Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Απαίτηση νίκης στην Τούμπα

Απαίτηση νίκης στην Τούμπα

Ο Ηρακλής θέλει για πολλούς λόγους τη νίκη στο γήπεδο της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΟΚ (7 μ.μ.). Κατ’ αρχάς, η ομάδα του Προτάσοφ είναι αναγκαίο να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις και τις νίκες, μετά από το αρνητικό αποτέλεσμα στην Καβάλα. Θέλει να «σπάσει» την κακή παράδοση των τελευταίων ετών στο συγκεκριμένο γήπεδο και ταυτόχρονα να αποκτήσει την απαιτούμενη ψυχολογία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή καλούνται να χαρίσουν τη νίκη στον κόσμο τους και να τους αφιερώσουν τους τρεις βαθμούς. Να εξιλεωθούν στα μάτια τους για το άσχημο αποτέλεσμα της προηγούμενης αγωνιστικής, όταν 4.000 και πλέον οπαδοί είχαν κάνει «κατάληψη» στην Καβάλα, αλλά έφυγαν απογοητευμένοι. Άλλωστε, τέτοια παιχνίδια, όπως τα τοπικά ντέρμπι δίνουν πραγματικά χαρές στον κόσμο… Μετράει το γόητρο, μετράει το «πρεστίζ».

Χωρίς δυο

Ο Όλεγκ Προτάσοφ δεν θα έχει δυο ποδοσφαιριστές στη διάθεση του. Τους Μπόσνιακ και Μιλάνο. Ο Κροάτης απουσιάζει εδώ και αρκετές μέρες, ενώ του Αργεντινού προέκυψε τις προηγούμενες μέρες. Έχει μόνο κάκωση και όχι κάτι πιο σοβαρό. Σε αυτούς δεν υπολογίζεται και ο Πιλότο, αλλά από την αρχή είναι εκτός. Για τους υπόλοιπους, που έμειναν εκτός αποστολής αποφάσισε ο Προτάσοφ.

Νέο πρόσωπο ο Ιωαννίδης

Ο Ουκρανός τεχνικός του Ηρακλή επέλεξε τους εξής (18) ποδοσφαιριστές για την αποστολή της σημερινής αναμέτρησης: Kοβαλέφσκι, Μπαντής, Παπαζαχαρίας, Κατσαμπής, Γιαννούλης, Mάρτος, Λέκι, Φούφουλας, Παπαστεριανός, Κονέ, Ιωαννίδης, Ντιέ, Ντάλα Μπόνα, Επστάιν, Τούμα, Ντίκα, Γιάκομπ, Γιάντσης. Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από την ανάγνωση της αποστολής, ο Γιώργος Ιωαννίδης είναι το νέο πρόσωπο σε αυτήν, καθώς σε κανένα από τα προηγούμενα ματς του πρωταθλήματος δεν ήταν στους «εκλεκτούς».

Δεν αλλάζει τις προθέσεις του

Ο Προτάσοφ δεν άλλαξε πάντως κάτι στη χθεσινή προπόνηση, που ήταν και η τελευταία της προετοιμασίας. Είναι εξάλλου η πιο κρίσιμη προπόνηση για τον προπονητή του Ηρακλή, αφού αποδείχθηκε περίτρανα σε προηγούμενες αναμετρήσεις, ότι παίρνει τις οριστικές αποφάσεις του, παραμονές των αγώνων. Έτσι, ο Ηρακλής θα αγωνιστεί στην Τούμπα όσον αφορά το βασικό σχήμα με τον Κοβαλέφσκι στη θέση του τερματοφύλακα και ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Κατσαμπή και Λέκι. Στα άκρα, θα χρησιμοποιηθούν για μία ακόμη φορά στο φετινό πρωτάθλημα από αριστερά ο Γιαννούλης και από τη δεξιά πλευρά ο Μάρτος. Οι Ντιέ και Παπαστεριανός στον χώρο της μεσαίας γραμμής σε ρόλο ανασταλτικό και συνάμα οργανωτικό. Ο Τούμα στη δεξιά πλευρά της επίθεσης, όπου θα πάρει την θέση του Κονέ, σε σύγκριση με τον αγώνα της Καβάλας και από την αριστερή πλευρά στη γραμμή ο Επστάιν. Ο Γιάκομπ θα είναι στην κορυφή της επίθεσης και ο Ντίκα πίσω από τον συμπατριώτη του, σ’ έναν ελεύθερο ρόλο.

Η διαιτησία του Παμπορίδη

Ο Παμπορίδης από το Κιλκίς θα είναι ο διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης. Ο Κιλκισιώτης ρέφερι καλείται φυσικά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να είναι απόλυτα σωστός στις υποδείξεις και στα σφυρίγματα του. Άλλωστε, η διαιτησία δεν πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια στους αγώνες, αλλά οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων. Η ΠΑΕ Ηρακλής αυτές τις μέρες δεν θέλησε πάντως από την πλευρά της να πει κάτι δημόσια, τηρώντας «σιγή ιχθύος» για το θέμα της διαιτησίας…Πηγη Μ ετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: