Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Νίκη τίτλου θέλει η Μπεσίκτας

Η ομάδα του Μουσταφά Ντενιζλί βρίσκεται πολύ κοντά στην στέψη, μετά την νίκη επί της Γαλατάσαράι την προηγούμενη αγωνιστική. Επανέρχεται από τιμωρία, ο κεντρικός αμυντικός, Ζαποτόζνι. Τιμωρημένος παραμένει ο Σιμσέκ. Δεν προλαβαίνει ο Ντελγάδο.

Η αντίπαλο της, παρά την ήττα της την προηγούμενη αγωνιστική από την Ανκαραγκουτσού, εξασφάλισε την παραμονή και παίζει χωρίς άγχος.

Για το θαύμα η Σίβασπορ

Αν θέλει να ελπίζει για τον τίτλο η Σίβασπορ πρέπει να κερδίσει εκτός έδρας την Γαλατάσαράι. Η γηπεδούχος θέλει έναν βαθμό ώστε να εξασφαλίσει την 5η θέση και την έξοδο στο Europa League, καθώς προπορεύεται τρεις βαθμούς από την Μπούρσασπορ. Η Σίβασπορ θέλει νίκη με διαφορά τρία γκολ και ισοπαλία της Μπεσίκτας ώστε να πανηγυρίσει τον τίτλο, κάτι που όπως φαίνεται είναι πολύ δύσκολο.

Νίκη για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ θέλει η Τράμπζονσπόρ που προέρχεται από τέσσερις συνεχόμενες νίκες. Η Φενέρμπαχτσέ θα αγωνιστεί του χρόνου στο Europa League καθώς είναι φιναλίστ του κυπέλλου.

Απομακρύνεται το όνειρο της Ευρώπης για την Μπουρσασπόρ που θα αντιμετωπίσει την φορμαρισμένη Μπουγιούκσεχιρ. Αδιάφορο το παιχνίδι Γκαζιάντερσπορ-Εσχισέχιρσπορ.

Η Αντάλιασπορ με νίκη επί της Ανκαραγκουτσού εξασφαλίζει την παραμονή, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας η παραμονή της θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα της Κόνιασπορ, που θέλει νίκη επί της αδιάφορης Άνκαρασπόρ και προσδοκά σε στραβοπάτημα της Αντάλιασπορ (+2 βαθμούς), ή να ελπίζει σε ήττα της Γκεντσλερμπιλιγκί (+3) και παράλληλα να υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: