Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Στον τελικό οι Λέικερς

Με την τριάδα Μπράιαντ-Γκασόλ-Οντομ να "οργιάζει" στο παρκέ του "Pepsi Center", οι Λος Αντζελες Λέικερς επικράτησαν εύκολα με 119-92 των Ντένβερ Νάνγκετς, "καθάρισαν" με 4-2 τους τελικούς της Δύσης και πλέον περιμένουν τον αντίπαλό τους (Μάτζικ ή Καβαλίερς) στον απόλυτο τελικό του ΝΒΑ (πρώτο ματς ξημερώματα της Παρασκευής).



Η ομάδα του Φιλ Τζάκσον έχοντας σε μεγάλη μέρα τους Κόμπε Μπράιαντ (35π., 10 ασίστ), Πάου Γκασόλ (20 πόντους, 12 ριμπάουντ) και Λαμάρ Όντομ (20π., 8 ριμπάουντ), αλλά και συνολικά πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων πήρε τη νίκη και έριξε στο "καναβάτσο" τους Νάγκετς, απ' τους οποίους ξεχώρισαν οι Καρμέλο Άντονι με 25 πόντους και Τζέι Αρ Σμιθ με 24.

Ετσι, οι "λιμνάνθρωποι" θα δώσουν το "παρών¨ για 30η φορά στην ιστορία τους στους τελικούς του ΝΒΑ και ελπίζουν φέτος σε αντίθεση με την περυσινή σεζόν να πανηγυρίσουν τον τίτλο. Κάτι στο οποίο στάθηκε και ο Κόμπε Μπράιαντ, μετά το τέλος του αγώνα, όταν και δήλωσε: "Φτάσαμε στο σημείο που είχαμε καταλήξει και πέρσι, αλλά αυτή τη φορά θα πρέπει να τελειώσουμε τη δουλειά...". Με τη σειρά του ο Πάου Γκασόλ πρόσθεσε: "Μας έκανε καλό που είχαμε δύσκολες σειρές μέχρι τώρα, αλλά θα πρέπει να κερδίσουμε άλλα τέσσερα παιχνίδια".

Οσον αφορά τους δυο τεχνικούς, για τους μεν Λέικερς, ο Φιλ Τζάκσον, που στοχεύει στον δέκατο τίτλο στην καριέρα του, επισήμανε μεταξύ άλλων: "Φυλάξαμε το καλύτερο για το τέλος. Πολύ ακριβής δουλειά σήμερα. Αμυντικά καταφέραμε να περιορίσουμε το γρήγορο παιχνίδι τους και παρότι ένας προπονητής δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος, οφείλω να το πω αυτό σήμερα. Σουτάραμε καλά απ’ όλα τα σημεία".

Στον αντίποδα, ο προπονητής των Νάγκετς, Τζορτζ Καρλ, αφού έδωσε συγχαρητήρια στους Λέικερς που νίκησαν, υπογράμμισε: "Ήταν μια πολύ ξεχωριστή χρονιά για μένα ως προπονητή αυτής της ομάδας και ευχαριστώ τους παίκτες γι’ αυτό. Σήμερα δεν έκαναν την εμφάνιση τους οι πραγματικοί Νάγκετς στο γήπεδο, γι’ αυτό τους ζήτησα να το ξεχάσουν αυτό το τελευταίο παιχνίδι".

Λος Αντζελες Λέικερς: Φίσερ 5, Μπράιαντ 35 (10 ασίστ, 5 ριμπ, 10/16 διπ. 2/4 τριπ 9/9 βολές), Γκασόλ 20 (12ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα, 8/12 διπ, 4/4 βολές), Αρίζα 17, Μπάινουμ 2, Όντομ 20 (8 ριμπ), Ουόλτον 10, Μπράουν 3, Φάρμαρ, Βούγιασιτς 7.

Ντένβερ Νάγκετς: Μπίλαπς 10 (9 ασίστ), Άντονι 25, Νενέ 8, Τζόουνς 2, Μάρτιν 13, Τζέι Αρ Σμιθ 24, Άντερσεν 2, Κλέιζα 6, Κάρτερ, Πετρό 2, Χαρτ, Μπάκμαν

Δεν υπάρχουν σχόλια: