Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Στην τελική ευθεία ο ΠΑΟΚ

Στην τελική ευθεία ο ΠΑΟΚ

Ξεκούραση για τους «πολεμιστές» χθες και επιστροφή στην τελική ευθεία της προετοιμασίας από σήμερα (10.30, Σουρωτή) για τους παίκτες του ΠΑΟΚ, που μπαίνουν στην εβδομάδα της κρίσεως, με τον αγώνα της Τετάρτης που θα γίνει στο ΟΑΚΑ το απόγευμα της 28ης του μήνα, απέναντι στην ΑΕΚ.

Στο προχθεσινό φιλικό κατά του Πανθρακικού κεκλεισμένων των θυρών στην Τούμπα, ο Δικέφαλος του Βορρά έκανε το τελικό του τεστ και ο Πορτογάλος τεχνικός, είδε όλα όσα ήταν αναγκαίο να δει. Έκανε τους υπολογισμούς του και πλέον σχημάτισε την ομάδα με την οποία θα ξεκινήσει τα παιχνίδια των πλέϊ-οφ. Ουσιαστικά επέλεξε και τους 11 του πρώτου αγώνα, με ένα-δυο μόνο ερωτηματικά, που αφορούν την άμυνα, αφού μικρό ερωτηματικό είναι η φυσική κατάσταση του Σνάουτσνερ και η δυνατότητα του να βγάλει ένα 90λεπτο υψηλών απαιτήσεων. Άρα άγνωστο ακόμα αν θα τον ξεκινήσει στο σχήμα ή θα δώσει την θέση στο Νίκο Αραμπατζή.

Ένα ακόμα ερωτηματικό είναι το δίδυμο του κέντρου αμύνης, αφού η επιστροφή των Κοντρέρας και Μαλεζά, αυξάνει τις επιλογές και ο κ. Σάντος θα πρέπει να διαλέξει μεταξύ αυτών και του Τσιρίλο για τις δυο θέσεις στα μετόπισθεν.

Αυτά είναι και τα μόνα ερωτήματα για τον τεχνικό του ΠΑΟΚ που θα τα ξεπεράσει με τις προσωπικές επιλογές που θα κάνει.

Χθες ήταν μια μέρα χαλάρωσης για όλους τους παίκτες, που είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να παρακολουθήσουν το βράδυ τηλεοπτικά τον τελικό του κυπέλλου. Το ίδιο έκανε και ο Φερνάντο Σάντος, που σε μια εβδομάδα θα αντιμετωπίσει τον Άρη σε παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής των πλέϊ-οφ και είδε για μια ακόμα φορά την ομάδα των «κιτρίνων» σε πλήρεις αγωνιστικούς ρυθμούς.

Από σήμερα οι παίκτες θα μπουν στο καθημερινό πρόγραμμα με μια προπόνηση που θα γίνει στις 10.30 στην Σουρωτή. Η τελική ευθεία της προετοιμασίας των παικτών θα γίνει με γνώμονα την αγωνιστική της αρτιότητα και την θετικότερη εικόνα που είναι δυνατόν να δώσουν στο γήπεδο οι παίκτες.

Με βάση τις ενδείξεις ο ΠΑΟΚ στο πρώτο τουλάχιστον παιχνίδι θα παραταχθεί με 4-5-1 κι αυτό γιατί η προσθήκη του Βλάνταν Ίβιτς το επιβάλει. Ο Σέρβος χαφ, έχει την δική του θέση με τον δικό του ρόλο στην ομάδα και δεν μπορεί να γίνει ο παρτενέρ του Μουσλίμοβιτς. Έτσι θα χάσει την θέση του ο Θανάσης Παπάζογλου από την αρχική ενδεκάδα, προκειμένου να ενισχυθεί η ομάδα με την προσθήκη του Ίβιτς που στον δημιουργικό τομέα είναι πολύτιμος.

Στην πορεία του αγώνα και ανάλογα με την εξέλιξη του αποτελέσματος, είναι δυνατόν το 4-5-1 να μετατραπεί και να γίνει 4-4-2, ή ακόμα και 4-3-3 αν απαιτηθεί από τις ανάγκες του παιχνιδιού. Όλες αυτές οι δυνατότητες υπάρχουν στον σημερινό ΠΑΟΚ που μπορεί να κάνει ακόμα και εσωτερικές αλλαγές για να μεταμορφωθεί στην διάρκεια ενός παιχνιδιού. Πηγη Μ ετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: