Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Διπλό του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη

Σπουδαίο διπλό στην έδρα του Πανιώνιου πήρε ο ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Α1. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου έχανε με 10 πόντους στο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο μέρος πέτυχε την ανατροπή και έφτασε στη νίκη με 79-77. Μεγάλη εμφάνιση από τον Ζόραν Ερτσεγκ, ο οποίος προσπάθησε να δώσει τη νίκη στους κυανέρυθρους, αλλά οι 23 πόντοι που σημείωσε δεν ήταν αρκετοί.

Ο Πανιώνιος μπήκε πιο ορεξάτος στο παρκέ και αιφνιδίασε τον ΠΑΟΚ, ο οποίος βρέθηκε να κυνηγάει από νωρίς το σκορ. Ζορόσκι και Ερτσεγκ ήταν ζεστοί από το ξεκίνημα, με αποτέλεσμα οι κυανέρυθροι να προηγηθούν με 26-17 στο 10`. Ενδεικτική της εικόνας του ματς στην πρώτη περίοδο, η ευστοχία των παικτών του Νέναντ Μάρκοβιτς, οι οποίοι είχαν συνολικά 5/7 δίποντα και 3/4 τρίποντα.

Ο ΠΑΟΚ δεν βελτίωσε ιδιαίτερα την άμυνά του, αλλά κατάφερε χάρη στην καλή εμφάνιση του Μονρό να μείνει κοντά στο σκορ. Ο Πανιώνιος είχε σε πολύ καλή μέρα τον Ζόραν Ερτσεγκ, αλλά δεν μπόρεσε να ανοίξει κι άλλο τη διαφορά. Ετσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 47-37 υπέρ των κυανέρυθρων.

Η εικόνα του ματς άλλαξε εντυπωσιακά στην τρίτη περίοδο, καθώς ο ΠΑΟΚ έπαιξε εξαιρετική άμυνα και κατάφερε να τρέξει σερί 13-0, παίρνοντας κεφάλι στο σκορ, για πρώτη φορά από το τζάμπολ (47-50). Γκρέγκορι και Γκετσέφσκι βοήθησαν σημαντικά στην επίθεση και η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου έμεινε στη θέση του οδηγού μέχρι το τέλος της περιόδου (64-57, 30`).

Μέχρι το 35ο λεπτό ο ΠΑΟΚ κατάφερε να διατηρήσει τα ηνία του αγώνα και έδειχνε ικανός για το διπλό (65-73). Ο Πανιώνιος, όμως, αντέδρασε και τα τελευταία λεπτα της αναμέτρησης ήταν δραματικά σε εξέλιξη. Οι κυανέρυθροι μείωσαν στον πόντο (76-77), λίγο πριν το φινάλε, αλλά ο ΠΑΟΚ άντεξε στην πίεση και πήρε ένα σπουδαίο διπλο (79-77).

Δεν υπάρχουν σχόλια: