Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Μάντσεστερ στην κορυφή

Το γκολ του Παρκ στο 60' του μεγάλου ντέρμπι του Ολντ Τράφορντ, κόντρα στην Λίβερπουλ έδωσε τη νίκη με 2-1 στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την επανέφερε στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ! Προηγήθηκαν με τον Τόρες οι φιλοξενούμενοι, ισοφάρισε ο Ρούνεϊ. Έχασε και άλλο έδαφος η Τσέλσι!Η Γιουνάιτεντ πήρε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο ένα λάθος στην μεσαία γραμμή έδωσε στην Λίβερπουλ την ευκαιρία να «παγώσει» το Μάντσεστερ! Οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν στον χώρο του κέντρου, ο Τζέραρντ πήρε την μπάλα και πάσαρε δεξιά στον Κάουτ, ο Ολλανδός έβγαλε την σέντρα και ο Τόρες με κεφαλιά έγραψε το 1-0! Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό ήταν το πρώτο γκολ από τις 12 Δεκεμβρίου που δέχεται σε εντός έδρας αγώνα πρωταθλήματος η Γιουνάιτεντ, αλλά και το πρώτο της Λίβερπουλ μακριά από το Άνφιλντ μετά τις 29 του ίδιου μήνα!

Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν γρήγορη, ωστόσο είχε και την... συμβολή του διαιτητή Ουέμπ που έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα εκτός περιοχής! Ο Μασεράνο τραβούσε από το χέρι τον Βαλέντσια πολλά μέτρα έξω από την περιοχή, ο τελευταίος με το που πάτησε σε αυτήν έπεσε στο έδαφος, παρόλο που ο Αργεντίνος τον είχε μόλις αφήσει και έτσι ο Ουέμπ έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ρούνεϊ εκτέλεσε το πέναλτι, ο Ρέινα έπεσε στα αριστερά και απέκρουσε, όμως η μπάλα «στρώθηκε» ξανά στον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος και αυτός από κοντά έκανε το 1-1!

Οι γηπεδούχοι διατήρησαν τον έλεγχο, αλλά μεγάλες ευκαιρίες δεν υπήρξαν πλην μιας κεφαλιάς του Παρκ στο 23' που έφυγε άουτ και ενός σουτ του Νάνι στο 28' που έδιωξε σε κόρνερ ο Ρέινα.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, υπήρξε ισορροπία στο παιχνίδι, με την Λίβερπουλ πάντως να δείχνει διάθεση να απειλήσει την εστία του Φαν Ντερ Σαρ. Ωστόσο, αυτή που πήρε το προβάδισμα ήταν η Μάντσεστερ στο 60ο λεπτό, με τον Φλέτσερ να κάνει την σέντρα από την δεξιά και τον Παρκ με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Λίβερπουλ. Στη συνέχεια, η Λίβερπουλ προσπάθησε να ισοφαρίσει, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία προς το τέλος με την κοντινή κεφαλιά του Μπεναγιούν να φεύγει άουτ. Το 2-1 παρέμεινε, η Γιουνάιτεντ έβαλε στοπ στο αρνητικό σερί απέναντι στην Λίβερπουλ και επανήλθε στην κορυφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: