Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Στο Γουέμπλεϊ... όλα θα είναι μπλε!

Το μπλε θα είναι το κυρίαρχο χρώμα το απόγευμα του Σαββάτου (30/5) στο Γουέμπλεϊ, όπου Τσέλσι και Εβερτον θα αναμετρηθούν στον 128ο τελικό του FA Cup (Kυπέλλου Αγγλίας), που είναι και η πιο ιστορική ποδοσφαιρική διοργάνωση στον πλανήτη.


"Αναλύοντας την σεζόν, θα μπορούσαμε να φτάσουμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος ή στον τελικό του Champions League, αλλά και η κατάκτηση του Κυπέλλου δεν έχει δευτερεύουσα σημασία", λέει ο Γκους Χίντινγκ. Οι παίκτες της Τσέλσι θέλουν να στείλουν τον προπονητή τους στη Ρωσία, με το χρυσό μετάλλιο. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Φρανκ Λάμπαρντ: "Από τότε που ανέλαβε ο Χίντινγκ την ομάδα έχει ανέβει το αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας. Θα ήταν καταπληκτικό να τελειώσει με μια νίκη τη σεζόν".

Η Τσέλσι για να φτάσει μέχρι τον τελικό κλήθηκε να αποκλείσει μία από τις top ομάδες του Νησιού, την Αρσεναλ. Η Εβερτον, όμως, είχε μια θριαμβευτική πορεία μέχρι το Γουέμπλεϊ, καθώς απέκλεισε κατά σειρά τις Λίβερπουλ, Αστον Βίλα, Μίντλεσμπρο και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

"Εχουμε αποκλείσει ήδη δύο από τις 4 κορυφαίες ομάδες στην Αγγλία. Γιατί να μην μπορούμε να τις κάνουμε... τρεις;", αναρωτιέται ο Στίβεν Πίναρ των "εφοπλιστών" και συνεχίζει: "Εχουμε αντιμετωπίσει ήδη δύο φορές την Τσέλσι στο πρωτάθλημα και πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε".

Η Εβερτον, η οποία θα εμφανιστεί με μπλε εμφανίσεις (η Τσέλσι θα φοράει κίτρινα) στο Γουέμπλεϊ, τερμάτισε 5η στην φετινή Premier League, δύο θέσεις πίσω από την αυριανή (30/5) της αντίπαλο.

Αυτό δεν δείχνει να προβληματίζει ιδιαίτερα τον Μόγες. Αλλωστε ένα παιχνίδι είναι, που κρίνει έναν τίτλο. "Η Τσέλσι μάς προσπέρασε στο πρωτάθλημα, αλλά εμείς θα πάμε στο παιχνίδι με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Αυτή είναι αναμφίβολα η καλύτερη Εβερτον που είχα.

Προβλήματα τραυματισμών από τους λονδρέζους αντιμετωπίζουν οι Φρανκ Λάμπαρντ (δεν θα χάσει το παιχνίδι, αφού έμεινε προληπτικά στον πάγκο στο παιχνίδι με την Σάντερλαντ την περασμένη Κυριακή), αλλά και οι Μίκαελ Εσιέν και Ρικάρντο Καρβάλιο.

Από την ομάδα του Μερσεϊσάιντ θα απουσιάσουν οι Μικέλ Αρτέτα, Γιακούμπου Αγεγκμπένι και Φιλ Γιάγκελκα.

Η Εβερτον βρίσκεται μπροστά στην πρόκληση να κερδίσει τον πρώτο της τίτλο μετά το 1995, ωστόσο σε σχέση με την Τσέλσι υπερτερεί σε κατακτήσεις του FA Cup. Εχει κερδίσει 5 Κύπελλα σε 12 συμμετοχές σε τελικό, αντίθετα με τους "Μπλε", που έχουν 4 Κύπελλα σε 8 τελικούς.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΒΡΤΟΝ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΓΚΟΛ. ΠΑΝΤΑ Η ΑΓΓΛΙΑ ΕΙΧΕ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ!!!!