Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Δίχως επιθετικές λύσεις ο Άρης

ATOMIKH ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΑΡΗ. ΥΣΤΕΡΗΣΑΝ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΟΠΛΑ. ΜΟΝΟ Ο ΚΟΚΕ ΚΑΠΩΣ ΤΟ ΠΑΛΕΨΕ. ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ ΝΑΣΟΥΤΙ–ΡΟΝΑΛΝΤΟ.-Ένας ακόμη χαμένος τελικός για τον Άρη, ο τέταρτος την τελευταία 10ετια, μετά την ήττα με 1-0 από τον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ.

Οι «κίτρινοι» πήγαν σχετικά καλά στο ανασταλτικό κομμάτι ωστόσο, δημιουργικά και επιθετικά ελάχιστα πράγματα έκαναν, με εξαίρεση το πρώτο 20λεπτο.

Από τους μεσοεπιθετικούς, ο Κόκε ήταν ο πλέον δραστήριος χωρίς ωστόσο, να κάνει και αυτός τη σπουδαία εμφάνιση. Μοιραία, εκείνοι που ξεχώρισαν για την ομάδα του Κούπερ ήταν οι αμυντικοί. Το κεντρικό δίδυμο Νασούτι – Ρονάλντο στάθηκε εξαιρετικά και δεν είχε κανένα πρόβλημα με τον Σισέ, ενώ θετική ήταν και η παρουσία του Βανγκέλι.

Αναλυτικά η ατομική κριτική των παικτών του Άρη:

ΣΗΦΑΚΗΣ: Παρότι ο Λέτο σουτάρει από μακρινή απόσταση, ο διεθνής γκολκίπερ αιφνιδιάζεται και δεν μπορεί να αποσοβήσει το γκολ. Δεν φάνηκε να έχει την καλύτερη τοποθέτηση, ενώ μάλλον και το πέσιμο του ήταν καθυστερημένο. Έως τότε, αλλά και στη συνέχεια δεν είχε προβλήματα, ενώ στο 22’ είχε τη σπουδαία διπλή απόκρουση στα σουτ των Νίνη και Σαλπιγγίδη.

ΝΕΤΟ: Ο Κούπερ του έβαλε τις φωνές στη φάση του γκολ, καθώς δεν έπεσε πάνω στον Λέτο και τον άφησε να σουτάρει. Ήταν πάντως, μια από τις λίγες αμυντικές του αδράνειες, αν και κόστισε. Γενικά, ο Βραζιλιάνος τα πήγε καλά με τον Αργεντινό. Είχε λίγες προωθήσεις, κυρίως στο πρώτο μέρος, αλλά την καλύτερη στο 75’, όταν γύρισε στον Κάμπορα, που έκανε «τσαφ» προ του Τζόρβα.
ΒΑΝΓΚΕΛΙ: Αντικατέστησε τον Αράνο στο αριστερό άκρο της άμυνας και είχε μια καλή εμφάνιση. Κράτησε καλά τη θέση του, αφού δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα με τον Σαλπιγγίδη και εν συνεχεία με τον Μαρίνο. Επιθετικά πάντως, δεν πήρε πρωτοβουλίες, για να βοηθήσει τον Κάλβο.
ΝΑΣΟΥΤΙ: Μαζί με τον Ρονάλντο Γκιάρο οι καλύτεροι του Άρη. Γρήγορες αντιδράσεις και «καθαρές» επεμβάσεις, ουσιαστικά έκανε το 50% αυτού που έπρεπε για να εξουδετερωθεί ο Σισέ. Έδωσε αρκετές λύσεις και στα πλάγια, ενώ στο 25’ από μια στημένη φάση λίγο έλειψε να σκοράρει με προβολή, αλλά απέκρουσε ο Τζόρβας.

ΡΟΝΑΛΝΤΟ: Το άλλο 50% όχι μόνο στην εξουδετέρωση του Σισέ, αλλά στη γενικότερη καλή εικόνα που είχε το κέντρο της άμυνας του Άρη, κρατώντας εκτός περιοχής τους κινδύνους για την εστία του Σηφάκη.

ΠΡΙΤΤΑΣ: Ο ένας από τους δύο αμυντικούς μέσους που χρησιμοποίησε ο Κούπερ. Έδωσε μάχες, κάλυψε πολλούς χώρους και πάλεψε πολύ στο ανασταλτικό κομμάτι. Στο πρώτο μέρος βοήθησε και δημιουργικά, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει στην επανάληψη.

ΝΑΦΤΙ: Απ’ αυτόν σαφώς περίμενε πολλά περισσότερα ο Κούπερ. Όλη τη χρονιά ήταν το μυαλό του Άρη ωστόσο, στον τελικό υστέρησε. Παρότι πάλεψε, έχασε τις περισσότερες μάχες, δεν μπόρεσε να βγάλει μπροστά την ομάδα και να μοιράσει το παιχνίδι, κάτι που ξέρει να κάνει. Κάτω του μετρίου η απόδοση του, βγήκε με πρόβλημα στο τελευταίο 15λεπτο, όντας και φανερά κουρασμένος.

ΜΕΡΙΕΜ: Προσπάθησε αρκετά ο Γάλλος μέσος στα 66 λεπτά που αγωνίστηκε. Τυπικά είχε τον ρόλο του δεξιού χαφ ωστόσο, δεν έπαιζε τόσο πάνω στη γραμμή, καθώς προτιμούσε να κλείνει προς τον άξονα. Πάλεψε ακόμη και ανασταλτικά, είχε κάποιες επελάσεις κυρίως στο πρώτο μέρος, αλλά ούτε αυτός μπόρεσε να δώσει αυτό που έλειπε στο δημιουργικό κομμάτι.

ΚΑΛΒΟ: Μέτρια εμφάνιση από τον Ισπανό, που χρησιμοποιήθηκε σε ρόλο αριστερού χαφ – εξτρέμ. Παρότι μπήκε πολύ δυνατά, ταλαιπώρησε τον Βύντρα και προκάλεσε ρήγματα στο πρώτο 25λεπτο, στη συνέχεια και ειδικά στο δεύτερο μέρος εξαφανίστηκε. Σίγουρα, ο Κούπερ περίμενε περισσότερα απ’ αυτόν.

ΚΟΚΕ: Στο γνωστό του ελεύθερο ρόλο, ήταν ο πλέον κινητικός από τους μπροστινούς παίκτες του Άρη, με διάθεση και μπόλικη ενέργεια. Του έλειψε ωστόσο, η ουσία, αφού μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να ταλαιπώρησε τους αντιπάλους του, αλλά ούτε τη καλή τελική πάσα έβγαλε ούτε μπόρεσε να απειλήσει ο ίδιος. Στα δύο σουτ στην επανάληψη (62’, 75’), που βρέθηκε σε καλή θέση σημάδεψε ψηλά άουτ.

ΚΑΜΠΟΡΑ: Χάθηκε ο Αργεντινός επιθετικός, που βρέθηκε μόλις μια φορά σε θέση βολής (75’) από την πάσα του Νέτο, αλλά σούταρε αέρα. Είχε διάθεση, έκανε τις γνωστές του κινήσεις, όμως, η μπάλα δεν έφτασε σ’ αυτόν. Ακόμη και όταν ο ίδιος έβγαινε στα άκρα, δεν μπόρεσε να προκαλέσει κινδύνους για την αντίπαλη άμυνα.
ΧΑΒΙΤΟ: Πέρασε στη θέση του Μεριέμ στο 65’, είχε διάθεση και προσπάθησε να δώσει κάποια πνοή από τα δεξιά, αλλά και αυτός υστέρησε στην ουσία. Στη τελευταία προσπάθεια του Άρη, το σουτ (92’ ) που επιχείρησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής έφυγε άουτ
ΦΕΡΝΑΝΤΕΖ: Ο Αργεντινός αντικατέστησε τον Ναφτί (74’), αλλά δεν έδωσε τη λύση στο δημιουργικό κομμάτι από τον άξονα, όπως πιθανότατα να περίμενε απ’ αυτόν ο προπονητής του.
ΑΝΤΟΥ: Μαζί με τις καθυστερήσεις έπαιξε ένα δεκάλεπτο, όμως, ούτε και αυτός είχε τη λύση επιθετικά, τη στιγμή που η μπάλα «έκαιγε» πια για την ομάδα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: