Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Ένα νέο Άρη,θα παρατάξει ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ στη Νέα Σμύρνη.

Με… νέα ενέργεια ο Άρης!

Ένα νέο Άρη, μια καινούρια κυριολεκτικά ομάδα θα παρατάξει ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ στη Νέα Σμύρνη.
Κι΄ αυτό βέβαια δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με τη δυναμικότητα του αντιπάλου, ο οποίος είναι σημαντικός και μάλιστα θεωρείται κάτι παραπάνω από δύσκολος.
Γίνεται για δύο κυρίως λόγους: Ο ένας από τους δύο αφορά τις υποχρεωτικές ανάσες που πρέπει να δοθούν σε κάποιους ποδοσφαιριστές εν΄ όψει της «επικίνδυνης» αποστολής που έχει να αντιμετωπίσει ο σύλλογος στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, όσο για το δεύτερο, σχετίζεται με τις δοκιμές που επιβάλλεται να γίνουν στο υλικό προκειμένου να εξαχθούν πολύτιμα αλλά και συνάμα οριστικά συμπεράσματα για την αξία και τις δυνατότητές όλων.

Νέος αέρας, νέα πνοή

Μετά τις τελικές επιλογές του Κούπερ για την «κιτρινόμαυρη αποστολή», σαφέστατα και οποιαδήποτε προσέγγιση επιλογής των έντεκα βασικών φαντάζει με ένα δυνατό σταυρόλεξο, ένα πραγματικό γρίφο για πολύ δυνατούς λύτες.
Με τον αποκλεισμό του Σηφάκη, φαβορί για τη θέση του βασικού τερματοφύλακα δεν είναι άλλος από τον Πέσκοβιτς.
Στην αμυντική διάταξη θα υπάρξουν φυσιολογικά δύο αλλαγές. Ο Νέτο θα προτιμηθεί, δεδομένου ότι δεν υπάρχει κάποια εναλλακτική λύση για τη θέση του, για το δεξί άκρο, ενώ ο Κρίστι Βανγκέλι θα πάρει τη θέση του Αράνο, για να ξεσκουριάσει τόσο ο ίδιος αλλά να δώσει και οξυγόνο στον χιλιοταλαιπωρημένο Αργεντίνο. Κεντρικό δίδυμο θα είναι οι Νασούτι, ακλόνητος και ακρογωνιαίος λίθος των μετόπισθεν και Κουλουχέρης, που επιστρέφει δριμύτερος.
Στο κέντρο, τα πράγματα είναι εντελώς ρευστά αφού κανείς δεν είναι σίγουρος για τίποτα. Τις τέσσερις θέσεις στο γνωστό σύστημα που χρησιμοποιεί από την πρώτη μέρα ο Αργεντίνος, το 4-4-2, φαίνεται να φλερτάρουν επτά συνολικά ποδοσφαιριστές, ήτοι, ο Νάτσο Γκαρσία, ο Ναφτί, ο Φερνάντεζ(αν έχει ξεπεράσει το πρόσφατο πρόβλημα τραυματισμού) και οι Μεριέμ, Κάλβο, Χαβίτο και Αντού.
Όσο για την επίθεση , ο μόνος σίγουρος είναι ο Τζόνσον, ενώ παίζεται η δεύτερη θέση, αφού μπορεί να καλυφθεί είτε από τον Κάμπορα , είτε από τον Αραβίδη.

Προσοχή στον Πανιώνιο

Ανεξάρτητα με τις όποιες αλλαγές, αυτό που φρόντισε να ξεκαθαρίσει στις προπονήσεις της Παρασκευής και του Σαββάτου, ο Έκτορ Κούπερ ήταν ότι «ο Πανιώνιος είναι ένας από τους πιο δύσκολους και επικίνδυνους αντιπάλους αφού ειδικά στην έδρα του είναι ικανός να καταστρέψει οποιοδήποτε σχέδιο και να κάμψει την αντίσταση οποιασδήποτε ομάδας».
Γι΄ αυτό και ζήτησε από όλους και κυρίως από εκείνους που θα αγωνιστούν «αυξημένη προσοχή και υπέρμετρη προσπάθεια από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, για να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: