Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Ψύχραιμος παρά την ήττα ο Μπενίτεθ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Mπορεί η Λίβερπουλ να έχασε με 2-0 το ντέρμπι με την Τσέλσι, να γνώρισε την τρίτη φετινή της ήττα στην Πρέμιερ Λιγκ και να έμεινε από πολύ νωρίς έξι πόντους πίσω από την κορυφή, ωστόσο ο Ράφα Μπενίτεθ ζήτησε από τους παίκτες του να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους μετά την αναμέτρηση του "Στάμφορντ Μπριτζ".

"Ο στόχος μας πρέπει να είναι το επόμενο παιχνίδι. Με ρώτησαν σε μερικές συνεντεύξεις για τις τρεις ήττες αυτή τη χρονιά, όμως είναι σημαντικό να παραμείνουμε ήρεμοι και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να βελτιωθούμε.

Θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι, να πάρουμε τους τρεις πόντους και να δούμε τι θα συμβεί. Φέτος οι κορυφαίες ομάδες θα χάσουν πόντους απέναντι σε άλλες ομάδες, οπότε θα πρέπει να προσπαθούμε να νικάμε κάθε εβδομάδα.

Θα προσπαθήσουμε για τη νίκη στο ματς με τη Σάντερλαντ και βλέπουμε. Είναι μία μεγάλη κούρσα και θα πρέπει να σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι. Είναι πιο δύσκολο να πείσω τον Τύπο να παραμείνει ψύχραιμος παρά τους παίκτες μου!", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την εμφάνιση των "κόκκινων" κόντρα στην Τσέλσι, ο Ράφα Μπενίτεθ έδειξε -παρά το άσχημο αποτέλεσμα- να μένει εν μέρει ικανοποιημένος.

"Η εμφάνιση δεν ήταν άσχημη απέναντι σε μία καλή ομάδα. Δουλέψαμε σκληρά, είμαι ικανοποιημένος για το 90% του παιχνιδιού όμως θα πρέπει να τα κάνεις σχεδόν τέλεια όλα για να κερδίσεις σε αυτό το γήπεδο.

Αμυντικά ήμασταν καλοί. Αμυνθήκαμε πολύ καλύτερα. Δεν είχαν πολλές ευκαιρίες, που σημαίνει ότι αμυνθήκαμε καλύτερα, και δεν είχαμε πολλές ευκαιρίες, που σημαίνει ότι είναι καλή ομάδα.

Όταν κάνεις λάθος απέναντι σε μία καλή ομάδα, το πληρώνεις. Χάσαμε τη μπάλα και σκόραραν. Το ματς ήταν ανοιχτό μετά το γκολ. Είχαμε μερικές ευκαιρίες όμως πρέπει να τις εκμεταλλευτείς για να αλλάξεις την κατάσταση.

Δεν μπορώ να κατηγορήσω κάνεναν από τους παίκτες επειδή δούλεψαν πραγματικά σκληρά. Θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με τη συνολική προσπάθεια και απογοητευμένοι με το αποτέλεσμα".

Σε έρωτηση δημοσιογράφου για το αν θεωρεί ότι η Λίβερπουλ έπρεπε να είχε φτιάξει περισσότερες φάσεις μπροστά στην εστία των "μπλε", ο Μαδριλένος τεχνικός υπερασπίστηκε με ακόμα μεγαλύτερο σθένος την εμφάνιση της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ.

"Παίξαμε κόντρα στην Τσέλσι. Περιμένεις από οποιαδήποτε ομάδα που παίζει εδώ να έχει 20 φάσεις; Δεν το νομίζω. Είχαμε μερικές ευκαιρίες όμως δεν μπορέσαμε να πετύχουμε γκολ επειδή οι αμυντικοί τους είναι καλοί αμυντικοί".

Δεν υπάρχουν σχόλια: