Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Ο Εργοτέλης έκλεισε το... σπίτι του Αστέρα


Ρομάνο και Βερπακόφσκις πανηγυρίζουν... Ο Εργοτέλης πέτυχε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη, καθώς επικράτησε με 4-2 του αήττητου στις πρώτες πέντε αγωνιστικές, Αστέρα Τρίπολης. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Βερπακόφσκις (17' και 22'), αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τους Μαρσελάο (45') και Τσέζαρεκ (63'). Όμως οι παίκτες του Καραγεωργίου πήραν το "τρίποντο" χάρη στα γκολ των Ορφανού (77') και Τσεζνάουσκις (90'+1').

Στο πρώτο ημίχρονο και μετά το πρώτο τέταρτο το οποίο δεν είχε ρυθμό και καλές φάσεις, ο Εργοτέλης ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων επέβαλλε το ρυθμό του και κατάφερε στη δεύτερη ουσιαστική επίσκεψή του στην εστία του Ντεγκρά, άνοιξε το σκορ. "Δράστης" ήταν ο Βερπακόφσκις, ο οποίος άνοιξε... λογαριασμό στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι πριν προλάβουν να συνέλθουν από το σοκ του 0-1, δέχθηκαν ένα ακόμα μεγαλύτερο. Ο Βερπακόφσκις και πάλι βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει την πλέον αξιόπιστη λύση στην επιθετική γραμμή της ομάδας της Κρήτης.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι φιλοξενούμενοι θα πήγαιναν με προβάδισμα δύο γκολ στα αποδυτήρια, ήρθε ο Μαρσελάο στο 45' να μειώσει το σκορ, να αναπτερώσει την ψυχολογία και να ξαναβάλει τους γηπεδούχους ξανά μέσα στο παιχνίδι.

Στο β' μέρος η εικόνα της αναμέτρησης, άλλαξε. Οι παίκτες του Αστέρα πίστεψαν ότι μπορούν να γυρίσουν το παιχνίδι και έπαιξαν φουλ επίθεση. Η επιλογή τους αυτή δικαιώθηκε εν μέρει καθώς στο 63' ο πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λιγκ, Ντάνιελ Τσέζαρεκ, σκόραρε για πέμπτη φορά φέτος και για πέμπτη φορά με αντίπαλο τον Εργοτέλη.

Η ισοφάριση προκάλεσε ενθουσιαμό στις τάξεις των γηπεδούχων που στο 69' άγγιξαν με τον Τσέζαρεκ το 3-2, αλλά ο Βίσιο του είπε "όχι". Σαν να μην έφτανε αυτό για την ομάδα του Μάριο Γκόμεζ, οι φιλοξενούμενοι ξαναβρήκαν σιγά σιγά τον καλό εαυτό τους και αφού προειδοποίησαν δις (71' Τσεζνάουσκις και 74' Μπούντιμιρ), κατάφεραν να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα στο 77' με τον Ορφανό.

Οι παίκτες της ομάδας της Τρίπολης αποσυντονίστηκαν, εκνευρίστηκαν και δεν είχαν σωστές επιλογές στη συνέχεια του ματς. Έτσι στις καθυστερήσεις και ενώ όλοι οι γηπεδούχοι ήταν σχεδόν στο μισό γήπεδο (προς την εστία του Εργοτέλη), οι παίκτες του Καραγεωργίου, με μία ιδανική αντεπίθεση, πέτυχαν και τέταρτο γκολ και έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα της τρίτης τους φετινής νίκης και πρώτης εκτός έδρας...

Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης
Διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

Η εξέλιξη του αγώνα:
1': Ξεκίνησε η αναμέτρηση με τους φιλοξενούμενους στη σέντρα
4': Φάουλ του Φραγκουλάκη λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Ντεγκρά μπλόκαρε τη μπάλα
9': Σέντρα του Ουριμπάρι από τα αριστερά, ο Τσέζαρεκ πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Δασκαλάκης μπλόκαρε τη μπάλα
15': Νωχελικό το παιχνίδι μέχρι στιγμής. Καμία ομάδα δεν έχει επιβάλλει το ρυθμό της...
17': ΓΚΟΟΟΛ (0-1): Γέμισμα του Μπέτο στην περιοχή του Αστέρα Τρίπολης, ο Μπούντιμιρ πήρε την κεφαλιά και ο Βεπακόφσκις που παρακολουθούσε τη φάση με σουτ πάνω στην κίνηση, νίκησε τον Ντεγκρά και άνοιξε το σκορ!
20': Αυτό είναι το πρώτο γκολ του Λετονού επιθετικού στη Σούπερ Λιγκ και το πρώτο που δέχεται ο Αστέρας Τρίπολης στο πρώτο ημίχρονο...
22': ΓΚΟΟΟΛ (0-2): Υπέροχη ενέργεια του Ρομάνο, ο οποίος άδειασε τον Ουριμπάρι, έστρωσε τη μπάλα σε ιδανικό χώρο για τον Βερπακόφσκις και ο Λετονός με διαγώνιο σουτ διπλασίασε τα γκολ των φιλοξενούμενων!
26': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Δασκαλάκη για καθυστέρηση
30': Μετά το πρώτο τέταρτο, οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχοντας σκοράρει ήδη δύο φορές έχουν βάλει τις βάσεις για το πρώτο τους φετινί "διπλό"...
34': Ο Έντερ με κεφαλιά προσπάθησε να απειλήσει τον Δασκαλάκη, όμως ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη, μπλόκαρε τη μπάλα
35': Ο Εργοτέλης έχει τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού. Ο Αστέρας Τρίπολης από την άλλη, μοιάζει να μην έχει πλάνο αντίδρασης και ανάπτυξης...
38': Γύρισμα του Μπέτο, ο Ρομάνο έκανε με τη μία το γυριστό σουτ, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ...
45': ΓΚΟΟΟΛ (1-2): Σέντρα του Ουριμπάρι από τα αριστερά, ο Μαρσελάο από το σημείο του πέναλτι θα νικήσει τους αντιπάλους του και με δυνατή κεφαλιά θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντισδράσει Δασκαλάκη!
45'+1': Λήξη του ημιχρόνου

46': ΑΛΛΑΓΗ Ο Ρίος στη θέση του Καρέρα
48': Σέντρα του Φυτανίδη, ο Τσέζαρεκ πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Δασκαλάκης μάζεψε τη μπάλα
51': Ο Τσέζαρεκ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ σωστά δεν μέτρησε καθώς όταν του έγινε η πάσα από τον Ρίος ήταν οφσάιντ
52': Ο Έντερ πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Χίμπλινγκερ, την έστρωσε για τον Τσέζαρεκ, ο οποίος γλίστρησε, δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ με αποτέλεσμα ο δασκαλάκης να μπλοκάρει τη μπάλα
53': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Ρομάνο
60': ΑΛΛΑΓΗ Ο Τσεζνάουσκις στη θέση του Μπέτο
60': ΑΛΛΑΓΗ Ο Ορφανός στη θέση του Βερπακόφσκις
63': ΓΚΟΟΟΛ (2-2): Ο Φυτανίδης έκανε το γέμισμα στην περιοχή με στόχο τον Τσέζαρεκ, ο Κροάτης κατέβασε τη μπάλα με το στήθος και βλέποντας τον Δασκαλάκη να βγαίνει από την εστία του, του πέρασε με υπέροχο τρόπο τη μπάλα από πάνω και την έστειλε στο βάθος της εστίας φέρνοντας το ματς στα ίσα!
67': ΑΛΛΑΓΗ Ο Ουντόζι στη θέση του Έντερ
69': Σουτ του Τσέζαρεκ από τη γωνία της μικρής περιοχής, ο Βίσιο πάανω στη γραμμή θα απομακρύνει τη μπάλα...
71': Μπαλιά τρύπα του Ρομάνο για τον Τσεζνάουσκις, ο Λιθουανός έκανε με τη μία το διαγώνιο πλασέ, αλλά είδε τη μπάλα να περάει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Ντεγκρά
74': Σουτ του Μπούντιμιρ από το ύψος της περιοχής, ο Ντεγκρά με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα
77': ΓΚΟΟΟΛ (2-3): Ο Μπούντιμιρ τροφοδότησε τον Ορφανό στο ημικύκλιο της περιοχής, ο Έλληνας μέσος μπήκε στην περιοχή, προσποιήθηκε, ο Μαρσελάο προσπάθησε να απομακρύνει, ο Ορφανός όμως με γρήγορη προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στον Εργοτέλη!
80': ΑΛΛΑΓΗ Ο Ογκουνσότο στη θέση του Ρομάνο
81': Μακρινό σουτ του Φραγκουλάκη, η μπάλα έφυγε άουτ...
84': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Ντεγκρά
85': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Φραγκουλάκη
85': ΑΛΛΑΓΗ Ο Καούνος στη θέση του Καρντόσο
87': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Βίσιο για καθυστέρηση
90': Τέσσερα θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων
90'+1': ΓΚΟΟΟΛ (2-4): Αντεπίθεση των φιλοξενούμενων με τον Ογκουνσότο να τροφοδοτεί τον Μπούντιμιρ, ο τελευταίος μάζεψε πάνω τους τους αμυντικούς και την κατάλληλη στιγμή "έσπασε" τη μπάλα στον Τσεζνάουσκις, ο οποίος με δυνατό διαγώνιο σουτ, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-2!
90'+4': Σέντρα σουτ του Καούνου, ο δασκαλάκης με υπερένταση θα πετάξει τη μπάλα κόρνερ...
90'+6': Λήξη του αγώνα

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μάριο Γκόμες): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Καρντόσο (85' Καούνος), Μπαστία, Καρέρα (46' Ρίος), Έντερ (67' Ουντόζι), Βίλτσες, Τσέζαρεκ
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Χίμπλινγκερ, Βίσιο, Ρουμπάκης, Σασιασβίλι, Τζούνιορ, Φραγκουλάκης, Μπέτο (46' Τσεζνάουσκις), Ρομάνο (80' Ογκουνσότο), Μπούντιμιρ, Βερπακόφσκις (46' Ορφανός)

Δεν υπάρχουν σχόλια: