Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Δυο "κυρίες", μια "κούπα"

Μετά τον χαμένο τελικό του Κυπέλλου UEFA από την Σαχτάρ Ντόνετσκ, η Βέρντερ Βρέμης του Αλέξανδρου αντιμετωπίζει το Σάββατο (30/5, 21:00GR) την Μπάγερ Λεβερκούζεν στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας.


Και οι δύο ομάδες, οι οποίες θα αναμετρηθούν στον Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου, πραγματοποίησαν στην Bundesliga μια σεζόν που σίγουρα θέλουν να ξεχάσουν, με την Λεβερκούζεν να τερματίζει 9η, μια θέση πάνω από την ομάδα του Τόμας Σάαφ.

Ετσι, δεδομένου του χαμένου τελικού της Βέρντερ στο UEFA και οι δύο ομάδες γνωρίζουν ότι όποια φύγει με την "κούπα" από το Μόναχο, θα εξασφαλίσει αυτόματα την συμμετοχή της στο Europa League της νέας περιόδου.

Αυτό θα είναι το τελευταίο παιχνίδι του Ντιέγκο με τη φανέλα της Βέρντερ, αφού το καλοκαίρι μετακομίζει στο Campionato για λογαριασμό της Γιουβέντους. Ωστόσο, ο ίδιος θέλει να φύγει με τις καλύτερες αναμνήσεις και φυσικά τον τίτλου του Κυπελλούχου Γερμανίας. "Στην Βρέμη πέρασα τα 3 καλύτερα χρόνια της ζωής μου και θέλω να πω αντίο με έναν τίτλο", λέει ο βραζιλιάνος άσος.

Τελευταίο παιχνίδι θα είναι και για τον Φρανκ Μπάουμαν της Λεβερκούζεν, ο οποίος αποφάσισε στα 33 του να αποχωρήσει από τη δράση. "Δεν τίθεται θέμα. Θέλω να τελειώσω την καριέρα μου με ένα Κύπελλο".

"Είμαστε στο ίδιο επίπεδο, αλλά θεωρώ ότι έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία και πρέπει να κερδίσουμε", τόνισε ο τερματοφύλακας της Βέρντερ, Τιμ Βίζε.

Εχοντας ηττηθεί στον τελικό του Champions League το 2001-02 (0-1 από την Ρεάλ), η Λεβερκούζεν δεν έχει κερδίσει τίτλο από το 1993, όταν και κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας σε βάρος της Χέρτα Βερολίνου.

"Ενα Κύπελλο, θα μας κάνει καλό. Το παιχνίδι θα κριθεί στην αποτελεσματικότητα που θα επιδείξουν οι δύο ομάδες", λέει ο γενικός διευθυντής της Μπάγερ, Ρούντι Φέλερ

Δεν υπάρχουν σχόλια: