Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2009

Ενας νεκρός σε επεισόδια στη Βοζνία


Ξύλο και των γονέων Ανησυχία και πικρία για τις συγκρούσεις μεταξύ οπαδών στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, που οδήγησαν στο θάνατο ενός οπαδού, εξέφρασαν ο ύπατος εκπρόσωπος της διεθνούς κοινότητας στη χώρα, Βαλεντίν Ίνζκο, και ο μάνατζερ της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς.

Ο κ. Ίνζκο, σε δηλώσεις του στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας, τόνισε ο θάνατος του οπαδού αποτελεί τραγωδία για όλη τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και ότι οι υπεύθυνοι για τα επεισόδια πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Την Κυριακή, ένας 24χρονος έχασε τη ζωή του και δεκάδες άλλα άτομα τραυματίστηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων στο Σιρόκι Μπριεγκ μεταξύ οπαδών της τοπικής ομάδας και της ομάδας του Σαράγεβο.

Ο Βέντραν Πούλιτς, οπαδός της ομάδας του Σαράγεβο, υπέκυψε στα τραύματα που προκλήθηκαν από αιχμηρό αντικείμενο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του καντονιού δυτικής Ερζεγοβίνης, Νταμίρ Κουτούρα, και απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι το θύμα σκοτώθηκε από πυρά όπλου.

«Η αιτία θανάτου θα διαπιστωθεί μετά τη νεκροψία, αλλά δεν σκοτώθηκε από πυρά όπλου», είπε ο κ. Κουτούρα.

Στη διάρκεια των συγκρούσεων, σύμφωνα με την αστυνομία, τραυματίστηκαν 15 αστυνομικοί και 16 οπαδοί των δύο ποδοσφαιρικών ομάδων, πυρπολήθηκε αστυνομικό όχημα και προκλήθηκαν ζημιές σε καταστήματα και σπίτια. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 20 ατόμων και ο ποδοσφαιρικός αγώνας ακυρώθηκε.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι οι οπαδοί της ομάδας του Σαράγεβο κατέβηκαν από λεωφορείο κοντά στο γήπεδο, όπου θα διεξαγόταν ο αγώνας και άρχισαν να πετούν πέτρες και να χτυπούν περαστικούς.

Στην περιοχή υπήρχε μικρή αστυνομική δύναμη, επειδή μεγάλος αριθμός αστυνομικών είχε μεταβεί, για την αποτροπή επεισοδίων, στην πόλη Μόσταρ, όπου διεξαγόταν αγώνας μεταξύ των τοπικών ομάδων Ζρίνσκι και Βέλεζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: