Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Δια χειρός Βασίλιεβιτς νίκησε ο Κολοσσός με 68-66 το Περιστέρι

Με κορυφαίο τον Σάσα Βασίλιεβιτς ο Κολοσσός Ρόδου πραγματοποίησε σπουδαία νίκη επικρατώντας με 68-66 του Περιστερίου στο Βενετόκλειο, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών.Η ομάδα της Ρόδου πήρε το ματς στο τέλος της τέταρτης περιόδου χάρη σε εύστοχη εκτέλεση δυο βολών από τον Βόσνιο, 7’’ πριν την λήξη του αγώνα.

Αυτή ήταν η 7η συνεχόμενη εντός έδρας νίκη για τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, οι οποίοι έκαναν αποφασιστικό βήμα για τη συμμετοχή στα φετινά πλέι οφ της Α1. Από την άλλη μεριά η ομάδα των δυτικών προαστίων υποχρεώθηκε στην 8η ήττα μακριά από το «σπίτι» της.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το Περιστέρι μπήκε με πολύ κέφι στο παιχνίδι πήρε από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ με μια μικρή παρένθεση στα μισά του πρώτου δεκάλεπτου όπου ο Βασίλιεβιτς ισοφάρισε με τρίποντο για τον Κολοσσό σε 11-11. Από εκεί και πέρα η ομάδα των δυτικών προαστίων επανάκτησε το προβάδισμα με κορυφαίο τον Τσιάκο και έκλεισε την πρώτη περίοδο, προηγούμενη 16-21.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Κολοσσός προσπάθησε να πάρει τα ηνία του αγώνα με τους Μοντς και Ντόζιερ να δίνουν μάχες κάτω από το καλάθι του Περιστερίου, όμως η ομάδα της Αθήνας διατήρησε τα κεκτημένα και πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα τεσσάρων πόντων (28-32).

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μείωσαν την διαφορά στον πόντο (39-40), το Περιστέρι όμως αύξησε και άλλο την απόδοσή του ανεβάζοντας το σκορ στο 48-56.

Επαναφορά για τον Κολοσσό
Ο Κολοσσός μίλησε στο τελευταίο δεκάλεπτο και με ένα επί μέρους 16-2 έφερε το ματς στο 65-58 με παίκτη κλειδί για τους Ροδίτες τον Βασίλιεβιτς. Οι Περιστεριώτες όμως δεν είχαν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη. Δυο λεπτά πριν την λήξη ο Χάμοντς πυροβόλησε από τα 6.25 φέρνοντας στο ματς στον πόντο (64-65) και ένα λεπτό αργότερα ο Άρνολντ ισοφάρισε (66-66).

Λυτρωτής ο Βασίλιεβιτς, μοιραίος ο Χάμοντς
Στον χρόνο που απέμενε λειτούργησε η ψυχραιμία του Βασίλιεβιτς, ο οποίος κέρδισε φάουλ και ευστόχησε και στις δυο βολές, γράφοντας το 68-66, το οποίο έμελλε να είναι το τελικό σκορ του αγώνα, αφού το Περιστέρι δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Μάλιστα ο ο Κλίφορντ Χάμοντς, αποδείχθηκε μοιραίος παίκτης για την ομάδα της Αθήνας, καθώς στα 4'' πριν τη λήξη γλίστρησε, με αποτέλεσμα ο Βασίλιεβιτς να κλέψει την μπάλα και να κρατήσει τη νίκη για την ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 16-23, 28-32, 44-51, 68-66

Κολοσσός (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Χάρις 9, Παντελιάδης 2, Παππάς 7, Βασίλιεβιτς 21 (4), Ζάρας, Μανωλόπουλος, Ασημακόπουλος 2 Ντόζιερ 15 (1), Χαρίσης 2, Τσάμης 3, Μοντς 7.

Περιστέρι (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Χάμοντς 11 (1), Αγαδάκος, Παπανικολόπουλος, Μάντζαρης Β, Μπράμος, Φεϊσόν 10 (2), Μάντζαρης Αντ, Μαργαρίτης 2, Νέλσον 12 (2), Τσιάκος 8 (1), Άρνολντ 23 (3).

Δεν υπάρχουν σχόλια: