Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Μανωλάς: "Η ΑΕΚ θέλει τρία πράγματα"


Ο Στέλιος Μανωλάς... Ο Στέλιος Μανωλάς φιλοξενήθηκε στον "Sentra 103,3" και αναφέρθηκε στα πράγματα που αφορούν την ΑΕΚ, την ομάδα που "υπηρέτησε" τόσο ως παίκτης, όσο και ως τεχνικός διευθυντής. Η "σημαία" του "δικεφάλου για περίπου μία εικοσαετία τόνισε ότι η "Ένωση" χρειάζεται Έλληνες, όραμα και ικανότητα...

Αναλυτικά:
Αναφερόμενος στους παίκτες και στο κατά πόσο επηρεάζονται από την όλη κατάσταση είπε: "Σίγουρα επηρεάζονται, διαβάζουν, πληροφορούνται. Είναι επαγγελματίες. Οι περισσότεροι είναι ξένοι κι έρχονται εδώ για να δουλέψουν. Παντού υπάρχουν αυτά τα προβλήματα και σε πολλές χώρες. Το θέμα είναι πως θα τα ελέγξεις".

Οσον αφορά στη νέα διοίκηση τόνισε χαρακτηριστικά: "Δεν βλέπω νέα διοίκηση. Ο Πίσω από τον Αδαμίδη είναι ο Παπάς. Από την παραίτηση του Ντέμη (σ.σ.: Νικολαΐδη) δημιουργήθηκαν προβλήματα, τα οποία δημιουργούν πρόβλημα στην ομάδα, που είναι το παραγωγικό κομμάτι του όλου οικοδομήματος της ΑΕΚ".

Για τα χρέη των ομάδων τόνισε: "Αν εξαιρέσουμε το γερμανικό πρωτάθλημα, όλο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι βουτηγμένο στα χρέη. Η ΑΕΚ μετά το 2004 που μπήκε στο άρθρο 44, μπήκαν 7-8 άνθρωποι με επικεφαλής τον Ντέμη για να βοηθήσουν. Παρότι είχε χαμηλό μπάτζετ πήγαινε καλά, αλλά με μια κακή χρονιά όλο αυτό το πρότζεκτ κατέρρευσε. Κι αναγκάστηκαν αυτοί οι παράγοντες που έμειναν να μπουν μπροστά από το πουθενά, ενώ δεν είχαν άμεση σχέση με το ποδόσφαιρο".

Για τα χρέη και τον τρόπο που θα βγει η ομάδα από το τέλμα είπε: "Η ΑΕΚ χρωστάει πολλά και οι συγκυρίες την φέρνουν εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης να χρωστάει πολλά. Θέλει λοιπόν οργάνωση για να δουλεύουν όλα σωστά, ίδια φιλοσοφία και κοινό όραμα. Και πάνω απ�όλα θέλει ικανότητα. Εφόσον οι άλλοι έχουν λεφτά και παίρνουν παίκτες, εμείς θα πρέπει να έχουμε ικανότητα να βρούμε φτηνότερους ή να έχουν ακαδημία να βγάζει παίκτες".

Στη συνέχεια έριξε τα "καρφιά" του για τον τρόπο που διοικείται η ΑΕΚ: "Δεν υπάρχει σοβαρότητα. Ξαφνικά ακούμε για τον Γκρέταρσον ότι έρχεται να αναλάβει τεχνικός διευθυντής, χωρίς να ξέρει κανείς τίποτα. μετά λένε ότι ο Ενσαλίβα μένει κι ανανεώνει και μετά από δυο μέρες φεύγει για άλλη ομάδα"!

Ενας από τους λόγους που τον ώθησαν στην παραίτηση ήταν το ότι: "Δεν μπορούσα να δεχτώ ότι 10 από τους 11 παίκτες της ΑΕΚ είναι ξένοι, όταν εγώ έχω ξεκινήσει από τις ακαδημίες. Η ΑΕΚ πρέπει να πρωταγωνιστεί. Κι αυτό που έλεγε ο Ντέμης ότι το πρωτάθλημα είναι εφήμερη η χαρά κι όποιος θέλει να πάρει πρωτάθλημα να αλλάξει ομάδα δεν είναι σοβαρό".

Δεν υπάρχουν σχόλια: