Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Κυπελλούχος Αγγλίας η Τσέλσι

Με τον Φρανκ Λάμπαρντ να σημειώνει το νικητήριο -εκπληκτικό- γκολ στο 72ο λεπτό, η Τσέλσι κατέκτησε το Kύπελλο Αγγλίας για πέμπτη φορά στην ιστορία της, επικρατώντας 2-1 της Εβερτον στον τελικό του Γουέμπλεϊ. Οι "τόφις" είχαν πάρει το προβάδισμα με τον Σαχά που σκόραρε μόλις στο 24ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης, ενώ ο Ντιντιέ Ντρογκμπά είχε ισοφαρίσει στο 21'.

Μετά τις πρώτες "αναγνωριστικές" πάσες που άλλαξαν οι παίκτες της Εβερτον, και ένα "γέμισμα" στην περιοχή ο Φελαϊνί πήρε την κεφαλιά και ο Σαχά με αριστερό σουτ πάνω στην κίνηση νίκησε τον Τσεχ και έβαλε την Έβερτον μπροστά στο σκορ.

Το γκολ αυτό δεν επηρρέασε τους παίκτες του Γκούους Χίντινκ, που κυριάρχησαν ολοκληρωτικά στον αγώνα. Πίεσαν... αφόρητα τους αντιπάλους τους και έφτασαν στην ισοφάριση με "άπιαστη" κεφαλιά του Ντιντιέ Ντρογκμπά στο 21', μετά από σέντρα του Μαλουντά.

Οι "μπλε" (έστω κι αν αγωνίζονταν με κίτρινα στον τελικό!) συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο 72' ο Φρανκ Λάμπαρντ περίπου 10 μέτρα έξω από την περιοχή απέφυγε με δεξιά ντρίπλα τον Οσμαν και με αριστερό "κεραυνό" έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χάουαρντ.

Λίγο αργότερα στο 78' ο Φλοράν Μαλουντά με νέα "βολίδα" έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια μέσα από τη γραμμή του τέρματος. Ο διαιτητής και ο βοηθός του, όμως, δεν κατακύρωσαν το γκολ, κάτι το οποίο ωστόσο δεν αλλάζει κάτι στην τελική έκβαση της αναμέτρησης και η Τσέλσι στέφθηκε πανάξια Κυπελλούχος Αγγλίας.

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ

ΤΣΕΛΣΙ (Γκούους Χίντινκ): Τσεχ, Μποσίνγκουα, Αλεξ, Τέρι, Ασλεϊ Κόουλ, Εσιέν (61' Μπάλακ), Μίκελ, Λάμπαρντ, Μαλουντά, Ντρογκμπά, Ανελκά
ΕΒΕΡΤΟΝ (Ντέιβιντ Μόγες): Χάουαρντ, Χίμπερτ (46' Γιάκομπσεν), Γιόμπο, Λέσκοτ, Μπέινς, Νέβιλ, Οσμαν (82' Γκόσλινγκ), Κέιχιλ, Πίενααρ, Φελαϊνί, Σαχά (77' Βόαν)

Η "χρυσή" βίβλος
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η πολυνίκης του κυπέλλου Αγγλίας, αφού έχει κατακτήσει το τρόπαιο 11 φορές στην ιστορία του θεσμού, ο οποίος ξεκίνησε το 1872. Στη δεύτερη θέση, με ένα λιγότερο, βρίσκεται η ’ρσεναλ. Ακολουθούν με 8 τίτλους η Τότεναμ, με 7 η Aστον Βίλα και η Λίβερπουλ, με 6 η Νιούκαστλ και η Μπλάκμπερν. Από 5 φορές έχουν αναδειχθεί κυπελλούχοι οι Γουόντερερς, η Γουέστ Μπρόμγουιτς ’λμπιον και η Έβερτον και η Τσέλσι, από 4 η Μπόλτον και η Μάντσεστερ Σίτι, από 3 η Σέφιλντ Γουένσντεϊ και η Γουέστ Χαμ και από δύο οι Πόρτσμουθ, Μπέρι, Νότιγχαμ Φόρεστ, Σάντερλαντ, Πρέστον Νορθ Εντ και Ολντ Ετόνιανς. Από μία φορά έχουν κατακτήσει το Κύπελλο Αγγλίας 20 ομάδες.

1 σχόλιο:

xristos106 είπε...

thodore fere ton ollando ston PAOK KAI THA TA PAROUME OLA....megalos proponitis