Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Σαρακατσάνος: "Πεισμωμένοι στο μονόδρομο"


Ο Ντιμπαλά παρακολουθεί τον Σαρακατσάνο "Μας πείσμωσαν τα όσα έγιναν στη Νέα Σμύρνη. Παίζουμε το ματς της χρονιάς το Σάββατο και είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε όλα για τη νίκη. Ο κόσμος μας κάνει τόση υπομονή και είναι πάντα κοντά μας στις χαρές και τις λύπες. Τώρα θα ξανακάνει το χρέος του, με το παρών στο γήπεδο, κι εμείς θέλουμε να τον ικανοποιήσουμε έστω κι έτσι. Έχει ακόμα πολύ δρόμο το πρωτάθλημα καθώς είναι πολλές οι ομάδες που δεν πρέπει να αισθάνονται σίγουρες".

Ο 28χρονος αμυντικός του Ηρακλή, Αχιλλέας Σαρακατσάνος, μιλάει αποκλειστικά στο www.wind.com.gr για την προσπάθεια που κάνει η ομάδα του να ανακάμψει αγωνιστικά με ένα καλό φινάλε στις 8 τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Ο Αχιλλέας Σαρακατσάνος εκτιμάει πως το συναίσθημα της αδικίας μετά την αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης την Κυριακή, έχει πεισμώσει τους παίκτες του Ηρακλή και για αυτό θα τα δώσουν όλα στο επόμενο ματς πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό προκειμένου να πάρουν την νίκη κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή και την ηρεμία της ομάδας.

Ο ίδιος περιμένει μια αμφίρροπη αναμέτρηση μεταξύ αρκετών ομάδων προκειμένου να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τις θέσεις του υποβιβασμού ενώ δεν παραλείπει να εξυμνήσει τους φιλάθλους της ομάδας του για την υπομονή αλλά και την μεγάλη συμπαράσταση που δείχνουν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές..

- Αχιλλέα, μπορούμε να θεωρήσουμε ως το πιο σημαντικό παιχνίδι του πρωταθλήματος, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, αυτό που έρχεται για τον Ηρακλή το επόμενο Σάββατο;
"Σίγουρα έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα δεν έχουμε περιθώρια για ένα ακόμη άσχημο αποτέλεσμα στην έδρα μας. Πλέον όλα είναι οριακά, από εδώ και πέρα. Ειδικά αυτό το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό είναι ίσως το πιο κρίσιμο για εμάς αφού με νίκη θα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προκειμένου να ξεκολλήσουμε από τις επικίνδυνες θέσεις. Αυτό που φαίνεται αυτές τις ημέρες είναι η αποφασιστικότητα που έχουμε εμείς οι παίκτες του Ηρακλή έτσι ώστε να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας στο συγκεκριμένο αγώνα. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης κι αυτό είναι που έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι μας. Γι�αυτό όλη τη βδομάδα θα προετοιμαστούμε κατάλληλα έχοντας στο μυαλό μας το χρέος μας στο επόμενο ματς πρωταθλήματος. Εκτιμώ πως όλα θα πάνε καλά".

- Τι είναι αυτό που μένει στην ομάδα, ψυχολογικά κυρίως, μετά τον αγώνα της περασμένης Κυριακής στη Νέα Σμύρνη;
"Αυτό που εγώ έχω να θυμάμαι είναι το πάθος που δείξαμε και το ομαδικό πνεύμα μετά από μια προσπάθεια μέσα σε τόσες αντίξοες συνθήκες. Καταφέραμε και πήραμε ένα θετικό αποτέλεσμα αν και όπως φάνηκε αξίζαμε και κάτι καλύτερο. Ομως έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας πιστεύω πως κι αυτός ο βαθμός της ισοπαλίας είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για εμάς. Μας πείσμωσαν σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό αυτά που έγιναν στη Νέα Σμύρνη, όπου είχαμε τόσα παράπονα από τη διαιτησία, δίχως αυτό να συμβαίνει για πρώτη φορά φέτος. Είδατε πως πήγε ο αγώνας... Κάναμε αυτό που μπορούσαμε κι αυτό είναι που θα πρέπει να κρατήσουμε. Εάν κάνουμε αυτό που μπορούμε υπό φυσιολογικές συνθήκες, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε απολύτως! Πλέον έχουμε καταλάβει, πως είναι κάποιοι αγώνες όπου δεν αντιμετωπίζουμε μόνο την αντίπαλη ομάδα αλλά και κάποια άλλα πράγματα, έστω κι αν με το που το λέμε και το σκεφτόμαστε, μας προκαλεί στεναχώρια. Όμως τι άλλο να κάνουμε εμείς οι παίκτες από το να προσπαθούμε για το καλύτερο; Ηταν μια δοκιμασία για εμάς, όχι τόσο πρωτόγνωρη, όπου καταφέραμε και μείναμε όρθιοι".

- Πως περιμένεις να εξελιχθεί το πρωτάθλημα στις αγωνιστικές που απομένουν και τι πρέπει να περιμένουμε από εσένα σε αυτή τη διαδικασία αλλά και το μέλλον σου;
"Θα πρέπει να σκεφτούμε πως ναι μεν είναι κρίσιμο και ίσως καθοριστικό το παιχνίδι που έχουμε το ερχόμενο Σάββατο αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα τελειώσει τόσο εύκολα το άγχος όχι μόνον για εμάς αλλά και για πολλούς άλλους. Πιστεύω πως για 5-6 ομάδες από εδώ και πέρα η κούρσα της Σούπερ Λίγκα θα είναι γεμάτη εντάσεις και άγχος καθώς αναμένεται να γίνει μεγάλη προσπάθεια από όλους προκειμένου να αποφύγουν τα δυσάρεστα και δυστυχώς τώρα που μιλάμε ανάμεσα σε αυτές τις ομάδες είναι και ο Ηρακλής δίχως να αξίζει τον κόπο αυτή τη στιγμή να δούμε αν και κατά πόσο αξίζουμε τη συγκεκριμένη δοκιμασία. Έχει ακόμη πολύ δρόμο για πολλές ομάδες και μην αποκλείεται να δούμε ανακατατάξεις αφού η κάθε αγωνιστική θα έχει τις ιδιαιτερότητές της. Θα είναι δύσκολα για όλους και οπωσδήποτε όλα τα παιχνίδια είναι πλέον αποφασιστικής σημασίας. Εμείς κοιτάμε το επόμενο και στην πορεία θα δούμε κατά πόσο κάναμε τις συνθήκες πιο ευνοϊκές. Εξακολουθώ να πιστεύω πως εμείς κρατάμε τη μοίρα μας στα δικά μας χέρια. Μέσα από την προσπάθεια του Ηρακλή περνάνε και οι δικές μου σκέψεις. Προσπαθώ κάθε φορά να είμαι στην καλύτερη κατάσταση για να βοηθήσω την ομάδα όποτε μου το ζητάει ο προπονητής. Εάν ο Ηρακλής πάει καλά και πετυχαίνει το στόχο του, εγώ νιώθω πως έχω κάνει το χρέος μου. Είμαι μέλος αυτής της ομάδας και πάνω από όλα προσπαθώ να συμβάλω στα θετικά της αποτελέσματα όποτε και όπως μου ζητηθεί. Βασικά θέλω να είμαι υγιής κι όλα θα πάνε καλά".

- Ο κόσμος της ομάδας έχει δείξει πως σας συμπαραστέκεται με το καλύτερο δυνατό φέτος. Αισθάνεστε την ανάγκη να ζητήσετε τη βοήθειά του και σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος;
"Τι άλλο να πούμε για αυτόν τον κόσμο; Ένα μεγάλο ευχαριστώ για ότι έχει κάνει για εμάς είναι τόσο λίγο... Μετά από τόσες πίκρες και τόσες απογοητεύσεις παραμένει εκεί στη θέση του και μας ενισχύει. Αγαπάει την ομάδα αλλά να ξέρουν οι φίλαθλοί μας πως και εμείς την πονάμε και θέλουμε το καλό της. Κάθε καλοκαίρι, τα τελευταία χρόνια, γεννιούνται προσδοκίες για κάτι καλό με πολλές ελπίδες. Όμως και πάλι φτάσαμε σε ένα σημείο που πάνω από όλα εμείς είμαστε οι πιο απογοητευμένοι. Οι φίλαθλοί μας είναι στο πλευρό μας, στις χαρές και στις λύπες κάτω ακόμα κι από τις πιο δύσκολες συνθήκες. Προσπαθούν να μας βοηθήσουν και το καταλαβαίνουμε αυτό από τα πρώτα λεπτά τις κάθε αναμέτρησης εντός ή κι εκτός έδρας. Το ερχόμενο Σάββατο τους περιμένουμε να έρθουν για να μας βοηθήσουν και να είναι σίγουροι πως οι παίκτες του Ηρακλή θα το κάνουν το δικό τους χρέος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: