Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Δεύτερο «πιάτο» σε Μόναχο και Οπόρτο

Με τις αναμετρήσεις της Μπάγερν με την Φιορεντίνα στο «Αλιαντς Αρένα» και της Πόρτο με την Άρσεναλ στο «Ντραγκάο», συνεχίζεται την Τετάρτη η δράση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.Οι ανεβασμένοι Βαυαροί περιμένουν με άγριες διαθέσεις στο Μόναχο (21:45, ΝΕΤ) την ομάδα του Τσέζαρε Πραντέλι που μετά την εντυπωσιακή της πορεία στην φάση των ομίλων θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω φέτος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Την ίδια ώρα (21:45, Νovasports 1) η Πόρτο υποδέχεται τους Λονδρέζους που ταξίδεψαν με πάρα πολλές ελλείψεις στην Πορτογαλία.

Σαν έτοιμη από καιρό η Μπάγερν…

Η Φιορεντίνα εξέπληξε τους πάντες με τις δύο νίκες της επί της Λίβερπουλ και την συγκομιδή των 15 βαθμών στην φάση των ομίλων, αλλά η τωρινή συγκυρία ευνοεί αναμφίβολα την Μπάγερν. Η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ πηγαίνει από νίκη σε νίκη στην Μπουντεσλίγκα, «πιάνοντας» την Λεβερκούζεν στην κορυφή, την στιγμή που οι «βιόλα» έχουν μείνει αρκετά μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου, στην Serie A.

.Η σύντομη προϊστορία των δύο ομάδων περιλαμβάνει μια νίκη της Μπάγερν με 3-0 στο Μόναχο και μια ισοπαλία με 1-1 στην Φλωρεντία, στα πλαίσια της περσινής διοργάνωσης για την οποία οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες στην φάση των ομίλων. «Είμαστε έτοιμοι, αλλά δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τους «βιόλα». Το 1-0 θα ήταν ένα καλό αποτέλεσμα. Πρόκειται για μια ομάδα με σπουδαίους παίκτες, το απέδειξαν στην φάση των ομίλων», ήταν τα λόγια του Ολλανδού στην αποψινή συνέντευξη Τύπου που δεν έχει κανένα λόγο να υποτιμήσει τους Ιταλούς παρά την προβληματική αγωνιστική τους κατάσταση.

Το ευχάριστο για τον Φαν Χάαλ είναι πως δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα με απουσίες και φυσικά τα δύο «βαριά χαρτιά» της ομάδας, ο Φρανκ Ριμπερί και ο Άριεν Ρομπέν θα ξεκινήσουν στην βασικό σχήμα. Σε αντίθεση με τον Πραντέλι που έχει πολλά και σημαντικά προβλήματα για την αναμέτρηση της Τετάρτης. Ο Αλεσάντρο Γκαμπερίνι έβγαλε τον ώμο του στο πρόσφατο ματς με την Σαμπντόρια και δεν υπολογίζεται ούτε για τον επαναληπτικό του «Αρτέμιο Φράνκι», ενώ εκτός πλάνων του Ιταλού τεχνικού είναι για διαφορετικούς λόγους και οι Σαντάνα, Μούτου και Τζανέτι.

Αποδεκατισμένη η Άρσεναλ…

Πόρτο και Άρσεναλ εξασφάλισαν με χαρακτηριστική ευκολία την πρόκριση του στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως άλλωστε συνηθίζουν να κάνουν τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, μπαίνοντας στα… δύσκολα, καμία τους δεν πείθει αυτήν την στιγμή πως μπορεί να πάει μακρύτερα από τον επόμενο γύρο. Οι «δράκοι» βρίσκονται στην σκιά της Μπενφίκα και της Μπράγκα από το ξεκίνημα της φετινής Liga Sagres και όλα δείχνουν πως δεν θα μπορέσουν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους, ενώ κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους «κανονιέρηδες» στην Αγγλία, εκεί που υπολείπονται της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, γνωρίζοντας «σκληρές» ήττες και από τις δύο πρόσφατα.

Πέρυσι, οι δύο τους βρέθηκαν αντιμέτωπες στην φάση των ομίλων, με την Άρσεναλ να νικάει στο πρώτο παιχνίδι με 4-0 στο Λονδίνο την Πόρτο που πήρε εκδίκηση στην έδρα της, επικρατώντας με 2-0 και παίρνοντας την πρώτη θέση του γκρουπ. Πέρα από τον παράγοντα της έδρας, οι Πορτογάλοι προέρχονται από κάποια καλά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα που τους δίνουν την δέουσα ψυχολογία για να αντιμετωπίσουν τους «κανονιέρηδες». Συν τοις άλλοις, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θα έχει ξανά στην διάθεση του δύο βασικά «γρανάζια» της μηχανής του, τους Ραούλ Μεϊρέλες και Χουλκ που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους. Σημαντική όμως θεωρείται η απουσία του Ουρουγουανού επιθετικού Κριστιάν Ροντρίγκεζ.

Η Άρσεναλ πήρε κάπως τα πάνω της με την δύσκολη νίκη της επί της Λίβερπουλ, που συνέπεσε χρονικά με απώλειες βαθμών της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και συνεπώς οι ελπίδες της για τίτλο στην Αγγλία αναπτερώθηκαν. Ωστόσο, είναι δεδομένο πως δεν διανύει τις καλύτερες μέρες της στην σεζόν και ο Αρσέν Βενγκέρ έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα με τραυματισμούς. Τελευταίο «θύμα» έπεσε ο Αντρέι Αρσάβιν που δεν ταξίδεψε στην Πορτογαλία, ενώ εξίσου σημαντικές είναι οι απουσίες των Σονγκ, Εντουάρντο, Γκαλάς αλλά και Αλμούνια. Με αυτά και με αυτά, Φαμπιάνσκι και Κάμπελ θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα για το αρχικό σχήμα, ενώ ο Βερμάελεν αναμένεται να «σφίξει τα δόντια» και να παίξει εναντίον της Πόρτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: