Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Ο Ομο λύτρωσε τον Πανιώνιο στο 90'


Ο Ομο πανηγυρίζει το γκολ της νίκης Ο Πανιώνιος κατάφερε στο 90' με τον Ομο να κάμψει την αντίσταση του Ατρομήτου και να πετύχει την πρώτη του φετινή νίκη (2-1) στο πρωτάθλημα, αφήνοντας έτσι τον αντίπαλο του στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Οι Περιστεριώτες στο 74' με πέναλτι του Περόνε είχαν ισοφαρίσει προσωρινά το γκολ του Σκούφαλη (20').

Ο Εμίλιο Φερέρα παρέταξε τέσσερις στην άμυνα (Μανιάτης, Κοντοές, Ομο, Τζαβέλλας), τους Καστελιόνε, Νικολάου και Κουμορτζί στον άξονα, Σκούφαλη και Ριέρα στα άκρα και Μπάλαμπαν στην κορυφή της επίθεσης. Ο Γιώργος Δώνης που δεν είχε στη διάθεση του τον Μιχαηλίδη, έδωσε τη φανέλα του βασικού στον Κηπουρό, ενώ στην άμυνα άφησε για ακόμα ένα παιχνίδι τον Ολιβέιρα στον πάγκο χρησιμοποιώντας τους Μπλένχιο, Νάστο στο κέντρο και τους Σκόνδρα, Κουτσόπουλο στα άκρα. Στη μεσαία γραμμή οι Νεμπεγλέρας, Σαρμιέντο και Τάτος είχαν τοποθετηθεί στον άξονα, οι Καλαντζής, Φαβάλι στα άκρα, ενώ ο Αναστασάκος αποτελούσε την αιχμή του δόρατος.

Ο Ατρόμητος ήταν η ομάδα που είχε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 10', αλλά ο Πανιώνιος ήταν αυτός που σκόραρε στην πρώτη του ευκαιρία στην αναμέτρηση. Ο Κουμορτζί ύστερα από εξαιρετική ατομική ενέργεια, γύρισε στον Σκούφαλη, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο 20'.

Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν με κοντινές πάσες να ελέγξουν το ρυθμό του αγώνα και να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή με περισσότερους παίκτες, ωστόσο οι πίεση από τους "κυανέρυθρους" ήταν ασφυχτική και οδηγούσε τους παίκτες του Δώνη σε πολλά λάθη. Η αμυντική λειτουργία του Πανιωνίου ήταν πολύ καλή και επέτρεπε στον αντίπαλο του να απειλήσει μόνο με μακρινά σουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιώργος Δώνης ρίσκαρε όσο μπορούσε, πραγματοποιώντας στα πρώτα λεπτά και τις τρεις αλλαγές του, ρίχνοντας στη... μάχη ότι επιθετικό όπλο διέθετε στον πάγκο του. Ο Πανιώνιος είχε οπισθοχωρήσει και προσπαθούσε να κρατήσει το μηδέν στην εστία του, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχοντας κλείσει στην περιοχή του Μπέλιτς τους αντιπάλους του, προσπαθούσε για την ισοφάριση. Ο Κάμπας ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης επιθετικά για την ομάδα του Περιστερίου, ζητώντας σωστά πέναλτι στο 63', αλλά ο κ. Κουκουλάκης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Ο ρέφερι της αναμέτρησης δεν έκανε το ίδιο στο 73' όταν και πάλι ο Κάμπας έπεσε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Τζαβέλλα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Περόνε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Από την άσπρη βούλα στο 74'.

Η κυριαρχία του Ατρομήτου συνεχίστηκε για ακόμα λίγα λεπτά, αλλά οι παίκτες του Δώνη τα χαλούσαν στην τελική πάσα και έχαναν την ευκαιρία να πετύχουν την ολική ανατροπή. Ο Πανιώνιος στο τέλος βγήκε από την περιοχή και με αντεπιθέσεις απειλούσε τον Κηπουρό, ο οποίος στο 85' απόκρουσε πλασέ του Κουμορτζί, ενώ τρία λεπτά αργότερα είδε τον ίδιο παίκτη να στέλνει την μπάλα στο δεξί του δοκάρι. Στην ίδια φάση ο Νάστος απομάκρυνε πάνω στη γραμμή σουτ του Μπαρόνι. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πάρει το μήνυμα των "κυανέρυθρων" και στο 90' ο Ομο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και χάρισε στην ομάδα του το πρώτο της τρίποντο στο πρωτάθλημα. Ο Ατρόμητος έμεινε για ακόμα μία αναμέτρηση χωρίς να γευτεί τη χαρά της νίκης, αν και η εμφάνιση του ήταν αρκετά καλή.


Γήπεδο: "Πανιωνίου ΓΣ"
Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης

Πανιώνιος (Εμίλιο Φερέρα): Μπέλιτς, Μανιάτης, Κοντοές, Ομο, Τζαβέλλας, Νικολάου, Καστελιόνε, Κουμορτζί, Σκούφαλης (75' Γουνδουλάκης), Ριέρα (90' Σιώβας), Μπάλαμπαν (57' Μπαρόνι).
Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Κηπουρός, Σκόνδρας (59' Κάμπας), Μπλένχιο, Νάστος, Κουτσόπουλος, Νεμπεγλέρας, Σαρμιέντο, Τάτος, Φαβάλι, Καλαντζής (67' Μπρίτο), Αναστασάκος (45' Περόνε).

Δεν υπάρχουν σχόλια: