντριου Μπετς και ο Σπένσερ Νέλσον, έδωσαν πολύτιμες λύσεις. Στα τελευταία λεπτά η διαφορά μειώθηκε καθώς έπειτα από δύο εύστοχα τρίποντα του Δημήτρη Τσαλδάρη ο Άρης μείωσε στον ένα πόντο και ενώ ήθελέ 1:30'' για να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση.

Στη συνέχεια ο αγώνας ήταν πραγματικό ντέρμπι αφού οι φιλοξενούμενοι έφεραν το παιχνίδι εκεί που ήθελαν και το Μαρούσι αναζητούσε λύσεις προκειμένου να κρατήσει το πάνω χέρι στην υπόθεση νίκη.

To λέι απ του Κίκι Κλαρκ έφερε τον Άρη σε απόσταση δύο πόντων (69-67) 16'' πριν από το τέλος. Στην επαναφορά από το κέντρο (αφού προηγήθηκε τάιμ άουτ) ο Καϊμακόγλου πήρε την μπάλα και την κάρφωσε εντυπωσιακά (71-67). Ο Μπάρλος μείωσε και πάλι ενώ οι παίκτες του Άρη έκαναν φάουλ στον Χαραλαμπίδη ο οποίος ευστόχησε στη μία βολή (72-69).

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στη γραμμή των ελεύθερων βολών ο Μπρέισι Ράιτ, ο οποίος ευστόχησε στη μία και αστόχησε στη δεύτερη. Η κατοχή πέρασε στον Άρη όμως στο ένα δέκατο που απέμενε δεν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: