Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Στον ημιτελικό η Καβάλα, 1-2 στην Νέα Σμύρνη


Ονουάτσι και Ρινκόν πανηγυρίζουν στη Νέα Σμύρνη Η Καβάλα, όπως και στο πρωτάθλημα, έτσι και στο κύπελο, επικράτησε 1-2 του Πανιωνίου και πέρασε στον ημιτελικό. Καλύτεροι οι γηπεδούχοι, προηγήθηκαν με τον Ριέρα στο 47'. Ισοφάρισε ο Ντομπρασίνοβιτς στο 83' και ο Ονουάτσι στο 97' έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του. Κόκκινη στο 95' ο Λάτκα.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης πάντως, ο Πανιώνιος ήταν αυτός που προσπαθούσε περισσότερο να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να πετύχει το γκολ που θα του έδινε το προβάδισμα. Στο πρώτο ημίχρονο κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και η πίεσή του στα καρέ του Ιτάνζ ήταν συνεχής.

Ομως οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου, παρά τις καλές στιγμές που είχαν, δεν κατάφεραν να σημειώσουν κάποιο γκολ, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να μείνει χωρίς σκορ.

Στην επανάληψη ο Πανιώνιος ευτύχησε με το ξεκίνημα να πάρει το προβάδισμα και να δείξει ότι είναι ικανός για να πάρει την πρόκριση. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να μην μπορούν να μπουν ούτε στην περιοχή του Ανδριόλα και έδειχαν ακίνδυνοι. Παράλληλα ο Ντε Μος βλέποντας ότι η ομάδα του δεν είχε λύσεις, έβαλε μέχρι και τον Ντουγκλάο σέντερ φορ, για να δει τελικά το γκολ να έρχεται από σουτ του Ντομπρασίνοβιτς, το πρώτο στον αγώνα για την ομάδα του και μάλιστα εκτός περιοχής.

Μοιραία οι δύο ομάδες πήγαν στην παράταση. Εκεί καθοριστική ήταν η αποβολή του Λάτκα, καθώς οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την στιγμιαία αδράνεια του Πανιωνίου και να πάρουν το προβάδισμα με το γκολ του Ονουάτσι.

Παρά το γεγονός ότι ο Πανιώνιος έπαιξε με παίκτη λιγότερο, ήταν αυτός που προσπάθησε και πάλι για να πετύχει την ισοφάριση, όμως παρά τις μεγάλες ευκαιρίες που έχασε δεν τα κατάφερε.

Η Καβάλα θα βρεθεί στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 1995 όπου τότε είχε αποκλείσει στους "8" τον Ιάλυσο Ρόδου και έπαιξε με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Τώρα θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες τον Αρη.Γήπεδο: Πανιωνίου ΓΣ
Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Ανδριόλας, Γιόνσον (106' Μπουβάλ), Τζαβέλλας, Λάτκα, Κοντοές, Ομο, Κουμόρτζι, Μανιάτης, Σκούφαλης (46' Κούκετς), Ριέρα (71' Γουνδουλάκης), Μπάλαμπαν
ΚΑΒΑΛΑ (Ααντ ντε Μος): Ιτάνζ, Παβίσεβιτς (24' Σιόντης), Ντουγκλάο, Μουρ, Οικονόμου, Ονουάτσι, Ντικρόκ (48' Σόσιν), Ντιέ, Ντομπρασίνοβιτς, Σμολάρεκ (68' Ορούμα), Ρινκόν

Δεν υπάρχουν σχόλια: