Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

«Μαύρη τρύπα» η Σικελία για Ιντερ!

Η Ιντερ έμεινε στο 1-1 με το Παλέρμο εκτός έδρας και δίνει τη δυνατότητα στη Μίλαν να περάσει πρώτη την Κυριακή, ενώ η Ρόμα (4-2 την Ουντινέζε) μείωσε στο -4!Την προηγούμενη εβδομάδα η Ιντερ ταξίδεψε στη Σικελία και έχασε με 3-1 από την Κατάνια, για να δει τη Μίλαν να την πλησιάζει στο -1. Τώρα, λίγα 24ωρα μετά την πρόκριση επί της Τσέλσι, οι νερατζούρι βρέθηκαν ξανά στη Σικελία για να αντιμετωπίσουν το Παλέρμο και πλέον κινδυνεύουν να βρεθούν αυτοί στο -1 από τους ροσονέρι! Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο έμεινε στο 1-1 με τους Σικελούς και πλέον η μάχη του Scudetto γίνεται εξαιρετικά αμφίρροπη, ενώ οι ροζανέρι κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός 4άδας αν η Γιουβέντους το βράδυ της Κυριακής νικήσει στη Γένοβα την Σαμπντόρια.

Στο αγωνιστικό μέρος, η Ιντερ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και στο 10ο λεπτό κέρδισε πέναλτι σε τράβηγμα του Μπόβο στον Λούσιο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μιλίτο κι έκανε το 0-1, φέρνοντας το παιχνίδι στα μέτρα της ομάδας του. Θεωρητικά, γιατί το Παλέρμο πρακτικά δεν έδειξε να επηρεάζεται ιδιαίτερα, βγήκε μπροστά, πίεσε και ισοφάρισε στο 24' με σουτ του Καβάνι εντός περιοχής, μετά από κάθετη πάσα του Μίκολι. Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, δε σταμάτησαν εκεί αλλά συνέχισαν να πιέζουν, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να πετύχουν και δεύτερο γκολ.

Δεν το πέτυχαν ποτέ, όπως δεν το πέτυχε ούτε η Ιντερ, παρά το γεγονός ότι στην επανάληψη προσπάθησε να πιέσει. Οι νερατζούρι είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά η υπεροχή τους ήταν ανούσια, την ίδια ώρα που το Παλέρμο έβγαινε πολύ γρήγορα στις αντεπιθέσεις και είχε ευκαιρίες για να νικήσει.

Τρία ο Βούτσινιτς, 4άρα η Ρόμα!
Τη νέα γκέλα της Ιντερ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο η Ρόμα, που νίκησε με 4-2 την Ουντινέζε στο «Ολίμπικο» και μείωσε στο -4 από την Ιντερ! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά σε δύο εβδομάδες οι τζιαλορόσι θα υποδεχθούν κιόλας τους νερατζούρι στην Αιώνια Πόλη!

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι ήταν ο Βούτσινιτς που πέτυχε χατ-τρικ, αφού πρώτα άνοιξε το σκορ ο Τόνι στο 15' με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής. Στο 24' ο Μαυροβούνιος σέντερ φορ έκανε το 2-0 με υπέροχο πλασέ εντός περιοχής, για να μειώσει η Ουντινέζε στο 38' με πέναλτι του Ντι Νατάλε. Ο αρχηγός των φιλοξενούμενων ήταν αυτός που πέτυχε και το δεύτερο γκολ της ομάδας του, στο 61', ισοφαρίζοντας σε 2-2 με κοντινό πλασέ μετά από κόντρες, παγώνοντας το «Ολίμπικο».

Η Ρόμα, όμως, βρήκε γρήγορα τις λύσεις που έψαχνε. Στο 66' ο Ίσλα ανέτρεψε τον Μενέζ, ο διαιτητής Πιερπάολο υπέδειξε το πέναλτι και ο Βούτσινιτς έκανε το 3-2, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του. Το show του Μαυροβούνιο ολοκληρώθηκε στο 83', όταν ο Μενέζ έκανε ωραία προσπάθεια από δεξιά κι έσπασε για τον Βούτσινιτς, που με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 4-2 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών, καθώς η Ρόμα ελπίζει ξανά σε κατάκτηση του Scudetto!

«Ζωντανή» η Φιορεντίνα
Η παράδοση ήταν συντριπτικά υπέρ της Φιορεντίνα στο εντός έδρας ματς με την Τζένοα, καθώς η τελευταία φορά που οι Γενοβέζοι είχαν φύγει νικητές από τη Φλωρεντία ήταν τον... Μάρτιο του 1977. Ήθελαν να το πετύχουν τώρα, για να αφήσουν τους βιόλα οριστικά έξω από τη διεκδίκηση της εξόδου στην Ευρώπη, αλλά δεν τα κατάφεραν, καθώς ηττήθηκαν με 3-0. Ετσι, η ομάδα του Τσέζαρε Πραντέλι πλησίασε στον ένα βαθμό τη Τζένοα και διατήρησε τις ελπίδες της.

Η καλή μέρα, μάλιστα, φάνηκε από το πρωί για τους Τοσκανούς, καθώς άνοιξαν το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό, με ένα υπέροχο τακουνάκι του Σαντάνα, μετά από έναν εκπληκτικό συνδυασμό των Τζιλαρντίνο-Γκόμπι. Η Φιορεντίνα ήταν συνεχώς καλύτερη, η άμυνα των φιλοξενούμενων -με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να αγωνίζεται σε όλο το ματς- είχε προβλήματα και τα πάντα κρίθηκαν στο 73', όταν ο Τζιλαρντίνο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, που κέρδισε ο Γιόβετιτς, έκανε το 2-0. Ο «Τζίλα», μάλιστα, είχε και μια έντονη διαφωνία με τον νεαρό Σέρβο για το ποιος θα αναλάβει την εκτέλεση. Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 86' από τον 17χρονο Μπάμπατσαρ, που απέφυγε τον Μποκέτι και πλάσαρε ψύχραιμα τον Αμέλια.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Σάββατο (20/3)

Φιορεντίνα-Τζένοα 3-0 (4' Σαντάνα, 73' πεν. Τζιλαρντίνο, 86' Μπάμπατσαρ)
Ρόμα-Ουντινέζε 4-2 (15' Τόνι, 24',66' πεν.,83' Βούτσινιτς-38' πεν.,61' Ντι Νατάλε)
Παλέρμο-Ιντερ 1-1 (24' Καβάνι-11' πεν. Μιλίτο)
Κυριακή (21/3)
Μίλαν-Νάπολι
Αταλάντα-Λιβόρνο
Μπάρι-Πάρμα
Κάλιαρι-Λάτσιο
Κιέβο-Κατάνια
Σιένα-Μπολόνια
Σαμπντόρια-Γιουβέντους

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (28 αγωνιστικές)
1. Ιντερ 60*
2. Μίλαν 58
3. Ρόμα 56*
4. Παλέρμο 47*
5. Γιουβέντους 45
6. Σαμπντόρια 44
7. Τζένοα 42*
8. Φιορεντίνα 41*
9. Νάπολι 41
10. Κάλιαρι 39
11. Μπάρι 38
12. Πάρμα 37
13. Κιέβο 35
14. Μπολόνια 35
15. Ουντινέζε 31*
16. Κατάνια 31
17. Λάτσιο 26
18. Λιβόρνο 24
19. Αταλάντα 22
20. Σιένα 22

* Οι Ιντερ, Ρόμα, Παλέρμο, Φιορεντίνα, Ουντινέζε και Τζένοα έχουν ένα ματς περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: