Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Μιχάλης Σηφάκης -Μίλησε η καρδιά του Έλληνα

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/5e1ba87c5bbee87753b88879f0516b97_L.jpg?1277906381?1277906381?1277906381Το Μουντιάλ ολοκληρώθηκε για την εθνική Ελλάδος και ο διεθνής πορτιέρο του Άρη, Μιχάλης Σηφάκης μοιράζεται τις εντυπώσεις του μέσω του blog τοu στο gazzetta.gr!

«Γεια σας φίλοι μου

Το ταξίδι στη Νότιο Αφρική είχε δυστυχώς πικρό φινάλε. Μερικές φορές δεν υπάρχουν λόγια να αποδώσουν στην εντέλεια τα συναισθήματα τα οποία νιώθεις. Υπάρχει πίκρα για τον αποκλεισμό, υπάρχει χαρά για την συμμετοχή στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση. Είναι άσχημο να μην προχωράς στο Μουντιάλ, ενώ όλοι είδαμε ότι μπορούσαμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω.

Ξεφυλλίζοντας το… βιβλίο της Νοτίου Αφρικής, θα έχουμε να θυμόμαστε πολλά. Η συμμετοχή στο Μουντιάλ είναι εμπειρία ζωής. Είναι αμέτρητα αυτά που θέλω να μοιραστώ μαζί σας και θα προσπαθήσω να τα βάλω σε μια σειρά.

Με το που φτάσαμε στη Νότιο Αφρική, οι ομογενείς μας υποδέχθηκαν με μια μεγάλη αγκαλιά. Σας είχα πει και στην προηγούμενη επικοινωνία μας, ότι «η Ελλάδα είναι παντού» και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα και στο νοτιότερο σημεία της αφρικανικής ηπείρου.

Από την αρχή πιστεύαμε στην πρόκριση, αλλά στο πρώτο παιχνίδι, δεν σταθήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών. Κάναμε λάθη, τα οποία δυστυχώς σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, τα πληρώνεις. Με το καλημέρα βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο. Τα πράγματα έγιναν χειρότερα στο ξεκίνημα του δευτέρου ματς, αφού βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και από τη Νιγηρία.

Εκεί μίλησε η καρδιά του Ελληνα. Είχαμε το σθένος, σηκώσαμε κεφάλι και πετύχαμε την πρώτη μας νίκη σε Μουντιάλ. Διατηρήσαμε τις ελπίδες για πρόκριση και το πιστεύαμε, έστω και αν απέναντί μας ήταν η Αργεντινή. Μία από τις κορυφαίες ομάδες, με παίκτες παγκοσμίας κλάσης. Δεν τους φοβηθήκαμε και θεωρώ ότι τους κοιτάξαμε στα μάτια.

Για μερικά λεπτά μάλιστα, όταν η Νιγηρία προηγήθηκε, ήμασταν στην επόμενη φάση, αλλά όλοι μας γνωρίζαμε ότι έπρεπε να κερδίσουμε για να συνεχίσουμε αυτό το όμορφο ταξίδι και να γεμίσουμε με χαρά τους συμπατριώτες μας, στις δύσκολες από όλες τις απόψεις μέρες. Το όνειρο τελείωσε στο γκολ που δεχθήκαμε. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και η επιτυχία από την αποτυχία, απέχει μόλις 90 λεπτά…

Το ταξίδι στη Νότιο Αφρική τελείωσε. Ωστόσο, ήδη σκεφτόμαστε τα επόμενα. Η Εθνική ομάδα βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε τοπ επίπεδο και εκεί πρέπει να παραμείνει. Τώρα μπροστά μας έχουμε την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και μετά το Μουντιάλ στην Βραζιλία. Θα προχωρήσουμε ενωμένοι, όπως κάνουμε πάντα σε αυτή την ομάδα. Γιατί μπορώ κάλλιστα να σας πω, ότι η Εθνική δεν είναι ομάδα, αλλά οικογένεια. Καλό καλοκαίρι να έχετε…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: