Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Γαλλικό πλεονέκτημα…

Την παράδοση που έχει απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης συνέχισε η Λυών, η οποία πέτυχε την τρίτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στο Ζερλάν επί της «Βασίλισσας» για το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «Γκον» επιβλήθηκαν με 1-0 των Μαδριλένων και πήραν σαφές προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Ο Μακούν στο 47’ με ασύλληπτο σουτ έξω από την περιοχή σημείωσε το μοναδικό τέρμα της συνάντησης.

Οι γηπεδούχοι του Κλοντ Πιελ μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι προσπαθώντας να αιφνιδιάσουν τον Ίκερ Κασίγιας, που συμπλήρωσε 100 συμμετοχές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Στο 10’ και στο 12’ ο Γκοβού προσπάθησε να απειλήσει την αντίπαλη εστία, δίχως αποτέλεσμα καθώς τα σουτ που επιχείρησε έφυγαν άουτ, ενώ στο 19’ την ίδια κατάληξη είχε και προσπάθεια του Σέζαρ Ντελγκάδο. Ο Αργεντινός στο 40’ με ωραία ενέργεια έφτασε μία ανάσα από το να ανοίξει το σκορ, σημαδεύοντας ωστόσο το δεξί δοκάρι της Ρεάλ.

Η πίεση της Ολιμπίκ έφερε αποτέλεσμα με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όταν ο Μακούν με ασύλληπτο σουτ στο 47’ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό «Γ» της αντίπαλης εστίας, κάνοντας ένα όχι και τόσο επιθυμητό δώρο στον Κασίγιας για την 100η συμμετοχή του. Μετά το γκολ ο ρυθμός του αγώνα άνοιξε, η Λυών με εξαιρετική πλέον ψυχολογία πίεσε και προσπάθησε να φτάσει στο 2-0 με τον Λισάντρο Λόπες να γίνεται ιδιαίτερα απειλητικός στο 57’ και στο 58’.

Μετά την ψυχρολουσία του 1-0, αλλά και την πίεση των Γάλλων, οι Μαδριλένοι «ξύπνησαν» 15 λεπτά αργότερα, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και το Ιγκουαΐν να αποτελούν την αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια που έκανε το συγκρότημα του Μανουέλε Πελεγκρίνι.

Στα τελευταία λεπτά, οι γηπεδούχοι πάγωσαν τον ρυθμό, ενώ και με την καλή αμυντική τους λειτουργία κατάφεραν να «αφοπλίσουν» τους επιθετικούς της Ρεάλ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνει το 1-0 το οποίο θα πάρει ως… προίκα της η Λυών στη ρεβάνς της Μαδρίτης σε μία προσπάθεια για πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού.

Οι συνθέσεις:

Λυών (Κλ. Πιελ): Λορίς, Ρεβεγιέρ, Κρις, Μουμσόνγκ, Αλί Σισοκό, Τουλαλάν, Μακούν, Πιάνιτς (78' Πιάνιτς), Γκουβού, Ντελγκάδο (89' Μπάστος), Λισάντρο Λόπες (81' Γκομίς).

Ρεάλ Μαδρίτης (Μ. Πελεγκρίνι): Κασίγιας, Αρμπελόα, Σέρχιο Ράμος, Ραούλ Αλμπιόλ, Μαρσέλο (46' Γκαράι), Τσάμπι Αλόνσο, Μαχαμαντού Ντιαρά, Γκρανέρο, Κακά, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (64' Μπενζεμά).

Δεν υπάρχουν σχόλια: