Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Σακοράφα, Αηδόνης για το Υπουργείο Αθλητισμού


Η Σοφία Σακοράφα Η επόμενη μέρα των εκλογών και η νίκη του ΠΑΣΟΚ, όπως είναι φυσικό θα επιφέρουν και αλλαγές στην ηγεσία του Ελληνικού Αθλητισμού. Η εκλογή της Σοφίας Σακοράφα στην Β' Αθηνών, αλλά και ο Χρήστος Αηδόνης που πολιτεύεται στην Δράμα, τους καθιστά πρώτους... υποψήφιους για την θέση.

Η Σοφία Σακοράφα, πρώην αθλήτρια του ακοντισμού και μάλιστα ήταν μία από τις κορυφαίες στην Ελλάδα και τον κόσμο, όπου για ένα διάστημα κρατούσε και το Παγκόσμιο ρεκόρ (Βενιζέλεια 1982, 74,20 μ.). Γεννήθηκε στα Τρίκαλα, στις 29 Απριλίου 1957. Εχει διατελέσει γραμματέας τομέα αθλητισμού και υπεύθυνη του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή σε θέματα αθλητισμού.

Ο Χρήστος Αηδόνης, ήταν υπεύθυνος για τον σχεδιασμό του κυβερνητικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ. Εχει γεννηθεί στον Βώλακα Δράμας στις 2 Φεβρουαρίου 1963 και είναι απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας.

Ο Κώστας Παταβούκας, το όνομα του οποίου επίσης έχει ακουστεί, δεν εκλέγεται Βουλευτής. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα αξιοποιηθεί κι όλας από τον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς υπάρχει πάντα και η θέση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού.

Οσον αφορά γενικότερα τους ανθρώπους του Αθλητισμού, που μπαίνουν στην νέα Βουλή, τις έδρες τους διατηρούν, τόσο ο Γιάννης Ιωαννίδης, όσο και ο Κώστας Κουκοδήμος, ενώ σίγουρη είναι η εκλογή του Γιώργου Ανατολάκη με τον ΛΑ.ΟΣ στον Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: