Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Το γκολ του Βίγια έστειλε την Ισπανία στους "8"


Πανηγυρισμοί για το γκολ του Βίγια Η άψογη συνεργασία των Τσάβι και Ινιέστα έφερε στο 63' το γκολ του Βίγια που ήταν και το μοναδικό της αναμέτρησης. Χάρη σε αυτό η Ισπανία επικράτησε της Πορτογαλίας με 1-0 και εξασφάλισε την πρόκριση της στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Με το γκολ αυτό, ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα πλέον, έφτασε τα τέσσερα στην διοργάνωση και "έπιασε" τους Ιγκουαΐν και Βίτεκ στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ.

Η Ισπανία κατάφερε για 6η φορά να περάσει στους "8" του Μουντιάλ ενώ επιστρέφει σε αυτούς μετά το 2002 καθώς το 2006 είχε αποκλειστεί στους "16" από την Γαλλία. Από την άλλη, η Πορτογαλία στην 5η της μόλις συμμετοχή σε τελική φάση, απέτυχε να περάσει για 3η φορά στα προημιτελικά.

Διαιτητής: Έκτορ Μπαλδάσι (Αργεντινή)
Γήπεδο: Green Point, Κέιπ Τάουν

ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Ράμος, Πικέ, Πουγιόλ, Καπντεβίλα, Μπούσκετς, Τσάμπι Αλόνσο (93' Μαρτσένα), Τσάβι, Ινιέστα, Βίγια (88' Πέδρο), Τόρες (59' Φερνάντο Γιορέντε).
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Εντουάρντο, Ρικάρντο Κόστα, Ρικάρντο Καρβάλιο, Μπρούνο Aλβες, Φάμπιο Κοεντράο, Πέπε (72' Πέδρο Μέντες), Τιάγκο Μέντες, Ραούλ Μεϊρέλες, Σιμάο (72' Λίεντσον), Κριστιάνο Ρονάλντο, Ούγκο Αλμέιδα (59' Ντάνι)

Δεν υπάρχουν σχόλια: