Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

ΑΕΚ σε... ρόλο ΝΔ!

xanthiaekgkoal.jpg Την περασμένη Πέμπτη είχε ρόλο... αετού. Αυτή την φορά όμως η ΑΕΚ είχε ... ρόλο ΝΔ. Έπεσε στα Πηγάδια, έχασε από την Ξάνθη και πλέον με 3 ήττες σε 6 αγώνες πρωταθλήματος μένει πολλές... μονάδες (βαθμοί) μακριά από την κορυφή και περιορίζεται σε ρόλο «αντιπολίτευσης» χωρίς κανείς να γνωρίζει την... επόμενη ημέρα. Δικαιολογημένα οι «κιτρινόμαυροι» διαμαρτύρονται για το κανονικό τέρμα του Χέρσι που ακυρώθηκε από τον Κάκο. Το γκολ της νίκης για τους «ακρίτες» ο Πόι.


Man of the match: Ετσι όπως έπαιζε η Ξάνθη, που ήταν και η νικήτρια, είναι δύσκολο να επιλέξουμε κάποιον ποδοσφαιριστή. Ολοι ήταν πίσω από την μπάλα και περίμεναν την ΑΕΚ, σε μια συνεχή άμυνα. Εξτρα πόντους μπορεί να πάρει ο Κιντάνα, ο οποίος απέδειξε ότι μπορεί να κάνει πολύ καλή δουλειά ανασταλτική δουλειά, αλλά ο κορυφαίος ήταν ο Γκσμπούρνινγκ, που ήταν σταθερός όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει και ειδικά στην κοντινή κεφαλιά του Μπλάνκο και στο τετ α τετ του Αργεντίνου στο 90'.

Αδύναμος κρίκος: Κόντρα στην Μπενφίκα ήταν ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ. Κόντρα στην Ξάνθη, όμως, ο μοιραίος. Ο λόγος για τον Σεμπάστιαν Σάχα, ο οποίος... δώρισε το γκολ στους Ακρίτες. Ο Αργεντίνος τερματοφύλακας έκανε μια τραγτική έξοδο στο κόρνερ του Λουτσιάνο και έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Αφού το γκολ μέτρησε, παρά τις διαμαρτυρίες για χέρι, στοίχισε στην Ένωση και αυτό... χαντακώνει τον Σάχα.

Στο ύψος του: Ηταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης της ΑΕΚ και έδωσε συνέχεια στην πολύ καλή εμφάνιση του, κόντρα στη Μπενφίκα πριν λίγες μέρες. Ο Χέρσι ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, πέτυχε ένα κανονικό γκολ, προκαλούσε ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα από την πλευρά του και έβγαινε και ως επιθετικός στην πλάτη των αμυντικών της ακριτικής ομάδας. Μια πολύ καλή εμφάνιση από τον Χέρσι, που αντικαταστάθηκε πάντως στο 59ο λεπτό...

Η γκάφα: Μπορεί να πει κάποιος πως είναι η απόφαση του Χέρσι να πασάρει για τον Μπλάνκο, στο δεύτερο ακυρωθέν γκολ της ΑΕΚ, αντί να τελειώσει μόνος του τη φάση. Η πραγματική γκάφα, όμως, είναι του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος στο 59' έβγαλε τον Ολλανδό, που ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης της ομάδας, για να βάλει στη θέση του τον Λεονάρντο. Θα μπορούσε να βγει ο Σκόκο ή ο Μαντούκα, όχι ο Χέρσι που ήταν καλύτερους από τους υπόλοιπους.

Το στραγάλι: Ο Κάκος έχει κακή παράδοση με την ΑΕΚ και τη συνέχισε και στην Ξάνθη, προκαλώντας τα δικαιολογημένα παράπονα των κιτρινόμαυρων. Στο 13ο λεπτό ακύρωσε κανονικό γκολ του Χέρσι, χωρίς κανείς να μπορεί να πει με σιγουριά τον λόγο. Στο 21', σε μια φάση που δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Πόι βρίσκει την μπάλα με το στήθος ή το χέρι, κατακύρωσε χωρίς δεύτερη σκέψη το γκολ των γηπεδούχων. Δε χρειάστηκε να κάνει κάτι άλλο... Ακόμη κι αν είναι κανονικό το γκολ του Πόι, η ΑΕΚ θα έπρεπε να είναι μπροστά με 1-0 από το 13'. Και λογικά -γιατί με την Ένωση δεν είσαι ποτέ σίγουρος- θα βλέπαμε ένα διαφορετικό παιχνίδι.



Οι συνθέσεις
Skoda Ξάνθη (Γιάννης Ματζουράκης):
Γκσπούρνινγκ, Βάλλας, Κωστούλας, Παπαδημητρίου (75' Βακουφτσής), Τζάγκι, Στρμπα, Φλίσκας (82' Ριζογιάννης), Κιντάνα, Πόι, Βασιλακάκης, Λουτσιάνο (61' Ταϊντέρ)

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Γεωργέας, Μαϊστόροβιτς, Άρσε, Γιάχιτς (82' Ιορντάκε), Μαντούκα, Χέρσι (59' Λεονάρντο), Γκερέιρο (64' Ταχτσίδης), Σκόκο, Μπλάνκο

LIVE GAME

4' Καλό μακρινό σουτ του Μαντούκα, η μπάλα λίγο άουτ.

13' Η ΑΕΚ σκόραρε με κοντινό πλασέ του Χέρσι, αλλά ο Κάκος ακύρωσε το γκολ. Ο βοηθός δε σήκωσε σημαιάκι για οφ σάιντ, ενώ ο παίκτης της Ένωσης δεν κοντρόλαρε με το χέρι. Για ποιο λόγο ακυρώθηκε το γκολ, μόνο ο διαιτητής ξέρει...

14' Ο Βασιλακάκης έκανε το γύρισμα για τον Λουτσιάνο, αλλά το πλασέ του τελευταίου ήταν απογοητευτικό.

21' Γκολ! 1-0 η Ξάνθη! Κόρνερ του Λουτσιάνο, άστοχη έξοδος του Σάχα, κεφαλιά πάσα του Στρμπα και ο Πόι από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τους παίκτες της ΑΕΚ να διαμαρτύρονται για χέρι.

37' Ακυρώνεται και δεύτερο γκολ της ΑΕΚ. Ο Χέρσι είναι μόνος με τον Γκσμπούρνινγκ, αλλά αντί να πλασάρει προτίμησε να πασάρει στον Μπλάνκο, που για εκατοστά πρέπει να είναι οφ σάιντ.

39' Διαγώνια πάσα του Γκερέιρο για τον Μαντούκα, που κατέβασε την μπάλα και πλάσαρε, για να μπλοκάρει ο Γκσμπούρνινγκ.

41' Ευκαιρία για την ΑΕΚ. Σέντρα του Μαντούκα από αριστερά, κεφαλιά του αμαρκάριστου Μπλάνκο και η μπάλα κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

59' Σέντρα του Λουτσιάνο από αριστερά, ο Φλίσκας ανενόχλητος στο πίσω δοκάρι πήγε για το σουτ, αλλά δε βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε.

62' Βαθιά μπαλιά του Γεωργέα για τον Μαντούκα, που κατέβασε ωραία την μπάλα αλλά δεν πρόλαβε να σουτάρει, μόνος προ του Γκσμπούρνινγκ.

64' Δυνατό σουτ του Γκερέιρο, η μπάλα κατέληξε άουτ.

68' Δοκάρι για την Ξάνθη σε διαγώνιο σουτ του Πόι, που έφυγε στην αντεπίθεση, κι αφού πρώτα ο Σάχα βρήκε την μπάλα με το χέρι του.

71' Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ, με τον Μπλάνκο να παίρνει την κοντινή κεφαλιά μετά από... βόλεϊ στην άμυνα της Ξάνθης, με τον Γκσμπούρνινγκ να μπλοκάρει.

75' Εκτέλεση φάουλ του Λεονάρντο, η μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

82' Μεγάλη ευκαιρία για την Ξάνθη, με τον Πόι να βγάζει μόνο του προ κενής εστίας τον Φλίσκα, αλλά ο Αραούχο κατάφερε να κάνει την προβολή και να... μπλοκάρει το πλασέ του παίκτη των γηπεδούχων.

90' Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ, με τον Γκσμπούρνινγκ να αποκρούει εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Μπλάνκο στο τετ α τετ. ‎‎

Δεν υπάρχουν σχόλια: