Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Οι αδικημένοι και οι ευνοημένοι

http://www.contra.gr/images/m/foto_426659_CAS_m.jpg«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει στην Ισπανία με αφορμή τις διαιτητικές αποφάσεις στον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης-Σπόρτινγκ Χιχόν (3-1).«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει στην Ισπανία με αφορμή τις διαιτητικές αποφάσεις στον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης-Σπόρτινγκ Χιχόν (3-1). Το πρώτο ημίχρονο έληξε 0-0 και όπως ήταν φυσικό, οι πρώτες μουρμούρες άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Στο 53ο λεπτό όμως ο Μπαράλ έφυγε από εμφανή θέση οφ σάιντ και με δυνατό σουτ από την δεξιά πλευρά της μεγάλης περιοχής άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, με τους παίκτες του Πελεγκρίνι να διαμαρτύρονται έντονα για τον μη καταλογισμό της παράβασης.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης είπε να ισοφαρίσει το λάθος του σε λιγότερο από 2 λεπτά. Η Ρεάλ βγήκε στην επίθεση και κέρδισε ένα φάουλ, το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Ρονάλντο. Ο Χουάν Πάμπλο απέκρουσε, όμως ο Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ πήρε το ριμπάουντ, κοντρολάροντας τη μπάλα με τα δύο του χέρια! Ούτε και αυτό είδε ο διαιτητής με αποτέλεσμα, οι γηπεδούχοι να ισοφαρίσουν και στη συνέχεια να πάρουν τη νίκη με 3-1.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το σφύριγμα της λήξης σηματοδότησε την αφετηρία διαμαρτυριών και από τις τρεις πλευρές. Ποιες είναι οι τρεις; Η Ρεάλ Μαδρίτης, η Σπόρτινγκ Χιχόν και φυσικά η Μπαρτσελόνα που βλέποντας το 0-1 του 53’ άρχισε να τρέφει ελπίδες μοναξιάς στην κορυφή του πρωταθλήματος της Primera Division. Άλλωστε ακόμα είναι νωπές οι διαιτητικές αποφάσεις στον αγώνα με την Αλμερία όπου δεν δόθηκε πέναλτι στους «μπλαουγκράνα» σε ανατροπή του Μέσι, ενώ αποβλήθηκε και ο Πέπ Γκουαρντιόλα. Βέβαια, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση, αλλά αυτό το ρόλο τον έχουν αναλάβει οι εφημερίδες της πόλης. Στη προκειμένη περίπτωση, η «El Mundo Deportivo» και η «Sport». Η πρώτη έγραφε «Το κλέψιμο γράφεται με Μ», προφανώς από το Μαδρίτη, ενώ η δεύτερη έκανε λόγο για «σκάνδαλο στο Μπερναμπέου».

Οι Μαδριλένοι αναφέρθηκαν στην φάση του γκολ της Χιχόν, παρά μόνο όταν άκουσαν τα σχόλια των αντιπάλων για το γκολ του Φαν Ντερ Φάαρτ. «Νιώθουμε ηλίθιοι. Θεωρώ πως είναι αδύνατο να μην είδε αυτό το χέρι ο διαιτητής. Είναι αδύνατο ο Φαν Ντερ Φάαρτ να κοντρολάρει τόσο καλά. Σκοτώσαμε το παιχνίδι», τόνισε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων Χουάν Πάμπλο, ενώ ο προπονητής της Χιχόν, Μανόλο Πρεσιάντο φάνηκε πιο επιεικής: «Ήταν χέρι. Φαίνεται πολύ καθαρά, αλλά συγχωρώ τον διαιτητή».

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής, Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ πάντως δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του. Με ένα μικρό, αλλά όλο νόημα χαμόγελο στο πρόσωπό του δήλωσε: «Ήταν λίγο χέρι», ενώ ο Μανουέλ Πελεγκρίνο δεν θέλησε να αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα και επικεντρώθηκε στα αγωνιστικά λέγοντας: «Δεν γίνεται να παίζουμε σε όλα τα παιχνίδια καλά. Πετύχαμε όμως 3 γκολ και πήραμε τη νίκη. Αυτό είναι σημαντικό για εμάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: