Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Χαμένοι και οι δύο

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/fa176086e3905a7aae487916932a736e_L.jpg?1269191218?1269191218?1269191218Από δύο πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνουν για είσοδο στα πλέι οφ και για την σωτηρία τους πέταξαν οι Καβάλα και η Λάρισα με το 3-3 να μην βολεύει κανέναν από τους δύο.Χορταστικό ημίχρονο

Μπορεί στην αγωνιστική που υπάρχει το ντέρμπι των «αιωνίων» τα φώτα να πέφτουν πάνω στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ωστόσο στην 27η αγωνιστική υπήρχαν και άλλα σημαντικά παιχνίδια. Όπως αυτό στο «Ανθή Καραγιάννη, όπου η Καβάλα υποδεχόταν την Λάρισα. Οι γηπεδούχοι ήθελαν τη νίκη για να συνεχίσουν τον κυνήγι του Άρη για μια θέση στα πλέι οφ και οι φιλοξενούμενοι για να μπορέσουν να φτάσουν ακόμα πιο κοντά στην σωτηρία τους. Όπως φάνηκε στο πρώτο μέρος, όπου πραγματικά το θέαμα ήταν χορταστικό, αυτοί που ήθελαν να σωθούν είχαν μεγαλύτερο κίνητρο, κάτι που φάνηκε και στον αγωνιστικό χώρο. Η Λάρισα κατάφερε να πετύχει δύο τέρματα, έναντι ενός της Καβάλας, η οποία ωστόσο έχασε πέναλτι.

Ευκαιρίες η Λάρισα, γκολ η Καβάλα

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι «βυσσινί» ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα και στο 6' και 8' με τους Μετίν και Κουζέν αντίστοιχα, έχασαν ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ. Εκεί που φαινόταν πως η Λάρισα είχε τον έλεγχο του ματς, ήρθε στο 10' ο Ντιέ με εκτέλεση φάουλ να ανοίξει το σκορ για την Καβάλα. Ο Ιβοριανός ποδοσφαιριστής μετά από λάθος εκτίμηση του Βιέρα έκανε το 1-0.

Τραγικό λάθος και 1-1

Από το σημείο εκείνο η Καβάλα ανέβασε στροφές και συνέχιζε να πιέζει την αντίπαλό της, ωστόσο αφού αρχικά ο Σμόλαρεκ δεν κατάφερε να κάνει το 2-0 στο 13', ήρθε ένα λάθος του Γκβοζντένοβιτς για να έρθει η ισοφάριση. Συγκεκριμένα ο παίκτης της Καβάλας ανέτρεψε χωρίς λόγο τον Μπλάζεκ, με τον Κωνσταντινέα να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών. Εκτελεστής του πέναλτι ο Μετίν, ο οποίος έκανε το 1-1.

Χαμένο πέναλτι και τιμωρία

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και να περάσουν και πάλι μπροστά, καταφέρνοντας αρχικά να φτάσουν μια ανάσα από το γκολ. Συγκεκριμένα στο 35' Τριποτσέρης τον Ορούμα με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα χωρίς δισταγμό. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Ονουάτσι, αλλά ήταν κακοχτυπημένο, δίνοντας την ευκαιρία στον Βιερά να διώξει την μπάλα. Σαν να μην έφτανε αυτό, τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε η απόλυτη τιμωρία για τους γηπεδούχους. Συγκεκριμένα στο 39' ο Κουζέν βρήκε πολύ ωραία τον Μετίν, ο οποίος φεύγοντας από κανονική θέση κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-2.

Ψυχρολουσία στην επανάληψη

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ πιο δυνατά και κατάφεραν μόλις στο 47' να φέρουν το ματς στα ίσια. Ο Ντιέ έπιασε το σουτ και ο Κατσιαρός προσπαθώντας να διώξει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Η Λάρισα προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά στο 56' ο Ρομέου με σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Ιτάνζ.

Η απόλυτη ανατροπή

Η ισοπαλία δεν φάνηκε πως έφτασε στην Καβάλα, η οποία κατάφερε με τον Ρινκόν στο 70' να κάνει το 3-2 μέσα σε αποθέωση.

Ζέσους και 3-3

Η Λάρισα ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στο 86' ισοφάρισε. Αρχικά η φάση ξεκίνησε με ένα φάουλ του Σιόντη, με τον διαιτητή να τον καταλογίζει στον Γκβοζντένοβιτς δείχνοντάς του λανθασμένα και δεύτερη κίτρινη-κόκκινη. Ο Ζέσους ήταν ο παίκτης που εκτέλεσε το φάουλ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Ιτάνζ και κάνοντας το 3-3. Οι συνθέσεις

ΚΑΒΑΛΑ (Ααντ ντε Μος): Ιτάνζ, Γκβοζντένοβιτς, Παβίσεβιτς, Μουρ, Ντουγκλάο, Ντικρόκ, Ντιέ, Ονουάτσι, Ορούμα, Σόσιν, Σμολάρεκ (45' Ρινκόν).

ΛΑΡΙΣΑ (Γιάννης Παπακώστας): Βιέρα, Βελάσκο, Τριποτσέρης, Μελίσσης, Κατσιαρός, Κυριακίδης, Μετίν, Βενετίδης, Ρομέου, Μπλάζεκ, Κουζέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: