Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Στον 7ο ουρανό η Τσέλσι!

Καταιγιστική ήταν η Τσέλσι στο πλαίσιο της 32ης στροφής της Premier League. Οι Μπλε... σκόρπισαν με 7-1 (!) την Αστον Βίλα στο Στάμφορντ Μπριτζ με καρέ του Φρανκ Λάμπαρντ και σκαρφάλωσαν στην κορυφή της βαθμολογίας στο +2 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που αγωνίζεται στις 19:30GR. Εμφραγμα στις καθυστερήσεις για την Αρσεναλ, με την Μπέρμιγχαμ να την ισοφαρίζει και να αποσπά ισοπαλία 1-1, αφήνοντας τους Κανονιέρηδες στην 3η θέση. Εδραιώνεται στην τετράδα η Τότεναμ, 2-0 την Πόρτσμουθ.

Σαρωτική και... πρώτη η Τσέλσι
Ενα απίστευτο... πάρτι έστησε στο Στάμφορντ Μπριτζ η Τσέλσι, που συνέτριψε με το εντυπωσιακό 7-1 την Αστον Βίλα και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Φρανκ Λάμπαρντ, ο οποίος σημείωσε καρέ, ανοίγοντας τον χορό των γκολ στο 15ο λεπτό έπειτα από πάσα του Φλοράν Μαλουντά. Ο Τζον Κάριου έκανε το... λάθος να ισοφαρίσει στο 29`, βάζοντας το πόδι του όσο χρειαζόταν στη συρτή πάσα του Ασλεϊ Γιάνγκ, αλλά η συνέχεια ήταν εφιαλτική για τους Χωριάτες.

Στο 44` ο Γιούρι Ζιρκόφ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Τζέιμς Κόλινς και ο Λάμπαρντ που ανέλαβε την εκτέλεση δεν αστόχησε. Ο άγγλος διεθνής επέδειξε την ίδια ευστοχία από την άσπρη βούλα και στο 62`, σε παράβαση που κέρδισε ξανά ο Ζιρκόφ από μαρκάρισμα του Ρίτσαρντ Νταν αυτή τη φορά. Στο 57` είχε προηγηθεί το γκολ του Μαλουντά, ενώ ο άσος των Μπλε διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα κάνοντας το 5-1 στο 68`.

Ο Σάλομον Καλού πρόσθεσε το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ στο 83` έπειτα από πάσα... πάρε - βάλε του Νικολά Ανελκά, με τον Λάμπαρντ να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στη νίκη της ομάδας του Κάρλο Αντσελότι, αλλά και στη δική του θριαμβευτική εμφάνιση στο 90`, διαμορφώνοντας το τελικό 7-1.

Εμφραγμα στις καθυστερήσεις για Αρσεναλ
Αντίθετα, η Αρσεναλ είχε πιο δύσκολο απόγευμα και άφησε και δύο βαθμούς εκτός έδρας, μένοντας στο 1-1 με τη Μπέρμιγχαμ, αποτέλεσμα που την αφήνει στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Το πρώτο ημίχρονο δεν έκρυβε ιδιαίτερες συγκινήσεις, αλλά στην επανάληψη οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν το σουτ του Ρότζερ Τζόνσον σταμάτησε στο δοκάρι και ο Σκοτ Νταν δεν κατάφερε να στείλει το... ριμπάουντ στα δίχτυα.

Το όμορφο γκολ του Σαμίρ Νασρί έδωσε προβάδισμα στους Κανονιέρηδες στο 81`, αλλά στις καθυστερήσεις, η προσπάθεια του Μπακαρί Σανιά να καθαρίσει μια φάση έστειλε την μπάλα πάνω στον Κέβιν Φίλιπς που είχε περάσει αλλαγή και πέρασε ανάμεσα από τα χέρια του Μανουέλ Αλμούνια, καταλήγοντας στα δίχτυα του.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής:
Σάββατο (27/03)
Τότεναμ – Πόρτσμουθ: 2-0 (27` Κράουτς, 41` Κράνιτσαρ)
Γουέστ Χαμ – Στόουκ Σίτι: 0-1 (69` Φάλερ)
Γουλβς – Εβερτον: 0-0
Τσέλσι – Αστον Βίλα: 7-1 (15`, 44` πέν., 62` πέν., 90` Λάμπαρντ, 57`, 68` Μαλουντά, 83` Καλού - 29` Κάριου)
Χαλ Σίτι – Φούλαμ: 2-0 (16` πέν. Μπούλαρντ, 48` Φάγκαν)
Μπέρμιγχαμ – Αρσεναλ: 1-1 (90`+ Φίλιπς - 81` Νασρί)
19:30GR Μπόλτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Κυριακή (28/03)
14:00GR Μπέρνλι – Μπλάκμπερν
18:00GR Λίβερπουλ – Σάντερλαντ

Δευτέρα (29/03)
22:00GR Μάντσεστερ Σίτι – Γουίγκαν

Δεν υπάρχουν σχόλια: