Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Πρόκριση της Παραγουάης στα πέναλτι


Ο Ριβέρος πανηγυρίζει το γκολ της Παραγουάης Η Παραγουάη βγήκε νικήτρια στη "ρώσικη ρουλέτα" και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία. Το σύνολο του Χεράρδο Μαρτίνο επικράτησε της Ιαπωνίας με 5-3 στα πέναλτι, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα τόσο στον κανονικό αγώνα, όσο και στην παράταση.

Από την αρχή η Παραγουάη είχε πάρει τα ηνία του αγώνα, έχοντας την κατοχή της μπάλας, την ώρα που η Ιαπωνία προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να απειλήσει. Οι Λατινοαμερικάνοι άγγιξαν το 1-0 στο 20' με τον Μπάριος, ενώ δύο λεπτά αργότερα οι Ασιάτες απάντησαν στις ευακιρίες με το δοκάρι που είχε ο Ματσούι. Το δεύτερο ημίχρονο πρέπει να είναι το χειρότερο 45λεπτο που έχει παιχτεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Δύο ομάδες άτολμες είχαν σκοπό να κρατήσουν το 0-0 και αγνοούσαν τι πάει να πει επιθετικό ποδόσφαιρο. Η ίδια εικόνα διατηρήθηκε και στην παράταση με αποτέλεσμα Παραγουάη και Ιαπωνία να λύσουν τις διαφορές τους στη διαδικασία των πέναλτι.

Στη ρώσικη ρουλέτα ο Κομάνο "σημάδεψε" το δοκάρι, ενώ κανένας παίκτης της Παραγουάης δεν αστόχησε. Ο Καρντόσο στο πέμπτο πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και την ομάδα του στα προημιτελικά.

Γήπεδο: "Loftus Versfeld Stadium"
Διαιτητής: Φρανκ ντε Μπλέκερε (Bέλγιο)

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ (Χεράρδο Μαρτίνο): Βιγιάρ, Μπονέτ, Ντα Σίλβα, Αλκαράς, Μορέλ, Ορτιγκόσα (75' Μπαρέτο), Βέρα, Ριβέρος, Σάντα Κρους (94' Καρντόσο), Μπενίτες (60' Bαλντές), Μπάριος
ΙΑΠΩΝΙΑ (Τακέσι Οκάντα): Καβασίμα, Κομάνο, Νακαζάβα, Τούλιο, Ναγκατόμο, Άμπε (81' Νακαμούρα), Χασέμπε, Ματσούι (65' Οκαζάκι), Έντο, Οκούμπο (106' Ταμάντα), Χόντα

Δεν υπάρχουν σχόλια: