Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Η Ευρώπη παίζει μπάλα

http://www.contra.gr/images/m/RomaInte_m.jpgΗ καρδιά του ιταλικού ποδοσφαίρου χτυπάει στο «Ολίμπικο» το σαββατοκύριακο, με την αναμέτρηση Ρόμα-Ίντερ, ενώ του ισπανικού στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» με Ρεάλ -Ατλέτικο.Η 32η αγωνιστική της Premier League επιφυλάσσει επικίνδυνες εξόδους για 2 από τους 3 διεκδικητές του τίτλου. Την αρχή κάνει το Σάββατο η Άρσεναλ που φιλοξενείται από την Μπέρμπιγχαμ, ενώ τη σκυτάλη παίρνει την Κυριακή η Μάντσεστερ Γιουνάτεντ η οποία αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Μπόλτον. Εύκολη, θεωρητικά πάντα, αποστολή έχει η Τσέλσι που υποδέχεται την Άστον Βίλα.

Στην Primera Division, για την 29η αγωνιστική ξεχωρίζει το ντέρμπι της Μαδρίτης μεταξύ της Ρεάλ και της Ατλέτικο, στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», την Κυριακή στις 22:00. Νωρίτερα και συγκεκριμένα το Σάββατο η Μπαρτσελόνα θα έχει φιλοξενηθεί από την Μαγιόρκα, ενώ η Βαλένθια επίσης παίζει εκτός έδρας, με την Σαραγόσα. Στη μάχη για την παραμονή στην μεγάλη κατηγορία, Χερέθ και Βαγιαδολίδ διασταυρώνουν τα ξίφη τους την Κυριακή στις 18:00.

Στην Ιταλία, την παράσταση για την 31η αγωνιστική κλέβει η αναμέτρηση του «Ολίμπικο», όπου η Ρόμα υποδέχεται την Ίντερ. Η Μίλαν θεωρητικά έχει πιο εύκολο έργο, με την Λάτσιο στο «Σαν Σίρο», ενώ η Γιουβέντους αντιμετωπίζει εντός έδρας την Αταλάντα, σε μία προσπάθεια να σταθεί και πάλι στα.. πόδια της. Η Τζένοα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου αγωνίζεται με την Σιένα, στην Τοσκάνη.

Στην Bundesliga, η Μπάγερν Μονάχου έχει βατό έργο κόντρα στην Στουτγκάρδη, όμως τα... φώτα πέφτουν στο ντέρμπι της Μπάγερ Λεβερκούζεν με την Σάλκε, το οποίο ενδεχομένως να επιφέρει ανακατατάξεις στην βαθμολογία. Η Χέρτα του Φάνη Γκέκα αντιμετωπίζει την Ντόρντμουντ, ενώ η Νυρεμβέργη του Άγγελου Χαριστέα θα κοντραριστεί με την Βέρντερ Βρέμης εκτός έδρας.

Η Τβέντε στην Ολλανδία καλείται να διατηρήσει το προβάδισμα τίτλου που έχει, καθώς υποδέχεται την Σπάρτα Ρότερνταμ, ενώ ο Άγιαξ υποδέχεται την Χρίνινχεν. Η Αιντχόφεν παίζει μακριά από την έδρα της, με την Φένλο.

Αφετηρία των πλέι οφ και στο Βέλγιο, με τις Άντερλεχτ, Μπριζ, Γάνδη, Κόρτρικ, Σιντ Τρούιτεντ, Ζούλτε Βάρεγκεμ. Το Σάββατο η Σιντ Τρούιτεν αντιμετωπίζει με την Μπριζ, ενώ την Κυριακή η Κόρτρικ φιλοξενεί την Γάνδη και η Άντερλεχτ την Ζούλτε Βάρεγκεμ.

Μπορντό και Μονπελιέ δοκιμάζονται σε εκτός έδρας εξόδους στη Γαλλία. Η πρώτη με την Βαλενσιέν και η δεύτερη με την Λιλ. Στη μάχη για την παραμονή η Μπουλόν αντιμετωπίζει στο τοπικό ντέρμπι την Παρί, η Λε Μαν υποδέχεται τη Ρεν, ενώ η Γκρενόμπλ φιλοξενείται από την Λιόν.

Αφετηρία για τα πλέι οφ με τη συμμετοχή της Ομόνοια, της Ανόρθωσης, του Απόλλωνα και του ΑΠΟΕΛ. Πρώτη αγωνιστική με τις αναμετρήσεις ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια, Ανόρθωση-Απόλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: