Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Μίλαν Μάντσεστερ 2-3

Παίρνοντας περισσότερα από όσα άξιζε από το μεγάλο παιχνίδι του «Σαν Σίρο», η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 3-2 της Μίλαν και έγινε το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά. Οι «κόκκινοι διάβολοι» γύρισαν το παιχνίδι με ένα τυχερό γκολ του Σκόουλς και δύο κεφαλιές του Ρούνεϊ και ανάγκασαν τους φίλους των «ροσονέρι» να φύγουν πριν την ώρα τους από το γήπεδο. Ροναλντίνιο και Ζέεντορφ τα γκολ της Μίλαν που αδικείται από το σκορ αφού ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Στον ρυθμό του Ροναλντίνιο...

Το πρώτο ημίχρονο άνηκε σχεδόν ολοκληρωτικά στην Μίλαν που έχοντας μπροστάρη έναν αφιονισμένο Ροναλντίνιο, κατάφερε να πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό σε βάρος των πρωταθλητών Αγγλίας. Μόλις στο 3’, το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους, καθώς μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Μπέκαμ από δεξιά, ο Εβρά έδιωξε «άτσαλα» την μπάλα που στρώθηκε στον «Ρόνι» ο οποίος σούταρε με την μία και είδε την μπάλα να αναπαύεται στην εστία του Φαν ντερ Σαρ αφού πρώτα άλλαξε ελαφρώς πορεία πάνω στο πόδι του Κάρικ.

Η Μίλαν συνέχισε να επιτίθεται και είχε το πάνω χέρι απέναντι σε μια Γιουνάιτεντ που έκανε εύκολα το λάθος στην μεσαία γραμμή και είχε αποκομμένο τον Ρούνεϊ στην κορυφή ενός 4-5-1 που σκέφτηκε για το ματς ο Φέργκιουσον. Ο Φαν ντερ Σαρ βρέθηκε σε ετοιμότητα στο σουτ του Ροναλντίνιο στο 7’, ο Αντονίνι αστόχησε από κοντά μετά από κάθετη του Τιάγκο Σίλβα στο 11’ και στο 18’ η Μίλαν διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι του Φέρντιναντ στον Ροναλντίνιο, σε μαρκάρισμα του Άγγλου που πάντως έγινε εκτός περιοχής.

Τυχερό γκολ από Σκόουλς

Σταδιακά, η Γιουνάιτεντ ισορρόπησε και είχε την πρώτη της ευκαιρία με αριστερό σουτ του Ρούνεϊ στο 19’. Ωστόσο, ακόμα μεγαλύτερη ήταν η ευκαιρία που έχασε ο Χουντελάαρ στο 34’ μετά από καταπληκτική πάσα του Αμπροζίνι, κορυφαίου μαζί με τον Ροναλντίνιο για την Μίλαν ενός πρώτου ημιχρόνου που τελειώσε αφήνοντας γλυκιά γεύση στους πρωταθλητές Αγγλίας, καθώς ο Σκόουλς ισοφάρισε στο 36’ με ένα πολύ τυχερό γκολ. Ο Άγγλος μέσος προσπάθησε να σουτάρει με το δεξί στην σέντρα του Φλέτσερ, όμως για καλή του τύχη η μπάλα βρήκε στο… αριστερό και κατέληξε στην δεξιά γωνία του Ντίντα!

Στην επανάληψη και πάλι η Μίλαν πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, είχε νέα καλή στιγμή με κεφαλιά του Πάτο στο 49’ και είδε τον Φαν ντερ Σαρ να λέει «όχι» σε καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Αντρέα Πίρλο στο 52’. Ο Πάτο απέτυχε να κάνει σωστά το κοντρόλ και να απειλήσει την εστία της Γιουνάιτεντ στο 60’ και από εκεί και πέρα τα δεδομένα άρχισαν να αλλάζουν.

Η ώρα του Ρούνεϊ

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έδειχναν μεγαλύτερη φρεσκάδα μετά το 60' και ο Φέργκιουσον πέρασε στο ματς τον Βαλέντσια αντί του Νάνι στο 64’, με την αλλαγή του να αποδίδει άμεσα. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός από το Εκουαδόρ σέντραρε «γλυκά» για το κεφάλι του Γουέιν Ρούνεϊ στο 66’ και ο πρώτος σκόρερ της «Πρέμιερ Λιγκ» έφερε «τούμπα» το ματς, κάνοντας το 1-2. Η Μίλαν κατέρρευσε ψυχολογικά για ένα περίπου 10λεπτο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είναι ομάδα που θα το άφηνε ατιμώρητο. Η αμυντική γραμμή των «ροσονέρι» πιάστηκε στον ύπνο στην φάση του 74’ με τον Φλέτσερ να «γεμίζει» για τον Ρούνεϊ που με νέα κεφαλιά έκανε το 1-3 σε ρυθμό προπόνησης....

"Μίλησε" στο τέλος ο Ζέεντορφ

Οι Ιταλοί φίλαθλοι άρχισαν να αποχωρούν από το «Σαν Σίρο», μη μπορώντας να συμβιβαστούν με την εξέλιξη που έπαιρνε το παιχνίδι όμως η Μίλαν δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Ο Ζέεντορφ που είχε αντικαταστήσει τον Μπέκαμ στο 72’ έκανε το 2-3 στο 85’ με καταπληκτικό τακουνάκι σε πάσα του Ροναλντίνιο από αριστερά και οι Ιντσάγκι και Αμπροζίνι έχασαν νέες ευκαιρίες για το 3-3 που τελικά δεν έγινε πραγματικότητα. Το μόνο που κέρδισε η Μίλαν ήταν η αποβολή του Μάικλ Κάρικ στις καθυστερήσεις ο οποίος πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Πάτο και θα χάσει τον επαναληπτικό του «Ολντ Τράφορντ».

ΜΙΛΑΝ: Ντίντα, Πάτο, Χουντελάαρ (77΄ Ιντσάγκι), Νέστα, Πίρλο, Αμπροζίνι, Μπονέρα, Μπέκαμ (72΄ Ζέεντορφ), Τιάγκο Σίλβα, Αντονίνι (38΄ Φαβάλι), Ροναλντίνιο

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Φαν ντερ Σαρ, Εβρά, Φέρντιναντ, Ρούνεϊ, Παρκ, Κάρικ, Νάνι (64΄ Βαλένσια), Σκόουλς, Ράφαελ (91΄ Μπράουν) , Εβανς, Φλέτσερ

Δεν υπάρχουν σχόλια: